11 Nisan 2012 Çarşamba

Mercedes-Benz G Serisi


Mercedes'in SUV ailesi değişimi tamamlanıyor. Geçtiğimiz yıldan başlayarak sırasıyla ML, GLK ve GL ailelerini yenileyen üretici şimdi de G Serisi'ni güncelledi.

Pek de sürpriz olmayan bir şekilde aracın dış tasarımına bakıldığında değişiklikler kolayca fark edilemiyor. Ön kısmında makyajlanan panjur ve LED gündüz farları dikkat çeken araca yeni jant seçenekleri eklenirken yan aynalar da yeniden şekillendirilmiş.

AMG modellerinde çift çıtalı ön panjur, daha geniş hava girişi sunan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar ve kırmızı renkli kaliperler gibi donanımlar sunulurken egzoz çıkışları da krom kaplanmış.


Asıl değişimi iç mekanda kaydedilen ailenin ince A sütunları ile kapı içleri ve ön yolcu panelinin köşeli tasarımı eskiye gönderme yapsa da yenilenen gösterge tablosu, direksiyon simidi, orta konsol ve şaft tüneli üst kısmı yeni nesil Mercedes modellerini andıran alanlar olarak göze çarpıyor.

Araca eklenen donanımlar arasında şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı, adaptif hız sabitleme sistemi ve yeni arazi destekleri bulunurken manuel kumanda edilebilen diferansiyel kilitlerinin kontrolleri alıştığımız gibi orta konsolun üst kısmında yer alıyor.

Motor seçenekleri G350 BlueTEC'in 3 litre hacimli turbo Diesel ünitesiyle başlayan ailenin giriş modeli 211 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. G500'de kullanılan 5.5 litre hacimli v8 ünite 388 beygir güç, 530 Nm tork üretebilirken bu motor seçeneği, kısa aks mesafeli cabriolet kasa seçeneğiyle sunulan tek ünite olarak dikkat çekiyor.

AMG modellerinden G63 AMG'de kullanılan çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 544 beygir güç, 760 Nm tork üretebilirken aileyi sarsacak performans seviyesi sunan G65 AMG'de kullanılan çift turbo beslemeli, 6 litre hacimli v12 motor 612 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor.

Bu arada Mercede, G Serisi'nin Almanya fiyatlarını da paylaştı. Buna göre giriş modeli G350 BlueTEC 85.311 Euro'dan başlarken G65 AMG'nin başlangıç fiyatı 264.180 Euro olarak açıklandı.

4 yorum:

  1. Türkiye sitelerinde fiyatı belirtilmemiş tek seri G serisi. Heralde vergisiyle algısıyla falan G65 AMG'nin fiyatı 750.000 ila 1.000.000 TL arası bişi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. an itibariyle g65 amg TR fiyatı 827.000 € ( full opsiyon ile ) var olan döviz fiyatlarıyla hesaplarsak ......... uhh :S gibi bir fiyat çıkmakta lakin sahibinden de sadece 1 adet ( yazıyla bir ) ilan bulunmakta olup araç grey market üzerinden getirilmiş olmakla beraber ( grey market : bayi çıkışı olmadan ithal edilen araç yani bayii garantisi yok yada distiribitör ) aracın 3 yaşında 2. el bir araç ilanı olmasına rağmen vereceğim linteki rakamı dikkatle bakınız ki G serisinin absürt fiyatının bile 2. el olarak ne seviyede olğunu bu örnekle görebilirsiniz işle link :

      http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-benz-imperial-motors-2013-mercedes-g-65-amg-612-hp-v12-biturbo-205269635/detay

      Sil
  2. Yoğun hesaplarıma göre bu aracı sefil bir memur 90 yıl yemeden içmeden aldığı maaşı biriktirirse alabiliyor. Neyse ki süper topçu Sabri reis 1 yıllık maaşıyla bundan 2 tane alabiliyor ki bizde bu tip araçları trafikte görme şerefine sahip olabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 tane birden alırsa indirim yaparlar azda bir şeyler kattımı 3.ncü yü bile alabilir

      Sil