10 Kasım 2012 Cumartesi

Acura ILX Street Build ve Endurance Racer


SEMA 2012'ye katılan Japon üreticilerden birisi de Acura. Bu yıl tanıttığı sedan modeli ILX'i organizasyona yetiştiren marka bu otomobilin bir yol bir de yarış versiyonunu sergiledi.

Evasive Motorsports tarafından hazırlanan Acura ILX Street Build 19 inç çaplı jantlar, ön, yan ve arka etekler, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler ve ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları gibi görsel farklılıklar sunuyor.

Süspansiyon, egzoz ve fren sistemleri de yenilenen aracın 2.4 litre hacimli motoruna eklenen kompresör besleme gücünü 250 beygire ulaştırmış.


Pistler için hazırlanan ILX Endurance Racer'da yapılan değişiklikler de dikkat çekici. Ön tamponu altına büyük bir splitter eklenen otomobilin jant ve lastikeri de pist yarışları için özel olarak hazırlanmış. Kaputu üzerinde LED aydınlatmalar bulunan otomobilin bahaj kapağı üzerinde dev bir spoiler yer alıyor.


İç mekanında bütün ses izolasyonu ve kaplamaların söküldüğü görülen otomobilde takla kafesi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü ve tek hareketle sökülebilen direksiyon simidi kullanılan aracın fren, süspansiyon ve egzoz sistemi yenilenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder