8 Eylül 2012 Cumartesi

Honda Accord


Tasarım detayları geçtiğimiz ay paylaşılan Amerikan pazarına özel Honda Accord'un teknik verileri de ortaya çıktı.Standart modellerinde sürpriz yaşatmayan otomobilin en ilgi çeken modeliyse hibrit versiyonu.


İç mekan görüntüleri de paylaşılan araçların burada tipik Honda özelliklerine sahip olduğu görülüyor. Üç adet dairesel göstergeden oluşan gösterge paneli ve göbeği büyük tutulan direksiyon simidi otomobili ağır gösterse de orta konsolun katlara bölünmüş olması havayı biraz daha yumuşatmış. En üstte bulunan navigasyon ekranı ve onun hemen altında yer alan radyo/navigasyon kumanda paneli şık bir duruş sergilerken dijital klima kumandaları ve start/stop düğmesi de bu alanın hemen altında bulunuyor.


Hibrit modelde sunulan köşeli tamponlar, 17 inç çaplı, özel tasarımlı jantlar ve küçük spoiler iç mekana da farklılıklar olarak yansımış. Ses sistemi kumandası dokunmatik bir ekrandan yapılan aracın navigasyon kumandaları, klima düğmelerinin altına alınmış. Gösterge tablosunda tek daire görülen modelin diğer bilgileri dijital ekranlardan alınıyor.

2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorlarını koruyan Accord'un dört silindirli motoru 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Modele göre 175 veya 179 beygir güç üretebilen motorun haricinde v6 ünitenin 278 beygir güç üretebilen tek versiyonu bulunuyor. Sedan modellerde 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan bu motor coupé seçenekte manuel şanzımanla da alınabiliyor.


137 beygir gücünde 2 litre hacimli benzinli motoru 166 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla eşleştirilen hibrit model PHEV karmada 196 beygir güç üretebiliyor. 6.7 kWh kapasiteli pilleriyle sadece elektrik motorlu olarak kullanılabilen otomobilin şarj edilmesi motor yardımıyla veya standart bir prizden yapılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder