30 Kasım 2012 Cuma

Kia Forte Sedan


Kia, 2012 Los Angeles otomobil fuarında yeni Forte Sedan modelini tanıttı. Kore'de K3, Avrupa'daysa Cerato olarak tanınan otomobilde kullanılan motorlar arasında tahmin edildiği gibi Diesel bulunmuyor.

Tasarım olarak Avrupalı kardeşinden farksız olan otomobil önceki nesilden daha büyük iç ve dış boyutlara sahip. İki motor seçeneğine sahip olan aracın iki de donanım seviyesi bulunuyor.


Giriş seviyesi modelde kullanılan 1.8 litre hacimli motor 148 beygir güç, 177 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan otomobilde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunulmakta.

Daha güçlü bir Forte Sedan isteyen müşteriler için 2 litre hacimli üniteyi öneren Kia bu araçta 173 beygir güç, 208 Nm torkla birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor.

Küçük hacimli motora sahip olan araçta 15 inç çaplı jantlar standart, 16 inç çaplılarsa opsiyonel olarak sunulurken 2 litre hacimli motorla birlikte standart jant çapları 16, opsiyonlarsa 17 inçe yükseliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder