30 Ağustos 2012 Perşembe

Fiat Panda 4x4


Fiat, yeni nesil Panda ailesini genişletmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Van modelleri tanıtılan araca şimdi de arazi şartlarında daha başarılı olabilmesi için dört tekerlekten çekiş sistemi eklendi.

3.680 mm boya ve 1.670 mm genişliğe sahip olan aracın yüksekliği 1.600 mm'ye ulaşırken aks mesafesi 2.300 mm. İddialı görünüme sahip olan ön tamponun alt kısmına koruyucu yerleştiren Fiat hava emiş deliğinin önünü de daha dayanıklı bir mazlemeyle kaplamış. 15 inç çaplı jantları füme renkli olan aracın kapılarının alt kısmına da koruyucu yerleştirilmiş.


İki yeni gövde rengi seçeneğiyle birlikte tanıtılan otomobilin arka kısmında da alt kısmı korumalı tampon dikkat çekerken yeni gövde renkleriyle birlikte farklı renk seçeneklerine kavuşan ön konsol kaplaması dışında iç mekanda büyük bir yenilik bulunmuyor.

İlk etapta iki motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Panda 4x4'ün 0.9 litre hacimli benzinli motoru TwinAir teknolojisiyle 85 beygir güç üretebilirken 1.25 litre hacimli turbo Diesel motor 75 beygir gücünde.

4 yorum:

  1. Vay canına 75 beygir mi? bir 4x4 ki evereste tırmanır bu araç.

    YanıtlaSil
  2. biraz daha guclu bir motor koysalar alinir bu arac aslinda.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de motor güçlerinin düşük tutulması ilginç. Tam tersine biraz daha güçlü seçenekleri koyup güçsüzlerin seçenek olarak bile sunulmamasını beklerdim.

    YanıtlaSil
  4. Distribütörlerimiz sağolsun fahiş fiyatlı 4 çeker OTOMOBİLLER getirdiği (hatta getirmediği!) için böyle bir memlekette Fiat'ın bu modeli bile bana göre elmas kabul edilir!!!

    YanıtlaSil