11 Ocak 2012 Çarşamba

Toyota Yaris Hybrid


Toyota'nın, geçtiğimiz Mart ayında konsept versiyonunu tanıttığı hibrit Yaris'in seri üretim modeli de gün ışığına çıktı. Konseptin tasarım özelliklerini, hafifleterek de olsa uygulamaya alan Toyota cimri aracına sportif bir görünüm kazandırmış.

Ön tamponunda bulunan büyük havalandırma ızgarası ve yeni sis farları konsept modele göndermeler yaparken hibrit modele özel jantlar, büyüklükleriyle olmasa bile şekilleriyle geçtiğimiz yıl tanıtılan aracın izinden gidiyor. Şeffaf stoplar ve daha kapalı bir ön panjura sahip olan aracın mavi zeminli logoları da standart modellerden farklı.


İç mekan tasarımı dışında oturma ve bagaj hacimlerinin de aynı kaldığını özel olarak belirten Toyota klima ve otomatik şanzıman gibi donanımları standart olarak sunacağı aracının iç aydınlatmaları için de mavi rengi seçmiş.

Kompakt tasarım paketleme sayesinde Auris Hybrid modelinde kullanılandan %20 daha hafif olan hibrit ünite karma kullanımda 100 beygirlik güç sunabiliyor. Sistemde kullanılan içten yanmalı motorun 1.5 litre hacimli olmasıysa ülkemizin vergi sisteminde avantaj sağlacak bir durum.

2 yorum:

  1. Onur bey, fiyatıyla ilgili bir bilgi var mı? avrupa pazarı için özellikle? bir de şahsi bir soru olacak ama, yeni bir Prius vardı, küçük bir model, Prius C veya Aqua denmişti sanırım. Performans amaçlı olmayan bir kullanım için hangisini önerirsiniz? malzeme kalitesi işçilik gibi yönlerden değerlendirseniz.

    YanıtlaSil
  2. Fiyat bilgisi yok henüz. Toyota'nın satış politikasını bilemiyorum ama Aqua ve Yaris Hybrid'in beraber satılmaları pek mantıklı değil. Aynı hibrit ünite sahip olmalarının yanında yakın büyüklükteler. Kalte konusunda da ikisinin de Japon sorunsuzluğunu tutturacağını düşünüyorum. Geriye de sadece görünüm kalıyor ki o da sübjektif olarak bakarsam Aqua'nın lehine bence.

    YanıtlaSil