18 Ocak 2012 Çarşamba

Ford Fusion


Ford'un Avrupa'da Mondeo ismiyle pazarlayacağı Fusion A.B.D.'de hibrit modellere de sahip olacak. İki değişik versiyonu bulunacak olan araçlardan birisinin Chevrolet Volt'tan daha ekonomik olması planlanıyor.

2010 yılında Kuzey Amerika'da yılın otomobili seçilen Fusion Hybrid'in 2 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoru kombinasyonu bu büyük aracı şehir içinde 5 litre/100 km gibi bir yakıt tüketim ortalamasına ulaştırabilirken sadece elektrik motoruyla ulaşılabilen maksimum sürat 100 km.

Standart bir prizden şarj edilebilen bataryalara sahip olan Fusion Plug-in Hybrid'in menzil uzatıcıya sahip elektrik motorunun ortalama tüketim değerini 2.35 litre/100 km seviyesine indirebilmesi planlanıyor.


Tasarım olarak diğer modellerden farkları olmayan hibrit motorlu araçların ilkinde "Hybrid" armaları ve özel jantlar bulunurken ikincisinin sol ön çamurluğunun üzerinde kapaklı şarj ünitesı bulunuyor. Bu araçta daha küçük çaplı jantlar kullanan Ford her iki otomobilde de yuvarlanma direnci düşük lastikler kullanmış.

2 yorum:

  1. ford, focus'ta olduğu gibi avrupa ve amerika modellerini birleştirme stratejisini amerikadaki fusion ve avrupadaki mondeo üzerinde uygulamaya çalışıyor. bu da focus için bu stratejinin başarılı olduğu anlamına gelir.

    YanıtlaSil
  2. Uzun süre önce yapılması gereken bir şeydi. Mondeo'nun ismi zaten bu amaçla Mondeo olmuştu ilk etapta. Amerikalı üreticilerin badge engineering çalışmaları yeterince farklı çeşit yaratamadığı gibi aynı aracı değişik pazarlarda farklı şekillerde satmaya çalışmaları yüksek ar-ge maliyetleri getirdi. Yeni yeni akıllanmaya başlıyorlar.

    YanıtlaSil