31 Mayıs 2012 Perşembe

Mercedes-Benz GL63 AMG


Mercedes'in SUV modellerinin en büyüğü GL'nin model seçenekleri arasına ilk defa bir AMG eklendi. Dev aracın en güçlü versiyonu olan 63 AMG'de tanıdık bir motor görev yapıyor.

Bi-xenon farlar ve LED gündüz farları standart olarak sunulan aracın daha bütük hava girişlerine sahip ön tamponu köşeli tasarımı ve LED aydınlatmalarıyla dikkat çekerken ön panjurda çift şeritli tasarım benimsenmiş. 21 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan etekleri genişlerken iddialı bir tasarım sunan arka tamponun altında egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekiyor.


İç mekanda tipik Mercedes geleneğini sürdürüp büyük yenilikler yapmayan üretici büyük ekranlı navigasyon sistemi, alüminyum pedal seti, AMG logolu kapı eşik kaplamaları, sportif yan desteklere sahip deri koltuklar, AMG paspasları ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gibi aksesuarları standart olarak sunuyor.

Beklendiği gibi fren sistemi de modifiye edilmiş olan aracın ön aksında 391, arka aksındaysa 345 mm çaplı fren diskleri kırmızı renkli kaliperlerle eşleştirilmiş.

Standart donanımında anahtarsız giriş ve motor çalıştırma, kaza ön hazırlık sistemi, yorgunluk sensörü, viraj alma yardımcısı, yan rüzgar dengeleyici, seviye ayarlı süspansiyon sistemi, açılabilen cam tavan, elektrikli olarak açılıp kapanabilen bagaj kapağı, akıllı farlar, 3 alanlı klima, 360 derece kamera ve otomatik katlanabilen 2. ve 3. koltuk sıraları bulunurken opsiyonel donanım listesinde 360 derece görüntü sağlayan kamera, Bang & Olufsen ses sistemi, radarlı hız sabitleme sistemi, şerit takip yardımcısı ve kör nokta uyarısı sunuluyor.

Kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 557 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan GL 63 AMG'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.9 saniye olarak açıklanırken maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. Arkasi x3 u andiriyor. Yeni ML ne kadar yumusak hatli ve uysal olmussa yeni GL de en az o kadar yumusak hatlara sahip.

    YanıtlaSil
  2. bu dev gibi araca da boyle motor yakisirdi zaten

    YanıtlaSil