3 Mart 2012 Cumartesi

Mercedes-Benz CL Serisi Grand Edition


Mercedes, S Serisi temellerini kullanan Coupé modellerinin 60. yılını kutlamak için özel bir donanım seviyesini piyasaya süreceğini duyurdu. "Grand Edition" isimli pakette performans artışı yaşanmazken görünümde ufak tefek yanilikler var.

AMG Sports isimli görsel paketle donatılan aracın ön ve arka tamponlarıyla birlikte yan etekleri daha sportif bir tasarıma sahipken gövde için mat beyaz veya iki adet siyah tonu seçilebiliyor. "Grand Edition" logolarının yanında sunulan 20 inç çaplı jantlar da bu araçlara özel.


İç mekanda deri koltuk, kapı ve konsol döşemelerinin yanında tavan Alcantara kaplanırken koltuklar için siyah, mat beyaz ve kahverengi döşeme renkleri sunulmakta. Ön panelde kullanılan ahşap ve metal kaplamalarsa diğer modellerden aynen alınmış.

İki motor seçeneğiyle sunulacak olan paket CL500 ve CL600 modellerinde alınabilecek. CL500'ün çift turbo beslemeye sahip 4.7 litre hacimli v8 motoru 435 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken CL600'ün 5.5 litre hacimli v8 motoru çift turbo besleme yardımıyla 517 beygir güç üretebiliyor.

CL500 modeli dört tekerlekten çekişli olarak da alınabilen otomobilin Grand Edition paketi Almanya'da 4.850 Euro farkla alınabiliyor. Mat beyaz gövde rengi ayrı sunulan araçta bu renk için de ekstradan 1.500 Euro bedel isteniyor.

2 Mart 2012 Cuma

Seat Toledo


Seat Toledo geri dönüyor. Volkswagen Jetta temelli otomobil 2012 Cenevre otomobil fuarında bir konsept olarak sergilenecek olsa da seri üretim halinin yakında ve bu haline oldukça benzer bir şekilde tanıtılması bekleniyor.

IBE, IBX ve IBL konseptlerinden esinlendiği açık olan ön tasarımı oldukça köşeli bir görünüme sahip olan Toledo'nun yan görünümü, temellerini paylaştığı Jetta ile hemen hemen aynıyken arka kısımda oldukça sade bir yapı tercih edilmiş.


Aracın iç mekanında dışarıda olduğunadn daha şık bir çizgi yakalayan Seat çift renkli kokpit, kapı içi ve deri döşemeler, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, alüminyum pedal seti, renkli ekranlı navigasyon sistemi ve piyano siyahı konsol kaplamaları gibi aksesuarları araca yerleştirmiş.

Motor seçenekleri hakkında henüz bir bilgi verilmeyen Seat Toledo'nun Volkswagen ailesinin popüler ünitelerine sahip olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

MTM Audi Q3 ve Volkswagen T500


Volkswagen grubu araçlar üzerinde çalışan modifikasyon firmalarından olan MTM, 2012 Cenevre otomobil fuarında yeni bir Audi bir de Volkswagen modeliyle geliyor.

Araçların gövdeleri üzerinde bir tasarım değişikliği yapmayan MTM sadece Q3'ün arka tampon alt kısmını makyajlayıp dört çıkışlı egzoz sistemine yer açmış. 20 inç çaplı jantlarla donatılan araçlarda kullanılan üç renkli folyo Q3 için 1.850, T500 içinse 2.350 Euro bedelle sunuluyor.

Audi Q3'ün 2.0 TFSI Quattro modeli üzerinde çalışma yapan MTM bu aracı 310 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye etmiş. 0'dan 100 km/s sürate 6.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'in biraz altında kalmış.


Volkswagen T5 temelli T500 üzerinde yapılan değişikliklerse biraz daha kapsamlı. Süspansiyon sistemi yenilenen aracın artan gücüne ayak uydurabilmek için fren sistemi, daha büyük diskler ve 6 pistonlu kaliperlerle güçlendirilmiş.

Şanzımanı da güçlendirilen araçta kullanılan turbo beslemeli, 2.5 litre hacimli motor 472 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan T500'ün maksimum sürati 280 km/s.

Araçların performans verileri olduğu gibi fiyatları da yüksek. Almanya'da fiyatı 37.000 Euro civarında olan Q3 2.0 TFSI Quattro MTM modifikasyonunun ardından yaklaşık 59.000 Euro'ya ulaşırken T500'ün fiyatı 160.000 Euro.

MANSORY McLaren MP4-12C


Üzerinde çalıştığı araçlara uyguladığı abartılı gövde kitleriyle kilometrelerce uzaktan tanınabilen MANSORY şimdi de McLaren MP4-12C temelli bir çalışmaya imza attı.

60 mm genişletilen  çamurluklarında hava yarıkları açılan aracın ön tamponu daha komplike görünümlü bir tasarıma sahip olurken bu kısımda LED farlar kullanılmış. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlarla donatılan aracın ek hava çıkışlı bagaj kapağı karbon fiberden üretilmiş. Yan etekleri de büyütülen MP4-12C'nin yan aynaları karbpn fiberden üretilmiş.

Arka bölümde dev bir spoiler ve yeni bir difüzörle dikkat çeken MANSORY tampona karbon fiber ek parçalar yerleştirirken çift egzoz çıkışını, ana tasarımı değiştirmeden dörde bölmüş.

İç mekanda da yeni malzemeler sunan firma koltuk ve panelleri deri kaplarken konsollarda karbon fiber parçalara yer vermiş. Metal pedal seti de sunan MANSORY direksiyon simidini de makyajlamış.

Smart BRABUS ForTwo ED ve eBike

2012 Cenevre otomobil fuarının sürprizlerinden birisi, hatta ikisi de BRABUS'tan geliyor. Güç verileri göz kamaştıran Mercedes modelleriyle dikkat çekmeyi adet haline getiren üreticinin bu sefer el attığı iş elektrik motorlu Smart'ı kapsıyor.

Dış görünüşü oldukça sportif bir hale getirilen Smart Electric Drive'ın parlak siyah gövde rengi yeşil Tridon kafesi ve yan aynalarla kontrast oluşturuyor. Ön panjura yeni bir tasarım uygulayan BRABUS ön tampona da LED gündüz farları eklerken farların zeminlerini siyah renkli tercih etmiş. Süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılan aracın siyah renkli jantları önde 16, arkadaysa 17 inç çaplı seçilmiş.


İç mekanında da şık değişiklikler bulunan araçta BRABUS logolu paspas ve göstergeler kullanılırken alüminyum pedal seti ve el freni kolunda da markanın imzası bulunuyor. Deri kaplı koltuklar ve ön konsolla şık bir görüntü sergileyen otomobilin iç mekanında da siyah-yeşil renk kombinasyonu dikkat çekmekte.

Modifikasyon firmalarının genelde uzak durduğu elektrik motoru modifikasyonu alanına da el atan BRABUS aracın gücünü 82 beygire yükseltirken tork 135 Nm olarak açıklandı.


Markanın fuarda sergileyeceği tek elektrikli araç ForTwo ED değil. İki tekerlekli araçlar ailesinden de elektrik motoruna sahip bir taşıt bulan BRABUS yaklaşık 0.7 beygir güç üretebilen bisikletin maksimum 45 km/s sürate ulaşabildiğini açıkladı. Mat siyah rengiyle dikkat çeken bisiklette dijital göstergeler ve disk frenler bulunmakta.

Hatırlayacağınız gibi bu iki araç geçtiğimiz yıl birlikte tanıtılmışlardı.

BMW M3 Limited Edition 500


İngiltere pazarına özel sunulan araçlar arasına BMW M3 de katıldı. Aslında günümüzde opsiyon listesinde bulunan bazı donanımları daha ucuza sunan pakette standart araca oranla donanımda bazı kısıtlamalar olsa da ekler de gözlemlenebiliyor.

Gövdesi için, İngiltere bayrağında kullanılan kırmızı, mavi ve beyaz renk opsiyonları sunulan otomobillerin ön panjur, egzoz çıkışları ve 19 inç çaplı jantları siyaha boyanmış.

Teknik olarak standart M3 modellerinden farksız olan Limited Edition 500 modellerinin iç mekanında piyano siyahı kaplama, sınırlı üretim plakası ve gövde rengine uyumlu dikiş iplikleri bulunuyor.

Toplam 500 örneği üretilecek olan otomobilin fiyatı coupé seçeneği için 55.690, cabriolet içinse 59.785 Sterlin seviyesinden başlıyor.

Bentley Mulsanne


Bentley tarafından Mulliner donanım seçeneği yakın zamanda tanıtılan Mulsanne şimdi de iki yeni teknolojik pakete kavuşuyor. Theatre ve iPad isimli yeni donanım paketlerinin merkezinde, tahmin edebileceğiniz gibi Apple bulunuyor.

Dış mekanında yapılan tek yenilik olarak, 85 kg ağırlığa sahip alüminyum blokların CNC'de işlenmesiyle yaratılan 21 inç çaplı jantlar gösterilirken içeride sunulmaya başlanan ve araca bir yat havası veren ahşap kaplamalar seçkin bir görünüm sunuyor. Arka koltuk kol dayanağının arkasına küçük bir buzdolabı bulunurken tasarımında jantlardan esinlenilmiş şampanya bardakları için de özel tutamaklar sunuluyor.


Otomobilin teknolojik donanımları tavana yerleştirilen ve katlanabilen dokunmatik ekranla başlarken ön koltuk kafalıklarına yerleştirilmiş ekranlar iki ayrı film izlemek isteyen arka koltuk yolcularının yüzünü güldürüyor. Arka kısmında ek aydınlatma sunulan özel donanımlı Mulsanne modellerinde araç fonksiyonlarından bazılarını kontrol etmeye yarayan özel uygulamaya sahip bir iPod Touch bulunuyor.

Ön koltukların arkasına yerleştirilmiş deri kaplı tepsiler ahşap ve kromla daha şık bir hale getirilirken bu ünitelerin iç kısımlarına kablosuz klavyeye sahip birer iPad 2 yerleştirilmiş. Koltukların arasında bulunan USB portlarından yüklenen görsel dokümanlar bagajda bulunan Mac'e aktarılırken buradan da iç mekanda bulunan sabit ekranlardan izlenebiliyor.

Abt QS3


Audi’nin kompakt SUV modeli Q3’ün Abt tarafından modifiye edilmiş versiyonları 2011 yılında tanıtılmıştı. 2012 Cenevre otomobil fuarına bu araçları güncelleyip getiren Abt kaputların altında daha fazla güç sunabilmeyi de başarmış.

Görünümünde, daha önce tanıtılan modele göre bir farklılık bulunmayan aracın gövdesi üzerine grafikler uygulanmış. Ön panjurla birlikte tamponun alt kısmında bulunan hava girişleri de makyajlanırken yan etekler ve arka tampon alt kısmı da bu değişikliklere uyacak şekilde güncellenmiş. 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunan Abt yeni egzoz sistemine dörtlü çıkış eklemiş.

İkisi de turbo beslemeye sahip benzinli ve Diesel motorların gücünü biraz daha yükseltmeyi başaran firma Diesel ünitede 205, benzinlideyse 270 beygir güç sunmayı başarmış.

1 Mart 2012 Perşembe

G&S Exclusive Maserati 4200 GT Evo Dynamic Trident


Gelecekte seri üretime geçme şansı olan konseptler ve güncel otomobillerin modifiye edilmiş hallerinin arasında nadir de olsa geçmişe dönmek güzel oluyor. Nostaljiyi ayağımıza getirip bu tür ihtiyaçlara cevap veren firmalardan birisi olan Alman G&S Exclusive, Maserati'nin coupé modellerinden 4200 GT Cambiocorsa'yı makyajlamış.

Ön panjuru güncel GranTursimo modellerinden alınan aracın yan etekleri genişletilirken jantlar 20 inç çaplı olacak şekilde genişletilmiş. Arka kısmında, 3200 GT'nin stopları kullanılan aracın arka tampon tasarımı da Ferrari F430'dan alınmış.


Gövde boyası Lamborghini imzası taşıyan aracın süspansiyon sistemi sertlik ayarı kazanırken yenilenen egzoz sistemi motor sesinin çok daha uzaklardan duyulmasını sağlıyor.

İç mekanda değişik renkli karbon fiber görünümlü parça sunan firma direksiyon simidi arkasında bulunan kollar ve kapı eşik kaplamalarınıysa gerçek karbon fiberden üretmiş.

TECHART Porsche 911 Carrera


Yeni Porsche 911 Carrera'nın modifikasyon çalışmaları sessiz sedasız başlarken firmaların ilk etapta oldukça tutucu davrandıkları görülüyor. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Lumma Design kitinin ardından TECHART da bu trendi bozan bir tasarıma sahip değil.

Alt kısmında bir splitter bulunan daha sportif görünümlü ön tampon, yeni yan etekler, 20 ve 21 inç çaplı jant seçenekleri, kaput üzerinde bulunan GT3 stili spoiler, farlar için çerçeveler, biraz daha sportif görünen arka tampon alt kısmı gibi tasarım detayları sunan aracın yeni egzoz sisteminin görüntüsü olmasa da ayarlanabilir ses seviyesi etkileyici.


İç mekanda her köşeyi deri ve Alcantara ile kaplayabilen TECHART alüminyum yüzeyleri de değişik renklere boyayabiliyor. Baklava desenli döşemeler ve gövde rengi dikiş iplikleri sunabilen firma yeni direksiyon simidi, alüminyum pedal seti ve kapı eşik kaplamalarına da sahip.

Roding Roadster 23


Dev firmaların şov alanı olması beklenen Cenevre otomobil fuarında küçük üreticilerin yeri başka. Yüzünü ilk olarak Frankfurt'ta gösteren Roding de bu küçük firmalardan birisi.

İlk olarak 2010 yılında karşımıza çıkan Roadster'ın köşeli tasarımı dikkat çekerken üretilecek 23 otomobilin tamamında siyah-kırmızı gövde rengi kullanılacağı belirtildi. Gövdesi de dahil birçok yerinde karbon fiber kullanılan araç 950 kg gibi düşük bir ağırlığa sahip.

İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan Roadster 23 sportif yan destekli koltuklar, deri döşeme ve dokunmatik ekrana sahip bir ses/navigasyon sistemini standart donanımında sunuyor.


Sportif sürüşleri garantilemek için yarı slick lastikler, hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlar, toe, kamber, seviye ve sertlik ayarlı süspansiyon sistemi ve 328 mm çaplı fren diskleriyle donatılan otomobilde yerinden sökülebilen sert bir tavan kullanılmış.

Kaputunun altında BMW'den alınan ve turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli, benzinli motor görev yapan araç 320 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değerinin 8.2 litre/100 km olacağı tahmin ediliyor.

Hyundai i-oniq


Son yıllarda büyük bir çıkış yakalayan Hyundai de 2012 Cenevre otomobil fuarının iddialı katılımcıları arasında. Üreticinin tanıtacağı üç kapılı hatchback konsepti yakın geçmişin popüler ünitesi olan elektrik motoruyla donatılmış.

Ön panjurunun genel şekli dışında güncel Hyundai modelleriyle tasarım detayı paylaşmayan konseptin bir diğer adı da HED-8. 4.4 metre uzunluğa sahip olan otomobilin LED farları, ince kollu jantları ve ilginç tasarımlı A sütunu dikkat çekici ayrıntılar olarak görülebilir. Yan yüzeylerinde ayna bulunmayan aracın kapı kolları gizlenmiş.

Kaputunun altında 109 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru bulunan i-oniq sadece elektrik enerjisiyle 120 km yol yapabiliyor. Bataryası boşaldığında devreye giren 1 litre hacimli, 3 silindirli benzinli motoruyla toplam 700 km menzil sunabilen araç görünümünün aksine tutumluluk için tasarlanmış.

Magna Steyr MILA Coupic


2012 Cenevre otomobil fuarında büyük üreticilerin yanında daha çok geliştirdiği otomobil teknolojileriyle tanınan markalar da bulunacak. Bu tür firmaların en büyüklerinden olan Magna Steyr organizasyona MILA Coupic isimli aracıyla katılıyor.

Kompakt bir SUV'yi andıran bir crossover olan araç köşeli tasarımıyla dikkat çekiyor. Canlı renklere sahip olan gövdesi üzerinde akıcı çizgiler kullanılan aracın LED aydınlatma grubu ve ince yapılı yan aynaları dinamik görünümü pekiştiriyor.

Yumuşak malzemeden yapılan tavanı açılabilen otomobil bu durumda bir pick up görünümüne bürünebilirken tavanın üç parça halinde açılabilmesi yolcuların açık havayı ayrı ayrı tatmalarına olanak sağlıyor.

Audi R18 e-tron Quattro ve R18 Ultra


Audi, dayanıklılık yarışlarına olan ilgisini Münih'te yaptığı iki araç tanıtımıyla gösterdi. R18 ailesine mensup bu araçlardan ilki hibrit bir yarış otomobiliyken ikincisi bu aracın elektrik motorundan yoksun olan bir eşi.

LMP1 kategorisinde bulunacak şekilde tasarlanmış olan otomobil kube biçimli kokpit ve geçtiğimiz yıl Formula 1 araçlarında kullanılana benzeyen sırt yüzgeciyle dikkat çekiyor.

Ön aksa güç ileten elektrik motoru kinetik enerji geri dönüşüm sistemiyle şarj edilen pillerden yararlanırken arka aksı v6 TDI motor tahrik ediyor. Elektrik motorundan gücü 120 km/s'in üzerinde yapılan hızlanmalarda alabilen hibrit sistemin turbo Diesel motoru 510 beygir gücünde.

Hibrit sisteminden doğan ek ağırlığın bir dezavantaj oluşturmaması için yapısında daha bol karbon fiber kullanılan otomobilin ikizi olan R18 Ultra'da hibrit sistemi bulunmadığından Audi'nin bu kategoride ürettiği en hafif araç durumuna gelmiş.

Lumma CLR 9 S


2011 yılının yaz aylarında tanıtılan 991 kasa kodlu Porsche 911 Carrera modifikasyon firmalarının yeni gözdesi olmaya adaymış gibi görünüyor. Otomobilin görünümü üzerinde değişiklik yapan firmalardan olan Lumma Design, Carrera S temelli çalışmasını 2012 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.


Gövde üzerine eklenen grafikler, 20 inç çaplı, çift renkli jantlar, ön tampon altına eklenen splitter, 90 mm çaplı dört çıkışa sahip egzoz sistemi ve küçük bir spoiler ile daha sportif bir görünüme bürünen otomobilin farları için de gövde rengi çerçeveler hazırlanmış.

İç mekanında bolca deri ve Alcantara döşeme kullanılan araçta Lumma logolu alüminyum pedal seti, paspaslar ve kapı eşik kaplamaları bulunurken beyaz zeminli göstergeler ve direksiyon simidi de yeni.

29 Şubat 2012 Çarşamba

Citroën DS3 Racing S. Loeb ve DS3 Ultra Prestige


2012 Cenevre otomobil fuarında Fransız üretici Citroën'in standında DS4 Racing'in hemen yanında DS3 Racing ailesinin özel üretim bir versiyonu bulunacağı açıklandı. DS3'ün lüks bir modeliyle birlikte sergilenecek olan otomobil Citroën'in şampiyon pilotu Sebastien Loeb'ün ismini taşıyor.

Mat siyah gövde rengine kontrast oluşturan kırmızı ön panjur, tavan ve yan aynalara sahip olan DS3 Racing S. Loeb'ün tavanında aracın sınırlı seriye mensup olduğu bilgisi veriliyor.


