15 Ekim 2012 Pazartesi

Volkswagen Golf


Tanıtımı geçtiğimiz ay yapılan 7. nesil Golf'e yeni motor seçenekleri ve dört tekerlekten çekiş seçeneği eklendi. Volkswagen, bu kalemlerin yanında bir de donanım paketi tanıttı.

Daha önce 85 beygir gücündeki versiyonu tanıtılan 1.2 litre hacimli TSI motorunun 105 beygir güç üretebilen modeli de gama eklenirken 1.4 litre hacimli TSI motora, silindir iptal etme fonksiyonu olmayan 122 beygir gücündeki versiyon katılmış.

Dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION'ı ilk olarak 1.6 ve 2 litre hacimli turbo Diesel motorlarında sunacağını açıklayan firma BlueMotion paketli bu araçlardan sırasıyla 105 ve 150 beygir güç alıyor.

Comfortline ve Highline donanımları ile birlikte alınabilen sürücü yardımcı paketinde adaptif hız sabitleme, kameralı kaza önleme sistemi, adaptif bi-xenon farlar, alarm, iç mekan aydınlatma paketi, trafik işareti tanıma sistemi, görüş paketi ve şeritte kalma asistanı sunulmakta. Bu paketin başlangıç fiyatıysa 1.690 Euro olarak açıklandı.

6 yorum:

  1. 1.6lt dizel 4 çeker acaba türkiyeye de gelicek mi?

    YanıtlaSil
  2. arka suspansuyon yokmus yeni golflerde. buna ragmen istedikleri fiyatlar saka gibi. a class alirim ya yemisim golfu. olmadi i30 alirim canavar gibi de donanimim olur. nedir bu vw nin doymak bilmeyen ac gozlulugu.

    YanıtlaSil
  3. 4Motion'ın Türkiye pazarına geleceğini sanmıyorum. Özel ithalatla getirebilirler ama fiyat listesine girmeyecektir tahminimce. Gelecek ay lansmanı var. Oradan aldığım haberlere göre güncellerim yazımı.

    YanıtlaSil
  4. Golf'ün bazı modellerinde arka süspansiyon sistemi bağımsız değil. Yoksa süspansiyon var tabii ki. Bununla birlikte fiyatlar bana da biraz yüksek geldi. Özellikle de donanıma oranla.

    YanıtlaSil
  5. Oha! Hem 4Motion, hem BluMotion, hem de 1.6 dizel... Bizim millet bu kadarını kaldıramaz!..

    YanıtlaSil
  6. motorsiklet satıp bunu almayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil