4 Kasım 2012 Pazar

Mini Countryman


İngiliz üretici Mini, üç kapılı SUV modeli Paceman tanıtıldıktan birkaç ay sonra beş kapılı kardeş Countryman'ı güncellediğini açıkladı.

Tasarımında büyük yenilikler yapılmayan araca yeni jant ve gövde rengi seçenekleri eklenirken gövde üzerinde sunulan kromajlı parçalar için piyano siyahı boya opsiyonu getirilmiş.


Donanım paketleri de farklılaşan otomobilin asıl değişimiyse iç mekanda yaşanmış. Cam açma kumandaları kapı içlerine alınırken konsolda sunulan gözlerin hacmi artırılmış. Kapı içlerinde bulunan kol dayanaklarının şekilleri daha ergonomik hale getirilirken gösterge çerçevelerinin dış kısmı siyah renkte alınabiliyor.


Aracın arkasında artık üç kişilik bir koltuk sunulurken iki adet tekli koltuk isteyen müşteriler bu opsiyonu ücretsiz şekilde alabiliyor.

Motor seçeneklerinde bir yenilik olmayan Countryman, One ve Cooper versiyonlarının manuel şanzıman sunan seçeneklerinde Euro 6 egzoz normlarını karşılamaya başlamış.

4 yorum:

  1. Aracin arkasinda ARTIK 3 kisilik koltuk sunulacak demissiniz ama ben bircok countryman gordum arkasinda 3 kisilik koltuk olan? Orjinal gorunuyorlardi ve hepsi de ayniydi aftermarket olduklarini dusunmuyorum?

    YanıtlaSil
  2. Eskiden 3 kişilik koltuk opsiyon, 2 kişilik standarttı, şimdi durum tersine döndü.

    YanıtlaSil
  3. 2011 yılında aldığımda opsiyon olarak değildi türkiyede hiçbir zaman opsiyon olarak kullanılmadı

    YanıtlaSil
  4. Türkiye pazarında ikili arka koltuk çok satamayacağı için böyle bir opsiyon bile yoktu. Avrupa'da opsiyon olan bazı donanımlar da standart Türkiye'de.

    YanıtlaSil