10 Aralık 2012 Pazartesi

Volkswagen Polo R WRC


Volkswagen Polo'nun ralli parkurlarında boy gösterecek olan modeli R WRC'nin konsept versiyonu geçtiğimiz yıl sergilenmişti. O zamandan beri geliştirme çalışmaları devam eden otomobil sonunda parkura çıkmaya hazır hale geldi.

Red Bull sponsorluğunda yarışacak olan otomobilin dış mekanında yapılan değişiklikler diğer WRC otomobillerinde de bulunuyor. Standart Polo'ya oranla 138 mm daha geniş olan otomobilin geniş hava girişlerine sahip ön tamponu ve hava çıkışlarıyla donatılan kaputu motorun soğutulması için çalışırken tavana eklenen hava girişi iç mekanın havalandırmasından sorumlu.


Daha küçük aynalar ve dev bir spoiler ile donatılan otomobilin çamurlukları arkasında yer alan hava çıkışlarıysa farklı tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

İç mekanda da tipik bir ralli aracı görünümü sunan otomobilde karbon fiber kaplamalar, dijital göstergeler, takla kafesi, yangın söndürücü, Alcantara direksiyon simidi ve dik yerleştirilmiş pedallar gibi donanımlar bulunurken izolasyon malzemeleri araçtan çıkarılmış.

Otomobilin geliştirme çalışmalarında Carlos Sainz ile birlikte çalışan Volkswagen FIA kuralları gereği ağırlığını 1.200 kg'da tuttuğu otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorunu 300 beygir güç üretecek hale getirmiş. Hatırlarsanız bu aracın yol versiyonunun konsept modelinde 2 litre hacimli bir motor kullanılıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder