12 Kasım 2012 Pazartesi

Honda Civic


Honda'nın yeni nesil Civic modeli, bir önceki nesilde sunulan heyecan verici tasarıma sahip olmaması nedeniyle eleştirilmişti. Bu eleştiri Avrupa modellerinde olduğu gibi Kuzey Amerika'da satılan farklı yüze sahip versiyonlar için de geçerliydi. Eleştirileri ciddiye alan Honda Los Angeles otomobil fuarında Civic'e yeni bir yüz vereceğini açıkladı.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan otomobilin köşeli hatlara sahip yüzü Amerika kıtasında satılan Accord modellerini andırırken yeni jant seçenekleri araca daha taze bir hava vermeyi amaçlıyor. Arka tamponunda da ufak tefek rötuşlar bulunan Civic'in incelip bagaj kapağına taşan stopları ve plakalığın etrafının yeniden şekillendirlmiş olması bu bölümde daha ciddi bir duruşun elde edilmesini sağlamış.

5 yorum:

  1. simdiki halinden iyi acikcasi ama yine de eski civic degil. avrupali civic icin bir degisim yok mu peki? ne kadar nalet bir kasadir ya son versiyonu. civic hayrani adami arabadan sogutur

    YanıtlaSil
  2. Kesin bir bilgim yok ama Avrupa'da da pek beğenilmediğinden küçük bir makyaj görebilme ihtimali var.

    YanıtlaSil
  3. Güncel kasada, ABD ve TR arasında çok bir fark yok. Sadece, ABD’de arka stoplar bagaj kapağına taşmazken, TR’de bagaj kapağında stoplar mevcut. Bir de ABD versiyonunda navigation var ve klima tuşları daha estetik.

    Ancak habere konu olan ve 30 kasımdan itibaren ABD’de satılacak bu versiyon çok farklı. Hem ön, hem de arka dizayn değişmiş. Önde metal çubuk Honda ambleminin altından geçiyor. Arkada ise bagaj kapağı ve stopların dizaynı değişmiş ve daha oturaklı bir hal almış.

    Sizce ABD ve TR (yani avrupa) versiyonları böyle farklı ilerler mi, yoksa ABD’de satışa çıkacak versiyon yakında ülkemizde de satışa çıkar mı?

    YanıtlaSil
  4. Güncel Civic'in ön tamponunda da homologatif farklılıklar var Avrupa ve A.B.D. arasında.

    Bence ilk makyaj yapıldığında aynı tasarıma sahip aracı satmaları daha mantıklı olurdu fakat bunu yapmadılar. Şimdilik Sedan modelde bir tasarım farklılığına ihtiyaç yok Avrupa için zira bu otomobilin dişe dokunur satış rakamlarına ulaştığı pazarlar zaten şıklığı ikinci planda tutuyor.

    Avrupa'da asıl sorun hatchback modelin tasarımı ki o da ufaktan makyajlanır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. ingilterede yenı cıvıc hb baya tuttu özellıkle kadınlar arasında, gecen ay en iyi kadın otomıbili bile seçildi. bende 2009 mkayajlı bır honda civic sedan sahibyim ama 2011 subattan de ingilterede yasıyorum. burda sedan tek tük göruyorum, genelde hintlilerin gozdesı benım kasa, yeni kasa sedanı turkıyede bayide aralık 2011 de için binme şansım olmuştu,kalite yerlerde hakıkaten, hondanın masrafları kısma politikası pahalıya patladı 1 yıl gecmeden makyaj yedi araba ,yazık......

    YanıtlaSil