10 Şubat 2012 Cuma

Smart ForTwo Sharpred


Geçtiğimiz ay makyajlı yüzünü bizlere gösteren Smart ForTwo sınırlı üretim bir modele daha kavuştu. Şık bir renk kombinasyonu sunan araç coupé ve cabriolet gövde seçenekleriyle satılacak.


Tridon güvenlik kafesi ve yan aynaları kırmızıya boyanan aracın 15 inç çaplı jantları dahil geri kalanı siyaha boyanmış. İç mekanda siyah renkli deri döşemeye sahip olan Sharpred’in dikiş iplikleri kırmızı renkli. Passion donanım paketine sahip olan aracın donanımında kaliteli paspaslar da bulunuyor.

Başlangıç fiyatı 14.490 Euro olarak açıklanan Smart ForTwo Sharpred’in teslimatına Mayıs ayında başlanacak. 71 ve 84 beygir güç üretebilen benzinli motor seçenekleri bulunan otomobilden toplam 1.800 adet üretilecek.

Audi TT-RS Plus


Audi, TT ailesinin en güçlü modeli TT-RS'i daha da güçlendirdi. TT-RS Plus isimli yeni araç ek performansın yanında küçük görsel değişiklikler de sunmakta.

Siyah renkli tek parça ön ızgarasının çevresi mat alüminyumla çevrelenen otomobilin 19 inç çaplı jantları siyaha boyanırken oval egzoz çıkışları da aynı renge boyanmış. Jantların üzerinde kontrast renkte süslemeler bulunurken yan aynalar da karbon fiberden üretilmiş. İç mekanda da ufak tefek değişiklikler sunan aracın donanımı biraz daha zenginleştirilirken vites topuzuna ek alüminyum süslemeler eklenmiş.


Kaputunun altında da küçük bir performans artışı bulunan TT-RS Plus'ın turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru 360 beygir güç, 465 Nm tork sunuyor. Standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan otomobilde 7 ileri vitesli S Tronic şanzıman opsiyonel olarak sunulacak.

Coupé ve Roadster kasa seçenekleri bulunacak olan aracın Manuel şanzımanlı coupé versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilirken roadster model aynı sürate 4.4 saniyede erişebiliyor. S Tronic şanzımanla donatıldıklarında araçlar sırasıyla 4.1 ve 4.2 saniyede 100 km/s sürate ulaşabilmekteler. TT-RS Plus modellerinin tamamının maksimum sürati 280 km/s'te sınırlandırılmış.

İlk olarak 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan araçlar Nisan ayında Avrupa'da satışa sunulacak. Otomobillerin Almanya pazarı fiyatlarıysa şu şekilde:

TT-RS Coupé: 60.650
TT-RS Coupé S Tronic: 62.800
TT-RS Roadster: 63.500
TT-RS Roadster S Tronic: 65.650

9 Şubat 2012 Perşembe

Chevrolet Cruze Station Wagon


A.B.D. merkezli üretici Chevrolet en popüler modellerinden birisi olan Cruze'un model gamını genişletmeye devam ediyor. İlk etapta sadece sedan gövde seçeneğiyle satılan Cruze'un hatchback modeli 2010 yılında tanıtılırken şimdi de sıra Station Wagon'da.

Resmi tanıtımı 2012 Cenevre otomobil fuarında yapılacak olan otomobilin ilk fotoğrafı basına dağıtıldı. Asıl merak edilen yer olan arka kısmı gösteren fotoğrafa bakarak bu versiyonun da oldukça şık çizgilere sahip olacağı sonucuna varılabilir.

Bagaj hacmi 500 litre olarak açıklanan aracın arka koltukları yatırılarak yaklaşık 1.500 litre hacim elde edilebiliyor. Bu hacmi elde edebilmek için otomobilin boyu 4.678 mm'ye uzatılmış.

2012 yılında bütün Cruze modellerinin tasarım ve donanımlarında değişikliğe gidileceğini de açıklayan Chevrolet bu kalemlerin dış mekanı ilgilendiren kısmını yeni ön yüz, far ve sis farlarının iç kısımlarının yenilenmesi ve yeni jant seçenekleri olarak tanımlarken iç mekanda yeniden düzenlenen orta konsol ve yeni koltuk döşemeleri yenilikleri tamamlıyor.

Makyajla birlikte bütün gövde seçeneklerinde sunulacak bir diğer donanım da yeni turbo Diesel motor. 1.7 litre hacimli ünite 130 beygir güç sunarken Start/Stop sistemini standart donanıma alarak tüketimi düşürüyor.

Acura ILX


Acura, geçtiğimiz ay Detroit otomobil fuarında konsept versiyonunu sergilediği kompakt sedan modeli ILX'in seri üretim versiyonunu 2012 Chicago otomobil fuarında tanıttı.

Honda Civic temelli bir otomobil olan ILX'in seri üretim modelleri, daha önceden de tahmin ettiğimiz gibi konsept modelle hemen hemen aynı görünümü sunuyor. C sütununa kadar Acura'nın diğer modellerine benzeyen bir tasarım anlayışı sergileyen aracın arka çamurluklarının hatları, arka kapı bitimi ve kısa bagaj kapağı farklı görünüm sunan detaylar olarak sayılabilir.


İç mekanında Acura tasarımını tam anlamıyla yansıtan ILX'in çok fonksiyonlu direksiyon simidi, dışarıya doğru çıkık duran navigasyon ve radyo komtrolleri, bunların altında yer alan havalandırma sistemi kontrolleri ve orta konsol üzerinde bulunan büyük navigasyon ekranı güncel Acura modellerine sahip olan kişilerin yadırgamayacağı tarzda tasarlanmış.

Daha önce hacimleri açıklanan motorlarının performans verilerini de paylaşan Acura, 2 litre hacimli motorun 150 beygir güç, 190 Nm tork üretebildiğini açıklarken 2.4 litre hacimli versiyon 201 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor.

Hibrit versiyonu da bulunacak olan ILX'in bu modelinde kullanılan 1.5 litre hacimli benzinli ünite ve elektrik motoru kombinasyonu yeni Civic Hybrid'inkiyle aynı. Bu iki motor karma kullanımda 111 beygir güç, 172 Nm tork üretebiliyor.

Kia Optima SX Limited


Kia Optima ailesi genişliyor. Markanın büyük sedan modeli 2012 yılıyla birlikte daha lüks bir donanım seçeneğine kavuştu.

Tasarımında ufak tefek değişiklikler olan otomobilin 18 inç çaplı jantlarıyla birlikte gövdesinde bulunan süsleme çıtaları da kromla kaplanmış. Bagaj kapağının üzerine yeni bir spoiler eklenen aracın fren kaliperleri kırmızıya boyanırken LED gündüz farları, sis farlarının hemen üstüne yerleştirilmiş.


İç mekana geçildiğinde siyah veya beyaz renklerde alınabilen deri döşemeler dikkat çekerken ahşap kaplama, çift sunroof, ışıklandırmalı kapı eşikleri, ısıtma ve havalandırmalı koltuklar, dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi ve geri görüş kamerası standart donanıma dahil edilmiş.

Kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor bulunan SX Limited 274 beygir güç, 364 Nm tork üretebiliyor. A.B.D. pazarında satışına Mart ayında başlanacak olan otomobilin fiyatı 34.900 Dolar olarak belirlenmiş.

GMC Acadia


GM'in SUV ve Pick up üretimiyle uğraşan alt markası GMC, Acadia modelini makyajladı. 2012 Chicago otomobil fuarında tanıtılan yeni araç teknik olarak aynı kalsa da görünümünde kolayca fark edilebilen değişimler olmuş.

Daha heybetli bir ön tasarıma sahip olan aracın ön panjuru büyürken bu büyüme, tampona da makyajlanma olarak geri dönmüş. Farları da yenilenen Acadia LED gündüz farlarıyla bu alanda Audi Q7'yi andıran bir görünüme sahip olmuş. Yani tasarımlara sahip 18, 19 ve 20 inç çaplı jantları donanımına ekleyen GMC arka tamponu da makyajlamış.


İç mekanın şeklinde bir değişiklik bulunmasa da donanımda yenilikler bulunuyor. Kırmızı renkli ambiyans ışıklandırmasına sahip olan makyajlı araçta yumuşak plastik yüzeyler, alüminyum kaplamlar, ısıtma ve havalandırma fonksiyonuna sahip ön koltuklar, çift sunroof, dokunmatik ekranlı eğlence sistemi, ışıklandırmalı kapı eşikleri, ahşap kaplama ve daha kaliteli deri döşeme sunuluyor.

