28 Ağustos 2012 Salı

Toyota Mark X


Toyota'nın Japon pazarına özel modellerinden birisi olan Mark X makyajlandı. Bir hatırlatma yapmak gerekirse aracın yeni nesil modelleri 2009 yılında tanıtılmıştı.

4.750 mm boy, 1.795 mm genişlik ve 1.435 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.850 mm. Büyük bir "X" logosu barındıran ön panjuru, xenon ve LED teknolojilerini kullanan farları ve büyük hava girişine sahip ön tamponuyla sportif bir duruş sergileyen otomobilin arkasında daha sade bir tasarım anlayışı sunulsa da bagaj kapağı üzerinde bulunan ince spoiler, köşeli tampon ve çift çıkışlı egzoz sistemi dinamik görünümün devamını sağlıyor.


İç mekana geçildiğinde derine yerleştirilmiş yuvarlak göstergeler, anahtarsız motor çalıştırma düğmesi, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, navigasyon sistemi, ince yapılı orta konsol havalandırma ızgaraları ve dijital klima kumandalarının yanında donanım seviyesiyle birlikte değişiklik gösteren tasarım detayları da göze çarpıyor.

Sportif donanımlı modellerde koyu renkli deri döşeme ve siyah renkli kaplamalarla biraz basık bir havası olan kokpitte metal renkli kaplamalar ve alüminyum pedal seti aracın donanım seviyesini belli ediyor. Baz modellerde açık renkli deri döşeme ve ahşap kaplama standart olarak sunulurken  daha önce G Sports Concept ile tanıtılan Gazoo Racing modifikasyonlu modelin iç mekanında karbon fiber konsol kaplamaları, kırmızı renkli motor çalıştırma düğmesi ve beyaz renkli arka plana sahip göstergeler dikkat çekiyor.


Gazoo tarafından hazırlanan aracın ön tamponunda daha büyük bir hava girişiyle birlikte LED aydınlatmalar sunulurken ön panjur çok daha sade bir görünüme sahip. Siyah renkli jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve daha geniş yan eteklere sahip olan otomobilin farları şeffaflaşırken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler karbon fiberden üretilmiş. Üst kısmı daha sade bir tasarıma sahip olan arka tamponun yan kısımlarında eklemeler göze çarparken difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi bu araca özel donanımlar arasında bulunuyor.


İki motor seçeneğine sahip olan Mark X'in 2.5 litre hacimli motoru 200 beygir güç, 243 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli ünite 314 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli olan araçlarda 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder