4 Nisan 2012 Çarşamba

Mercedes-Benz GL Serisi


Stuttgart merkezli üretici Mercedes başarılı yenileme operasyonlarına devam ediyor. SUV ailesini elden geçiren marka geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni nesil ML ardından GLK ailesini makyajlarken şimdi de sıra en büyük kardeş olan GL Serisi'nde.

Çok büyük değişiklikler yapılmamış gibi görünse de tavanı dışında her panelinde yenilik sunan yeni kasanın önünde yenilenmiş farları, kaput ve tampon dikkat çekerken hem tampon hem de farlarda LED aydınlatmalar kullanılmış. Yeni tasarlanan jantlarla donatılmaya başlanan aracın kapılarının alt kısımları şişirilerek bu şişkinlik stoplara kadar uzatılmış. Kapı kollarının hemen altına eklenen çizgiyle uyumlu görünen bu yapı aracın yan görünümünü güçlendirmiş.

Genişleyen stoplarında sadece LED teknolojisi kullanılan GL ailesinin kromajlı bagaj çıtası stopların içlerine kadar uzatılmış. Arka tamponu da yeniden şekillendirilen aracın C ve D sütunları arasında kalan yan camları da arkaya doğru küçülecek şekilde yenilenmiş.


İç mekanı da çok daha şık bir hal alan büyük SUV'de kullanılan tasarım markanın diğer modelleriyle de uyumlu hale getirilmiş. Daha geniş ahşap ve metal kaplama yüzeyler, baştan aşağıya yenilenen orta konsol, yeni ambiyans ışıkları, daha kullanışlı hale getirilen kapı içi kumandalar, yeni direksiyon simidi ve daha sportif bir görünüm sunan gösterge tablosu aracı gençleştirirken iki ön koltuk arasına alınan arazi modu kontrolleri ML ailesinden tanıdık.

Standart donanımları arasında kaza önleme sistemi, dikkat dağılma uyarısı, yan rüzgar dengeleme sistemi ve elektromekanik direksiyon sistemi bulunan GL opsiyonel olarak çok renkli ambiyans ışıklandırması, park yardımcısı, dört kenarı kollayan kamera sistemi, adaptif farlar ve panoramik cam tavan sunmakta.

Motor seçeneklerinde de yenilikler bulunan ailenin turbo Diesel üyesi GL 350 BlueTEC'in Avrupa'da sahip olacağı güç ve tork seviyeleri korunacak gibi görünürken GL 450 ve Avrupa'da GL 500 ismiyle pazarlanan GL 550'de daha güçlü v8 üniteler görev yapmaya başlamış. Çift turbo beslemeye sahip olan bu motorlar sırasıyla 362 beygir güç, 552 Nm tork ile 429 beygir güç, 702 Nm tork üretebilmekte.

4 yorum:

  1. makyajlandı mı yoksa yeni kasamı?

    bence yeni ml altyapısıyla oluşturulan yeni kasa...

    YanıtlaSil
  2. X164 X165 oldu. Aks mesafesi ve motorlarda değişim yok. Ama soralım tabi Mercedes'e bakalım ne diyecekler.

    YanıtlaSil
  3. X166 olmuş ve tamamen yeni olarak geçiyormuş. O zaman kapsamlı makyaj değil hafif yenileme diyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Arkasını BMW 7 Serisine sadece ben mi benzetiyorum? Arka tarafın Mercedes ile alakası yok. Yeni çıkacak X5'e arka tasarımı koy sırıtmaz. Bildiğin BMW olmuş arka taraf. Bir önceki GL nerde bu nerede. Mercedes günden güne gözümden düşüyor. O eski karakteristik tasarımlara geri döner umarım.

    YanıtlaSil