7 Mayıs 2012 Pazartesi

Kia K9


İlk olarak 2012 yılının başında tanıtılan büyük sedan K9'un satışına başlandı. Henüz sadece Güney Kore pazarında satılacak olan arkadan itişli sedanın iç mekan fotoğrafları da dağıtıldı.

5.090 mm boya, 1.900 mm genişliğe ve 1.490 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 3.045 mm'yi bulmuş. Büyük BMW ve Lexus modellerini andıran bir dış tasarıma sahip olan otomobilde bu sınıfın yeni favorisi olan tamamı LED aydınlatma grubu donanıma eklenmiş.


İç mekanına geçildiğinde genel hatlarda kardeş Hyundai'nin büyük sedan modellerini örnek aldığı görülen K9'un koltuk şekilli elektrikli koltuk ayarlama düğmeleri Mercedes modellerini hatırlatıyor. Vites kolu da BMW'ye göndermeler yapan araçta arka koltuk eğlence sistemi, ön yolcunun arkasında oturan yolcu için ön koltuk yatırma kumandası ve 17 hoparlörlü ses sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

İlk etapta 3.8 litre hacimli v6 motorla satılacak olan araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken v8 motor seçeneği büyük ihtimalle bir sonraki model yılında yollarda olacak.

5 yorum:

  1. avrupa pazarina gelmez mi bu yavru kia? bir cok modelden esinlenmeler olsa da sonuc olarak ortaya cikan sekli begendim

    YanıtlaSil
  2. Hyundai'nin Genesis'i getirdiğini düşünürsek K9'un da gelebilmesi mümkün fakat başarı için önce güçlü bir Diesel motora ihtiyacı var.

    YanıtlaSil