26 Eylül 2012 Çarşamba

Volkswagen Golf GTI


Yeni nesil modelleri geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Volkswagen Golf'ün sportif versiyonu GTI da yüzünü gösterdi. En azından bir konsept olarak.

Bir önceki nesil GTI'dan tanıdık olan detaylara sahip araç büyük ihtimalle hiç değişikliğe uğramadan seri üretime geçecek. Ön kısımda daha sportif görünümlü tampon ve petek desenli ızgaraların yanında farların içlerine kadar uzanan kırmızı renkli şerit dikkat çekerken yan etekler ve arka tampon alt kısmı siyaha boyanmış.


Hoş tasarımlı jantları 17 veya 18 inç büyüklükte sunulacağı açıklanan araçta çift çıkışlı egzoz sistemi, kırmızı renkli fren kaliperleri, koyu renkli stoplar ve yan taraflarına deflektörler eklenmiş arka spoiler bulunuyor.


İç mekana geçildiğinde bir GTI'dan beklenen ayrıntılar karşımıza çıkıyor. Yan destekleri güçlendirilmiş ekose desenli koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, koyu renkli konsol kaplamaları, alüminyum pedal seti ve kırmızı renkli dikiş iplikleri şık görünen donanımlar arasında bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 220 beygir güç üretebilen otomobil için bir performans kiti sunacak olan Volkswagen bu sayede üniteden 230 beygir güç, 350 Nm torkalabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.6 saniye süren araç 246 km/s maksimum sürate ulaşabilirken performans paketli versiyonda bu veriler 6.5 saniye ve 250 km/s olarak gerçekleşiyor. Bu arada her iki aracın da yakıt tüketim değerleri 6.6 litre/100 km olarak açıklandı.

3 yorum:

  1. normal modelden cok cok daha iyi olmus. soyle soyleyim, yeni golfu yerden yere vuran biriyim ama bu gti hali eger dediginiz gibi hic degismeden seri uretime gecerse en azindan benim begenimi fazlasiyla kazanir.

    YanıtlaSil
  2. 1.6 tsi olabilecegi konusuluyordu. allahtan dusmemisler oyle bir hataya.

    YanıtlaSil
  3. Keske oyle olsaydi ortaligin tozunu atardi her ne kadar kalkista biraz agir kalacak olsa da

    YanıtlaSil