28 Kasım 2012 Çarşamba

TGM Sports 650


Toyota'nın sportif otomobiller üretebildiği GT 86 ve Lexus LFA gibi araçlara bakıldığında anlaşılabiliyor. Üreticinin yeterli derecede sportif olduğunu düşünmediği modellerini elden geçiren alt marka Toyota Motorsport GmbH ise biraz daha farklı bir sürüş hissi isteyen müşterileri hedef alan modeller geliştiriyor.

Lexus LS'in geçtiğimiz aylarda gördüğü makyaj öncesi modellerini temel alan bir çalışmayla bu yıl Essen Motor Show'a katılacak olan firma lüks sedanı tam bir spor otomobile çevirmiş.


LED aydınlatma, geniş hava girişleri ve karbon fiberden üretilen bir splitter ile donatılan ön tamponla başlayan makyaj genişletilen çamurluklar, mat gövde rengi, dev yan etekler, yan hava çıkışları, arka spoiler, hafifletilmiş jantlar ve çok daha sportif tasarıma sahip bir arka tamponla devam ediyor.

Dört çıkışlı egzoz çıkışı ilginç bir tasarıma sahip olan otomobilin arkasında büyük bir difüzör bulunurken süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Karbon seramik fren disklerine sahip fren sistemi de yenilenmiş olan aracın motor havalandırması için kaputu üzerinde dev girişler açılmış.

5 litre hacimli v8 motoru çift turbo beslemeye sahip olan otomobil 650 beygir güç, 710 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan 2.070 kg ağırlığındaki araç 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s'i buluyor.

1 yorum:

  1. ne de guzel olmus cok da guzel olmus. tam tadinda ve yerinde dokunuslar. abarti olmamis.

    YanıtlaSil