22 Ağustos 2012 Çarşamba

Fiat 500 Colour Therapy ve Street


İtalyan üretici Fiat, İngiltere pazarına özel iki ayrı 500 tanıttı. İlki 70'li yılların ruhunu yeniden yaşatmak isteyen araçlardan ikincisi daha sportif özellikle sunuyor.

Colour Therapy versiyonuna ilk bakışta geçmişe dönmek mümkün. Pastel gövde rengi seçeneklerinin yanında beyaza boyanan jant, anten ve yan aynaları da dikkat çeken otomobili 500 veya 500c olarak sipariş etmek mümkün.

İç mekanı da beyaz ağırlıklı olan araçta özel tasarım bir anahtar kabı kullanılmış. 0.9 litre hacimli TwinAir ve 1.2 litre hacimli motor seçeneklerine sahip olan aracın fiyatı 10.760 Sterlin seviyesinden başlıyor.


Daha sportif bir görünüme sahip olan 500 Street'in beş gövde rengi seçeneği olsa da fotoğrafta görülen mat siyah en çekicisi. Merkezi kırmızı bir çemberle çevrilen 16 inç çaplı jantları siyaha boyanan aracın fren kaliperleri de kırmızı. Yan ayna, arka plakalık ve kapı kolları füme renkli olan aracın yan ve arka camları karartılırken standart modellerde tamponlarda bulunan krom şeritler siyaha boyanmış.


İç mekanı sportif koltuklar ve deri kaplı direksiyon simidi sunan araçta 0.9 litre hacimli TwinAir ve 1.2 litre hacimli benzinli ünitenin yanında 1.25 litre hacimli turbo Diesel ünite de bulunuyor. Araçların fiyatıysa 11.360 Sterlin seviyesinden başlıyor.

10 yorum:

  1. ingilterede yasıyorum, burada ınanılmaz tutuldu ,fıat showroomlarda sadece fiat 500 var, şirket arabası olarak da çok kullanılıyor

    YanıtlaSil
  2. odenen paraya degiyor demek ki ben de hastasiyim bu aracin dusunmuyorum degil.

    YanıtlaSil
  3. İki değişik modelini test etmekle iyi yapmışım demek :)

    Avrupa'da bol bol Abarth 500 görmüştüm ben de. Bize de gelebilse de görsek.

    YanıtlaSil
  4. bir kez direksiyona geçme gafletinde bulunmuştum.

    yanlış anlamayın araç şahane ama içinde 2 metrelik bi adam olan 500c gerçekten komik oluyor.

    YanıtlaSil
  5. En azından yazın baş mesafesi sıkıntısı çekilmez :)

    YanıtlaSil
  6. Sonra da bu 500c ye kim periskop takmis deriz :D

    YanıtlaSil
  7. dikkat bayan çıkabilir yazmalılar arabaya :)

    YanıtlaSil
  8. Street fena değil aslında. Bu arada gerçekten de inanılmaz derecede zevkli kullanımı. Bulabildiğiniz en güçlü modelini test etmenizi öneririm arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  9. Arac ucuz degil bir bosline golf alinabiliyo ayni fiyatla, peki guvenligi nasil?

    YanıtlaSil
  10. Çarpışma güvenliğinde daha büyük araçlarla aynı güvenlik seviyesini yakalayabilmiş testlere göre. Zaten almak için olması gereken ilk şey aracın tasarımına aşık olmak. Mantıklı düşünüldüğünde alınacak bir araç değil.

    YanıtlaSil