24 Ağustos 2012 Cuma

Toyota Auris


Toyota, geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil Auris'in Japonya pazarında satılacak modellerini detaylandırdı. Avrupa pazarı için henüz motor detayları belli olmayan otomobilin Japon kardeşiyse iki adet benzinli üniteye sahip olacak.

Ana hatlarında Avrupalı kardeşinden farklılığı olmayan Japon Auris'in RS isimli modelinde daha büyük jantlar, daha sportif görünümlü tamponlar, büyük bir egzoz çıkışı ve spoiler görev yaparken iç mekanda çift renkli döşemeler ve sportif yan desteklere sahip koltuklar dikkat çekiyor.


Motor seçeneklerinden ilki 1.5 litre hacimli benzinli ünite. Önden çekişli modellerde 107, dört tekerlekten çekişlilerdeyse 103 beygir güç üretebilen motor sadece sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Bu motorla birlikte start/stop opsiyonel olarak sunuluyor.

1.8 litre hacimli benzinli motoru 140 beygir güç üreten aracın RS donanımında sunulan egzoz sistemiyle bu güç 143 beygire yükseliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan bu ünite ek ücretle CVT'ye kavuşabiliyor.

5 yorum:

  1. vites kolu tasarımı süper olmuş :) retro tasarım, 60'lı yılların tasarımı :)
    arabanın dış tasarımında her markadan araklamalar mevcut.
    keşke vites kolunu da BMW'den araklasalarmış süper olurmuş.

    YanıtlaSil
  2. Arkası Kia'nın yeni dönem tasarımlarına fena halde benziyor.

    YanıtlaSil
  3. japonlar dıs tasarımda ıyıce batırdı, honda yerlerde sunuyor,toypta ztn hep odun tasarımylarla gonlumuzde yer edınmıstı, tasarım şeflerı 90larda mı yasıyor.....

    YanıtlaSil
  4. Bir Civic vardı orijinal görünen, o da geriye gitti bence tasarım anlamında. Japon markalarının son dönem Kore çizgilerini örnek almalarıysa çok ilginç.

    YanıtlaSil