27 Kasım 2012 Salı

BMW i3 Coupé


BMW'nin küçük elektrikli otomobil konsepti i3, beş kapılı modelinin ardından üç kapılı coupé gövde seçeneğine de kavuştu. Seri üretim modelleri gelecek sene piyasaya sürülecek olan i3'ün modiler platformunda sunulabilecek gövde seçenekleri de bu şekilde şimdiden artmış oldu.

Yavaş yavaş seri üretimde sahip olacağı hatlara kavuşan i3'ün farlar ve ön tamponunda ufak yenilikler bulunurken en büyük değişiklik çoğu cam olan kapıların günümüz seri üretim otomobillerde olduğu gibi geniş metal yüzeyli hale gelmesi olmuş.


20 inç çaplı jantlarının şekilleri de değişen aracın arka yan camlarının aşağıya doğru genişlemiş olması Hyundai Genesis Coupé'nin bu bölümde sunduğu detayı hatırlatıyor. Arka tamponu da yeniden tasarlanan aracın boyu 3.964, eni 1.768, yüksekliği 1.555 ve aks mesafesi de 2.570 mm uzunluğunda.

İç mekanında ana hatlar beş kapılı kardeşten alınırken orta konsolda bulunan kumandalar ve ön koltuklar arasına yerleştirilen düğmeler seri üretim BMW modellerindekilere daha yakınken kapı içleri ve pedallarda kullanılan tasarım dili de seri üretime daha yakın bir görünüm ortaya koyuyor.

Kaputu altında da tanıdık bir motor bulunan araçta kullanılan elektrikli ünite 170 beygir güç, 250 Nm tork üretiyor. Sahip olduğu lityum iyon pillerle aracın menziliyse 160 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder