8 Nisan 2012 Pazar

Lexus ES Serisi


Lexus, ortanca sedan ailesini yeniledi. 2012 New York otomobil fuarında tanıtılan araç ailenin diğer üyelerine daha çok benzeyen bir yüze kavuşmuş.

Sade fakat şık görünen bir otomobil halini alan ES'in ön panjurunda Lexus tarafından benimsenen yeni görünümü fark edebiliyoruz. Farları da bu görünüme ayak uyduran otomobilin ön tamponu da sportif tasarımıyla öne çıkıyor. Şişkin çamurluklar, yan etekler ve camın alt kısmına entegre edilmiş yan aynalar dinamik görünümü desteklerken LED stoplar, küçük bagaj üstü spoiler ve çift katlı bir görünüme sahip arka tampon arkada dikkat çeken detaylar.


17 ve 18 inç çaplı jantlarla donatılacağı açıklanan ailenin iç mekanında da diğer Lexus modellerine göndermeler yapan bir yapı söz konusu. Deri, ahşap ve metal kombinasyonu güzel ayarlanan kokpitte kullanılan sportif direksiyon simidi, sade gösterge tablosu ve geniş orta konsol dikkat çeken detaylar.

İki motor seçeneğine sahip olacak ES Serisi bu motorları Toyota Camry ile paylaşacak. 2.5 litre hacimli benzinli bir motor ve elektrik motoruyla donatılacak olan 300h hibrit bölümünde yarışacakken ES350'de görev yapacak olan 3.5 litre hacimli ünite daha sportif kullanımlara olanak sağlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder