5 Nisan 2012 Perşembe

Ram 1500


Organizasyon A.B.D. sınırları içerisinde olduğunda işin içerisine pick up girmezse olmaz. 2012 New York otomobil fuarında da gelenek bozulmuyor ve Ram, yenilenen 1500 modelini tanıtıyor.

Yenilenen ön ve arka tamponlar, kromajlı ve yüksek süratlerde hava emişini kapatabilen panjur, xenon ve LED teknolojileri kullanan farlar, yeni tasarım jantlar, daha sportif görünümlü egzoz çıkışları ve arka kapak gibi değişikliklere sahip olan araçta bu sınıfta ilk olarak sunulan havalı süspansiyon da görev yapmakta.


İç mekanda daha çok bölge deri döşemeye sahipken direksiyon simidi ve gösterge tablosu daha sportif bir görünüm sunacak şekilde makyajlanmış. Orta konsolu da tamamen yenilenen Ram 1500'de görev yapan havalandırma kumandaları ve büyük dokunmatik ekranı geçtiğimiz günlerde tanıtılan SRT Viper'dan da hatırlıyoruz. Vites seçmek için havalandırma kontrollerinin yanındaki düğmenin döndürülmesi gerekirken kasaya bakan camın açılabilmesi olumlu bir özellik.

Eski modellerde görev yapan 3.7 litre hacimli motorun yerini alan 3.6 litre hacimli v6 ünite 305 beygir güç, 364 Nm tork üretebiliyor. 5.7 litre hacimli v8 motoru 400 beygir güç, 551 Nm tork üretebilen araçta yine bu segmentte bir ilk olan 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış. Bu tür araçlarda duymaya alışık olmadığımız donanımlardan start/stop ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklere sahip olan Ram 1500 sınıfındaki en düşük hava direnç katsayısına (0.363 Cx) sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder