24 Temmuz 2012 Salı

Ford Mustang GT Red Tails


Ford, Mustang'in yeni bir tek örnek versiyonunu tanıttı. 2. Dünya Savaşı sırasında Red Tails olarak bilinen bölük tarafından kullanılan Mustang P-51 avcı uçaklarından esinlenen otomobile 00051 numaralı VIN verilmiş.

Amerikan hava kuvvetlerinde görev yapan ilk siyahi pilotları barındıran Red Tails, Tuskegee Airmen olarak da bilinen bir grup. Mat gri gövde renginin üzerinde kırmızı, sarı ve siyah renkli grafikler bulunan araçta 20 inç çaplı siyah jantlar standart olarak sunuluyor. Daha önce tanıtılan ve SR-71 Blackbird'ün ismini taşıyan tek örnek Mustang modeli gibi bu araçta da cam tavan bulunuyor.


Ön panjurunda sis farları bulunmayan otomobilde kullanılan yol tutuş paketinde Brembo fren sistemi ve sertleştirilmiş amortisörler bulunmakta. Bagaj kapağının üzerinde bulunan spoiler büyürken sol ön çamurluğun hemen arkasında bulunan egzoz çıkışları arkadakilere eşlik ediyor.

İç mekanında deri ve Alcantara kaplı koltukları üzerinde Recaro ve Red Tails logoları işli olan aracın paspasları da özel üretim. Alüminyum pedal seti ve Alcantara kaplı direksiyon simidine sahip olan otomobilin arka koltukları yerinde güçlendirici elemanlar bulunuyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan aracın teknik verileri açıklanmamıl olsa da 5 litre hacimli v8 motoruna uygulanan kompresör besleme sayesinde ünitenin gücünün 500 beygir seviyesinin üzerinde olduğu biliniyor.

2 yorum:

  1. Madem sis farı koymayacaksın, yuvalarını ne bırakıyorsun öyle boş boş, plastik plastik ey Ford baz donanımlı ekonomi sınıfı araçlar gibi. :)

    YanıtlaSil
  2. İki değişik ön panjur kalıbı üretmemek için yapılıyor o şekilde. Bir de bu şekilde isteyen sonradan kendisi takabiliyor. Yerleri hazır.

    YanıtlaSil