6 Nisan 2012 Cuma

Nissan Altima


New York'ta yaşanan sedan savaşına Nissan da katıldı. Japon üretici Altima modelinin yeni versiyonlarını tanıtarak hem Japon hem de A.B.D. merkezli rakiplerine yarıştan kopmadığının sinyallerini verdi.

Sade bir sportifliğe sahip olan Altima'nın yuvarlak hatlı tasarımı ve çamurluklara doğru uzayan aydınlatma grubu 90'lı yılların sonunda piyasada görülen Japon tasarım anlayışının geri döndüğünü gösterir gibi. 16, 17 ve 18 inç çaplı jant seçeneklerine sahip olan yeni Altima'nın ön panjur şekli diğer Nissan modellerinde de görülebiliyor.


İç mekanında da sade tasarım anlayışı devam eden otomobilin geniş orta konsolu bol bol düğmeyle bezenirken koltukları konfor ön planda tutularak tasarlanmış. Üst donanım versiyonlarında deri döşemeyle ahşap ve alüminyum kaplamalar uyumlu bir şekilde birleştirilirken beyaz ışıklandırmalı gösterge tablosu ve üç kollu direksiyon simidi görünüme az da olsa sportiflik katıyor.

Eskiden olduğu gibi iki motor seçeneğine sahip olan Altima'nın 2.5 litre hacimli ünitesi 185, 3.5 litre hacimli motoruysa 270 beygir gücünde. Eskisinden daha ekonomik olan motorlar sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) sunulmakta.

Fiyatları da açıklanan Altima A.B.D. pazarında 21.500 Dolar seviyesinden başlayıp 30.080 Dolar'a kadar uzanan bir aralıkta satılacak.

2 yorum:

  1. avrupa pazarina gelecek mi peki?

    YanıtlaSil
  2. Bu konuda bir bilgi verilmedi fakat gelmesi zor görünüyor. Özellikle Diesel motor seçeneğinin bulunmayacak olması başarı şansını çok azaltıyor.

    YanıtlaSil