İç mekanında da siyah renkli deri ve süet döşemeler ve kırmızı renkli dikiş iplikleri dikkat çekerken konsol kaplamasının da kırmızı renkli olması burayı biraz daha renkli kılıyor. Direksiyon simidi ve orta konsolda karbon fiber kaplamalar kullanan Citroën navigasyon sistemi, alüminyum pedal seti ve Sebastien Loeb imzalı bir plakayı standart donanıma eklemiş.

200 örneği üretilecek olan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorundaysa bir değişiklik yapılmamış.


Daha çok şıklığıyla öne çıkan bir modelse şimdilik sadece İngiltere pazarında satılacak olan DS3 Ultra Prestige. Kahverengi gövde ile siyah renkli tavan ve yan aynalara sahip olan aracın tavanında özel bir desen bulunuyor.

Fiyatı 20.700 Sterlin seviyesinden başlayan otomobilin Start & Stop desteği sunan iki motor seçeneği bulunuyor. Her ikisi de 1.6 litre hacimli ve turbo beslemeli olan motorlardan benzinli olanı 155, Diesel olanıysa 110 beygir gücünde.

Ferrari F12berlinetta


“En hızlı Ferrari” tanımına uyan otomobil sürekli değişiyor. Neredeyse 2 yıldır hakkında spekülasyonlar yapılan yeni V12 Ferrari sonunda tanıtıldı. İsmi F12berlinetta olarak belirlenen otomobil 599 ailesinin yerini alacak.

FF’in ardından dinlenmeden ikinci v12 aracını tanıtan Ferrari’de performans dolu günler devam ediyor. 458 Italia ve FF’i andıran farlara rağmen bu iki modelden çok daha vahşi bir görünüm sunan F12berlinetta dev hava giriş ve çıkışlarına sahip kaput tasarımı ve çamurlukların birbirlerine adeta bir dalga ile bağlanmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Boyu 4.618, eni 1.942 ve yüksekliği 1.273 mm olarak açıklanan aracın arka tasarımıysa oldukça ilginç. Bu kısımda adeta büyük bir “T” harfi ile selamlanan otomobilseverler yuvarlak stoplar ve egzoz sisteminin dört çıkışı gibi Ferrari’de alışık olduğumuz unsurları da yadırgamıyor. Tamponun alt kısmında Formula 1‘de olduğu gibi bir uyarı ışığı bulunurken jantların tasarımı oldukça sade görünüyor.

Karbon seramik fren disklerini standart donanımda sunan otomobilin 1.525 kg olarak açıklanan boş ağırlığı %46 ön, %54 arka aksa yedirilmiş. 599 GTB Fiorano’dan 70 kg daha hafif olan aracın aks mesafesi de daha kısa. Aerodinamik yapısı üzerinde çok çalışıldığı belli olan otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.299 Cd.


İç mekan son zamanlarda Ferrari’den alıştığımız şekilde, oldukça teknolojik bir görünüme sahip. Neredeyse altıgen bir yapıya sahip olan direksiyon simidinin üzerinde Manettino ve diğer birçok kontrol bulunurken geriye kalan kumanda elemanları Honda’nın S2000 modelinde olduğu gibi şoförün iki yanına serpiştirilmiş. Deri, karbon fiber ve alüminyum ile bezenen kokpitin yolcu tarafında ince yapılı bir gösterge tablosu bulunuyor. Önde oturan yolcunun da bilgilendirilmesi gerektiğini düşünen Ferrari bu bölümde hız, motor devir ve aracın bulunduğu vites gibi verileri paylaşıyor.

Gelelim kaputun altına. Gücünü arka aksa aktaran v12 motor 6.3 litre hacimli. 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen ünite çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanıyla F12berlinetta’yı 100 km/s’e 3.1, 200 km/s’e 8.5 saniyede ulaştırabiliyor. Otomobilin maksimum süratininse 340 km/s’in üzerinde olduğu açıklandı.

Volkswagen Golf GTI Cabriolet


Volkswagen Golf GTI, 2012 Cenevre otomobil fuarında üzerini açıyor. "Golf Cabriolet'ye bir GTI versiyonu ekleniyor." olarak da görülebilecek olan haber geçtiğimiz yıl tanıtılan GTI Wörthersee Cabriolet'nin ardından biraz sönük kaldı.


Ne iç ne de dış tasarımında bir sürpriz bulunan aracın 17 inç çaplı jantları, ön ve arka tamponlarıyla egzoz çıkışları diğer GTI modellerinden aynen alınırken geriye kalan gövde parçaları diğer Golf Cabriolet modelleriyle aynı.

İç mekanı da metal tavanlı GTI'dan alınan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 210 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan GTI Cabriolet 6 ileri vitesli DSG ile de alınabilecek.

0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 236 km/s olarak açıklanıyor. Tavanı sadece 9.5 saniyede açılabilen Golf GTI Cabriolet bu işi 30 km/s sürate kadar yapabiliyor.

Jaguar XF Sportbrake


2012 Cenevre otomobil fuarının yeni station wagon modellerinden birisi de Jaguar’dan gelecek. Markanın bu gövde seçeneğiyle üreteceği ikinci araç olan XF Sportbrake hem sportif hem de oldukça şık bir duruşa sahip.

Ön kısmı sedan kardeşiyle aynı olan otomobilin B sütunu arkasında kalan gövde panellerinin tamamı yeni. XJ ailesinde olduğu gibi aracın yan camlarını boydan boya geçen bir krom kuşağa sahip olan aracın D sütunu siyaha boyanarak camlarla bütünlük sağlaması amaçlanmış.

Bagaj kapağı camı üzerinde büyücek bir spoiler bulunan otomobilin stopları LED teknolojisi kullanırken gövdeye doğru bastırılmış tampon tasarımı sayesinde station wagon gövde seçeneği sedandan sadece 5 mm daha uzun olmuş. Arka koltuk yolcularına 48 mm daha fazla baş mesafesi sunan Sportbrake’in ağırlık artışıysa 70 kg’ın biraz altında kalmış.

2.2 ve 3 litre hacimli turbo Diesel motor seçenekleriyle satılacağı açıklanan otomobillerin tamamı arkadan itişli ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olacak. Bu arada yeni gövde seçeneğinin sunduğu bagaj hacminin de 550 ile 1.675 litre arasında olduğu açıklandı.

Mini Countryman John Cooper Works


İngiliz üretici Mini, küçük SUV modeli Countryman’in en sportif versiyonunu tanıttı. Sürpriz olmayan bir şekilde John Cooper Works ismini taşıyan aracın görünümü de kendisini belli eden cinsten.

Diğer Mini modellerinde olduğu gibi gövdesi üzerinde değişik grafikler bulunabilen otomobilin tavan ve yan aynaları kontrast renklerde olabiliyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan Countryman JCW opsiyonel olarak 19 inç çaplı jantlarla da sunulmakta. Yüksekliği 10 mm azaltılan aracın ön tampon altında splitter görevi gören çıkıntılar bulunurken daha sportif bir tasarıma sahip ön panjurda petek desenleri bulunuyor.

Birçok yerinde John Cooper Works logoları bulunan araçta hava kanallı yan etekler, daha sportif görünümlü arka tampon, tamponun alt kısmına gizlenmiş çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzeri spoiler gibi donanımlar da standart olarak sunuluyor.


İç mekanı diğer Countryman modellerinden çok farklı olmayan araçta gövde rengine uygun konsol kaplamaları, sportif koltuklar, JCW armalı kapı eşik kaplamaları, alüminyum pedal seti, değişik renkli gösterge tablosu ve kontrast renkte dikiş iplikleri bulunan döşemeler standart olarak sunulmakta.

Markanın bütün model ailelerinde değişik güç seviyeleriyle görev yapan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor 218 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. Overboost fonksiyonu ile maksimum tork değeri geçici olarak 300 Nm’ye ulaşabilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulmakta.

Manuel şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşabilen Countryman JCW’nun ortalama yakıt tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak açıklandı. Opsiyonel olarak alınabilen 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaşabilen otomobilin tüketim ortalaması 8 litre/100 km olarak açıklandı. Araçların maksimum süratleriyse 225 ve 223 km/s.