18 Temmuz 2012 Çarşamba

MANSORY CARBONADO


Lamborghini'nin en yeni gözdesi LP700-4 Aventador'un üzerinde yapılan çalışmalara daha önce katılan MANSORY, modifiye ettiği aracın çok popüler olduğunu görmüş olacak ki aynı otomobilin 6 örneği üretilecek bir versiyonunu daha tanıttı.

Tasarım detayları Mart ayında tanıtılan otomobille aynı olan CARBONADO'nun en büyük özelliği karbon fiber gövdenin boyanmamış olması. Önde 40, arkada 50 mm genişleyen araçta ön aksta 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar kullanılmış.


Aracın aerodinamik yapısında da değişiklikler yapan firma yan hava girişlerini büyütürken arka spoiler ve difüzörün boyutları büyümüş.

İç mekanda da her yerde karbon fiber kaplama ve deri döşemeler göze çarparken pedal seti, kaymayı önleyici bir kaplamaya sahip alüminyumla değiştirilmiş.

Aracın 6.5 litre hacimli v12 motoru üzerinde de çalışmalar yapan firma ünitenin gücünü 754 beygire, torkunuysa 750 Nm'ye yükseltmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 355 km/s'yi bulmuş.

5 yorum: