10 Temmuz 2012 Salı

Mitsubishi Dignity ve Puraudia


Japon üretici Mitsubishi, bir süredir bulunmadığı lüks segmente tekrardan girme kararı aldı. Bunu yaparken yanına bir de partner alan firma bu sayede Ar-Ge maliyetini de neredeyse sıfıra indirmiş.

Gözleriniz sizi yanıltmıyor. Bu iki "Yeni" otomobili tanıyorsunuz. Yıllardır Infiniti M Serisi olarak hayatlarına devam eden araçlar değişik ön pankur tasarımlarıyla birer Mitsubishi olmuş.


İç mekanda da Mitsubishi logoları haricinde Infiniti'den farklı bir özellik bulmak imkansızken kaput altında da durum farklı değil. Kısa aks mesafeli M Serisi temelleri üzerine geliştirilen Puraudia'da kullanılan 2.5 ve 3.7 litre hacimli motorlar sırasıyla 225 beygir güç, 258 Nm tork ve 333 beygir güç, 363 Nm tork üretebiliyor.

Arkadan itişli olarak üretilen araçların v6 motor seçeneğiyle birlikte dört tekerlekten çekiş sistemi de alınabilirken bütün versiyonlarda 7 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda.

Uzun aks mesafesine sahip M Serisi temelli Dignity 150 mm daha uzun bir otomobil olsa da tasarımında önemli bir yenilik yok. Motorunu M35h ile paylaşan hibrit araç 3.5 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motorunun birlikte ürettiği 365 beygir güçle hareket ediyor.

6 yorum:

  1. bu segmente gir girme demiyoruz da bu nedir ya neden infiniti ile bir anlasma yapilmis. kendileri daha kalitelisini bile uretebilirler.

    YanıtlaSil
  2. Bu araçların maliyetleri çok daha düşük kendi üretebilecekleri herhangi bir modele nazaran. Infiniti, daha doğrusu Nissan ile birlikte zaten kei car üretiyor Mitsubishi. Infiniti'ye yönelme nedeni de bu olmuştur ama biraz daha orijinal bir tasarım daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. mitsubishi fanatigi olarak bedava verseler kullanmam

    YanıtlaSil
  4. kaliteli bir sedan olan m'yi daha ucuza satabilecekse güzel ayrıca bedava verseler almam diyen öyle mitsu fanatiği olunmaz sen evo fanatiğisin en fazla

    YanıtlaSil
  5. mitsubishi nin kendi logolarini koymasi disinda ne katkisi var bu arabaya. infiniti bu. araba kalitesiz demiyorum ama mitsubishi degil infiniti kalitesi bu. ve evet eski colt ve tum lancer/lancer evo larin fanatigiyim. ayrica doga araclari da 10 numara bugun gosteris amacli alinan Q7 lerden X6/X5 lerden daha kaliteli araclari var. subaru ile beraber japon harikasi. eski gto larini kim un

    YanıtlaSil
  6. kim unutabilir*

    YanıtlaSil