12 Temmuz 2012 Perşembe

VÄTH SLS AMG Roadster


Mercedes modellerinin modifikasyon çalışmalarıyla dikkat çeken firma VÄTH, SLS AMG'nin ardından aracın üzeri açılabilen modelini de güçlendirdi. Önceki çalışmasında motoru atmosferik beslemeyle bırakan firma bu aracaysa aşırı beleme uygulamış.

Yeni bir aerodinamik kitle donatılan otomobilin ön tampon altına bir splitter eklenirken yan etekler alçaltılmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka tamponu altında yer alan difüzör modifiye edilirken bagaj kapağı üzerinde bulunan seviye ayarlı spoiler yeniden şekillendirilmiş.


İç mekanında yeni deri ve Alcantara döşemelerle birlikte değişik renklerde karbon fiber kaplamalar sunan VÄTH, aracın süspansiyon sistemini de elden geçirerek üniteye yükseklik ve sertlik ayarları eklemiş.

6.2 litre hacimli v8 motorunun hava emiş yolları ve elektronik kontrol ünitesi yenilenip bir de kompresör beslemeyle donatılan araç 702 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 330 km/s'te sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. bu araca pek dokununulmamasi taraftariyim ama bu sefer fena olmamis gibi

    YanıtlaSil
  2. Bence de ne kadar az rötuş, o kadar iyi. Motor başarılı olmuş, gerisi zaten büyük kalemler değil.

    YanıtlaSil