Aracın güvenlik donanımları arasında geri görüş kamerası, kör nokta uyarısı ve çapraz trafik sensörünün yanında yandan çarpmalarda ek güvenlik sağlayan ön koltuklar arası hava yastığı da bulunuyor.

Kaputunun altında bir yenilik bulunmayan aracın 3.6 litre hacimli v6 motoru 292 beygir güç, 366 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç standart donanımıyla önden çekişli olsa da dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak alınabiliyor.

8 Şubat 2012 Çarşamba

Kia Track'ster


2012 Chicago otomobil fuarına iyi hazırlanan firmalardan olan Kia, bir süredir karartılmış fotoğraflarını paylaştığı Track'ster konseptini sonunda resmi olarak tanıttı.

Soul temelli bir araç olan konseptin ana hatları da temellerini aldığı araca benzerken detaylara indikçe sportiflik katsayısı artıyor. LED far ve sis farlarıyla birlikte tamponda bulunan geniş hava emiş ızgarası, 19 inç çaplı jantlar, geniş çamurluklar, çerçevesiz camlar, havalandırma girişli yan etekler, bagaj kapağı camına entegre LED stoplar, motosikletlerde kullanılanları andıran çift egzoz çıkışı, sportif görünümlü arka tampon ve kontrast renkli tavan dinamik görünümün sorumlularından bazıları.


İç mekanda da konsept olduğunu belli eden Track'ster'ın orta konsolunda LCD ekranlar görev yaparken sabit kafalıklı sportif koltuklar deri ve Alcantara ile kaplanmış. Arka koltukları bulunmayan araç bu alanda yedek lastik ve eşya gözleri sunarken beyaz renkli ön ve ara konsollar iç mekanda ferahlığı artırmış. Alcantara kaplı direksiyon simidinde piyano siyahı dokunuşlar göze çarparken manuel şanzımanın vites kolu oldukça küçük tutulmuş.

Motor kaputunun altı da oldukça dikkat çekici olan konseptin 2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 250 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan aracın şanzımanı 6 ileri vitesli manuel bir ünite. Fren sistemi Brembo imzalı olan Track'ster'ın ön aksında 356 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılırken arkada 345 mm çaplı diskler 4 pistonlu kaliperlerle eşleşmiş.

Ford Shelby GT500 Convertible


2012 Chicago otomobil fuarı Ford için ayrı bir önem taşıyor. Markanın özel araç üretim bölümü SVT ilk ürünleri olan Mustang Cobra  ve F-150 Lightning'i 20 yıl önce bu fuarda tanıtmıştı.

Geçtiğimiz yıl coupé gövde seçeneği tanıtılmış olan Shelby GT500, üzeri açılabilen versiyonunda bir tasarım yeniliği sunmasa da 20. yıl logoları aracın farklı yerlerinde görülebiliyor.


Kaputu altında da bir değişiklik bulunmayan aracın kompresör beslemeye sahip 5.8 litre hacimli v8 motoru 650 beygir güç, 813 Nm tork üretebiliyor. Etkileyici motor verilerine sahip olan otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Hyundai Elantra GT


Hyundai Elantra ailesi genişliyor. En azından Kuzey Amerika'da. Geçtiğimiz yıl Avrupa pazarı için ikinci nesil i30 olarak tanıtılan araç Amerika kıtasında da Mazda 3, Ford Focus ve Volkswagen Golf gibi araçlarla kapışacak.


Görünüm olarak i30'dan bir farklılığı bulunmayan Elantra GT'nin boş ağırlığı 1.262 kg olarak açıklanıyor. 1.8 litre hacimli motoru 148 beygir güç, 177 Nm tork sunan araç 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Hyundai Elantra Coupé


2012 Chicago otomobil fuarı Asya merkezli üreticilerin iddialı tanıtımlarına sahne olacak gibi görünüyor. Tanıtımı yapılan yeniliklerin arasında ilk göze çarpan, iki yıl önce yenilenen Hyundai Elantra’nın iki kapılı versiyonu oluyor.


Hem ön hem de arka kısmının görünümünde sedan kardeşinin şıklığını korumayı bilen iki kapılı Elantra’nın kendine özgü jant tasarımları ve çift egzoz çıkışı gibi farklılıkları bulunuyor. İç mekan tasarımıyla da sedan kardeşinden farklılaşmayan otomobilin bagaj hacmi 420 litre. 

Yaklaşık 1.220 kg ağırlığında olan otomobilde kullanılan 1.8 litre hacimli motor 148 beygir güç, 177 Nm tork üretebiliyor. Honda Civic Coupé ve Kia Forte Koup gibi araçlara rakip olan Elantra Coupé 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.

Aston Martin V12 Zagato


Aston Martin, geçtiğimiz yaz aylarında tanıtımını yaptığı V12 Zagato yol otomobilinin detaylarını da paylaştı. V12 Vantage temelleri üzerine geliştirilen otomobilin teknik olarak büyük yenilikler sunmazken tasarımda önemli değişiklikler var.

4.385 mm boyunda olan otomobil 2.022 mm genişliğe, 1.250 mm yüksekliğe ve 2.600 mm aks mesafesine sahip. Yaklaşık 1.680 kg ağırlığında olan aracın bagaj hacmi 300 litre. 


Bütün gövde panelleri yenilenen aracın yuvarlak hatlı ön kısmında büyük hava yarıklı kaput, büyük panjur, alt kısımda ek hava girişleri ve splitter dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan V12 Zagato genişleyen arka çamurluklar ve İtalyan firmanın imzası durumunda olan çift bombeli tavanıyla farkını belli ediyor.

Arka kısmında oldukça değişik bir görünüm sunan otomobilin hatchback tarzında tasarlanan bagaj kapağının arkasında büyük bir spoiler bulunuyor. Yuvarlak stopları kendilerine özel tasarlanmış oyuklara yerleştirilirken tampon altında daha büyük bir difüzör yer alıyor. 


İç mekana geçildiğinde ön konsolda bir tasarım değişikliği yapılmadığı görülürken tavan, kapı içleri, bagaj siperliği ve koltuklar üzerinde araca özel desenlere sahip deri döşeme kullanılmış. Standart koltukların yanında opsiyonel olarak hafifletilmiş sportif koltuklar sunulurken opsiyon listesinde 1.000 Watt çıkış gücü sunan Bang & Olufsen ses sistemi ve bagaja entegre edilmiş şemsiye bulunuyor. 

Oldukça etkileyici bir fren sistemine sahip olan aracın karbon seramik diskler önde 398, arkadaysa 360 mm çapa sahip. Ön aksta 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip olan sisteme dinamik denge kontrolü, ABS, EBD, EBA ve çekiş kontrol sistemi de eklenmiş.

5.9 litre hacimli v12 motoru Vantage’dan aynen alınan araç 510 beygir güç, 570 Nm tork üretebilmekte. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan V12 Zagato 0’dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 305 km/s. Bu otomobile sahip olabilecek şanslı insanları pek ilgilendirmeyecek olsa da ortalama yakıt tüketimi 16.4 litre/100 km olarak açıklandı.

7 Şubat 2012 Salı

Nissan 370Z


Nissan'ın başarılı sportif otomobillerinden olan 370Z makyajlandı. Satışına Haziran ayında başlanacak olan aracın sergileneceği ilk büyük fuarsa 2012 Chicago otomobil fuarı olacak.

Yenilenen ön tamponuna entegre edilen dik konumlu LED gündüz farları ilk bakışta dikkat çeken aracın arka tamponunun ortasına kırmızı renkli bir sis lambası eklenmiş. 18 inç çaplı jantlarının tasarımı da hafifçe makyajlanan 370Z'nin renk paletine bir kırmızı bir de lacivert gövde rengi eklenmiş.


Sportif paketle birlikte alındığında jant çapları 19 inçe ulaşırken süspansiyon sistemi daha sert bir hal alıyor. Fren kaliperleri kırmızıya boyanan aracın 3.7 litre hacimli v6 motorunun ürettiği 331 beygir güçte bir değişiklik olmazken şanzıman seçenekleri yine 6 ileri vitesli manuel ve 7 ileri vitesli otomatik.

NISMO donanımıyla birlikte frenler güçlenirken Bose ses sistemine iki hoparlör, iki de subwoofer ekleniyor. Ön ve arka tampon tasarım değişiklikleriyle birlikte yeni lacivert gövde rengini sunmayan NISMO paketi 19 inç çaplı jantları standart donanıma eklerken elektronik kontrol ünitesi ve egzoz sistemi yenilenmesi sonrası motorun gücü 355 beygire ulaşıyor.

Range Rover Westminster ve Autobiography


Land Rover'ın lüks SUV ailesi Range Rover iki yeni versiyona kavuştu. Güncel Range Rover'ın 10. yaşını kutlamak amacıyla hazırlanan özel donanımlı araçlar serinin en güçlü motor seçenekleriyle sunulmakta.

Vogue ve Vogue SE donanım paketlerinin yerini alacak olan Westminster'da parlak metal görünümü sunan ön panjur ve tampon süslemeleri bulunurken dış mekanda sunulan diğer yenilikler 20 inç çaplı jantlar ve "Westminster" logolarıyla son buluyor.

İç mekana geçilirken dikkatlerden kaçmayan basamak ışıklandırmaları, kalın paspaslar, ısıtmalı direksiyon simidi, piyano siyahı kaplamalar ve alüminyum pedal seti lüks donanımı pekiştirirken Harman Kardon tarafından üretilen 19 hoparlör ve 1.200 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi, arkaya yerleştirilen çift LED ekran ve hem ısıtma hem de havalandırma fonksiyonları sunan ön koltuklar bu hissi doruğa çıkarıyor.

Autobiography versiyonu önceden de olduğu gibi Range Rover modellerinin en üst donanım seviyesini oluşturuyor. Dış mekanda yapılan değişiklikler Westminster ile aynı olan aracın iç mekanında ısıtma ve soğutma fonksiyonu sunan dört koltuk, geniş kafalıklar ve ön yolcu koltuğunun arka koltukta oturan yolcu tarafından ileriye itilebilmesi özelliği de eklenmiş.

Her iki donanım seviyesi de 4.4 litre hacimli turbo Diesel motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kombinasyonuyla alınabilirken kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli benzinli motor ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sadece Autobiography donanımında sunulmakta. Araçların İngiltere'de fiyatları şöyle:

Range Rover Westminster TDV8: 69.995 Sterlin
Range Rover Autobiography TDV8: 84.295 Sterlin
Range Rover Autobiography Supercharged: 86.895 Sterlin.

Morgan Aero Coupé



İngiliz üretici Morgan yeni modeli Aero Coupé'nin ilk fotoğraflarıyla sınırlı da olsa teknik verilerini basınla paylaştı. Aslen 2006 yılında tanıtılan ve 2008 yılında 100 adetlik sınırlı üretime alınan AeroMax Coupé modelinin seri üretilecek versiyonu olan hafif yapılı aracın etkileyici bir performans sunması kaçınılmaz.


Görünüm olarak bir sürpriz sunmayan aracın hem iç hem de dış tasarımı onlarca yıldır bu konuda çizgisini bozmayan Morgan'ın klasikleşmiş çizgilerini yansıtıyor. Sol arka çamurluğun önünde bulunan çift egzoz çıkışı, büyük çaplı jantlar ve kırmızı kaliperlere sahip fren sistemiyle yavaş yavaş günümüz mühendisliğine geçiş yapan aracın kaputu altında oldukça modern bir ünite bulunuyor.

BMW'den alınan v8 motoru 4.8 litre hacimli olan Aero Coupé sahip olduğu 395 beygir güç ve 1.175 kg ağırlığıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 273 km/s olarak açıklandı.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Red Bull RB8

McLaren ve Ferrari'nin ardından geçtiğimiz iki senenin şampiyonu Red Bull da 2012 Formula 1 sezonunda pistlere süreceği aracını tanıttı.

Geçtiğimiz yıl kullanılan ve pilotun kafasının hemen üzerinde bulunan hava emiş deliğinin arkasında kalan büyük yüzgeç RB8'de iptal edilirken ön kanatdaha büyük yan deflektörlere kavuşmuş. Yine ön kanadın alt kısmında küçük tümsekler dikkat çekerken hafifçe yükselen burun kısmı ön aksın hemen üzerinde, F2012'de olduğu gibi yükseliyor.
Geçen yılın şampiyon kadrosunu koruyan Red Bull Racing bu yıla da 2011'e olduğu gibi temkinli başlıyor. En azından Adrian Newey'nin açıklamaları bu şekilde.

Seat Mii


Volkswagen Up! ve Škoda Citigo'nun ardından üçüncü kardeş Seat Mii de 5 kapılı versiyonuna kavuştu.

Seat logolu kardeşin hikayesi de diğer iki otomobilinkinden farklı değil. Boyutları değişmeden arka kısmına iki kapı eklenen aracın arka camları dışarıya doğru kanırtılabilirken cam tavan opsiyonel olarak alınabiliyor.

Yüzü ve stoplarının yanında jantları da diğer iki kardeşten farklı olan otomobilin 3 silindirli, 1 litre hacimli motoru 60 ve 75 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip.

Nissan Invitation


Nissan'ın 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceği yeni araçlardan ilkinin görüntüleri basınla paylaşıldı. B sınıfi bir araç olan Invitation konsepti geleceğin Note'una göz kırpıyor.

B sınıfında bir araç olan Invitation genel hatlarıyla stpotif görünümlü bir otomobil. Günümüz konseptlerinin hemen hemen tamamında olduğu gibi LED aydınlatma grubuna sahip olan aracın ön panjur ve kaputu Honda Jazz'ı andırıyor.

Tampon ve yan eteklerle birlikte kapılar üzerinde bulunan göçük kısımlar da dinamik görünürken cam tavan iç mekanda daha ferah bir hava sunulmasına yardımcı oluyor. Büyük jantlar ve çift çıkışlı egzoz sistemiyle yakalanan sportif hava küçük difüzör ve spoiler ile devam etmekte.


İç mekana geçildiğinde fütüristik bir şekilde karşılanan müşteriler yüksek yan destekli koltuklar ve dijital gösterge tablosunun yanında yeni nesil Micra'nınkini andıran bir orta konsola da sahip. Yuvarlak havalandırma ızgaralarına sahip olan orta konsolda dokunmatik kontrollerin altında yer alan havalandırma kumandaları Micra'nınkilere çok benziyor.

Invitation hakkında teknik bilgi vermekten kaçınan Nissan aracın egzoz emisyon oranının 100 gram/km seviyesinin altında olacağını açıkladı.

Honda CR-Z GT300

Civic'in WTCC'ye katılacak olması Japon otomobil üreticisi Honda'nın pistlerden gelen tek haberi değil. Bir diğer Japon firması Toyota'nın LMP1 kategorisinde hibrit bir araç yarıştıracak olması markayı harekete geçirmiş olacak ki hibrit sporcu CR-Z'nin pistler için hazırlanacak bir versiyonu için start verilmiş.

Mugen ile ortaklaşa geliştirilecek olan otomobil GT300 kategorisinde yarışacağından motor gücünün yaklaşık 300 beygir olacağını söyleyebiliriz. İlk çizimlerine bakıldığında ciddi şekilde genişlediği görülen CR-Z'nin ek hava giriş ve çıkışları, dev splitter, spoiler ve difüzörü ile büyük jantları dikkat çeken bazı detayları olarak sayılabilir.

5 Şubat 2012 Pazar

Mini Cooper Convertible Highgate


İsmini Londra'nın cadde, sokak ve mahallelerinden alan Mini modellerine bir yenisi eklendi. Bu sefer sadece üzeri açılabilen araçlarda sunulacak olan özel donanım sınırlı sayıda örneğe sahip olacak.

Koyu kahverengi gövdesi aynı renkte sunulan kumaş tavanıyla uyumlu görünen otomobilde 17 inç çaplı jantlar ve gövde renkli aynalar standart olarak sunuluyor. Krom paketi de standart donanımda bulunurken kaput üzerinde bulunan mavi ve kahverengi şeritler bu versiyona özel.


Yan sinyallerin çevresinde olduğu gibi kapı eşik kaplamaları ve koltuklarda da bulunan Highgate logoları aracın ait olduğu özel seriyi gösterirken kahverengi deri döşemeler, paspaslar ve bunlara eşlik eden mavi dikiş iplikleri dikkat çeken detaylar arasında gösterilebilir.

Cooper, Cooper S, Cooper D ve Cooper SD modellerinde sunulan bu özel donanım seviyesi standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilirken opsiyonel donanımda yine 6 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor. Bu arada aracı fazla kahverengi bulanlar siyah veya beyaz gövde renklerini de tercih edebilmekte.