13 Mayıs 2012 Pazar

Audi Q3 Red Track ve e-bike


Alman üretici Audi Wörthersee 2012'de sergileyeceği araçları tanıtmaya başladı. Yılın başında Amerika'da tanıtılan Q3 Vail'den çok az farkı olan otomobilin yanında bir de elektrik motorlu bisiklet yer alacak.

Yenilenen modellerindeki değişiklikleri az olduğu gerekçesiyle eleştirilen Audi konseptlerinde bu işi biraz abartmış. Q3 Vail konseptinden sadece farlarında bulunan LED aydınlatmanın iç kısımlarını kırmızıya boyayarak farklılaştırılan Red Track'in 20 inç çaplı jantlarından gövde kitine kadar geriye kalan her özelliği kardeşiyle aynı.


İç mekanında da değişiklik bulunmayan aracın şık görünen metal zeminli göstergeleri, açık renkli karbon fiber kaplamaları, yüksek yan desteklere sahip koltukları ve ön konsol ile tavanının iç kısmını kaplayan Alcantara hoş bir görünüm sağlıyor.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorunu da Q3 Vail ile paylaşan araç 340 beygir güç ve 450 Nm tork değerleriyle biraz daha güçlü. 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 5.4 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 263 km/s.


Performansa yönelik kompakt bir SUV ardından bir de yüksek performanslı bir bisiklet tanıtan Audi karbon fiberden ürettiği bu iki tekerlekli ürününü 21 kg gibi kabul edilebilir bir ağırlıkta tutmayı başarmış. 26 inç çaplı jantları 600'er gram gelen bisiklette kullanılan elektrik motoru 3 beygir güç, 250 Nm tork sunarken pilleri 70 km'ye kadar menzil sunabiliyor. Yaklaşık iki buçuk saatte yeniden şarj edilebilen bisikletin elektrikli kullanımda maksimum sürati 50 km/s olarak açıklanırken pedalla yardım edildiği hallerde bu sürat 80 km/s'e ulaşabiliyor.

4 yorum:

  1. bisikleti istiyorum aga. binicem üstüne vurucam kırbaçı off çok tatlımış

    YanıtlaSil
  2. Güzel gerçekten de ama tuzlu olacağı da kesin.

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir zaman böyle bir otomobile binemeyeceğim...

    YanıtlaSil
  4. O kadar karamsar olmamak lazım. Sahip olmak zor ama binilebilir :)

    YanıtlaSil