12 Mayıs 2012 Cumartesi

BMW M3 ve M5 M Performance Edition


BMW'nin İngiltere pazarına özel modellerine iki yeni araç daha katıldı. M3 ve M5'te sunulacak olan yeni paket otomobillere çok şey katmasa da alıcının cüzdanını ciddi şekilde hafifletecek.


Sadece mat gövde renkleriyle sunulacak olan otomobillerin her ikisi de beyaz, kırmızı veya mavi renkli olarak alınabilecek. M3'te 19, M5'teyse 20 inç çaplı jantlar siyaha boyanırken iç mekanda sunulan farklılıklar da benzer. Her iki araçta da kontrast renkli dikiş iplikleri ve piyano siyahı konsol kaplaması standart olarak sunulurken sınırlı üretim plakası ön yolcu konsol kaplamasına işlenmiş.

Her iki aracın da 30 örneği bulunacağını açıklayan BMW, M3 M Performance Edition için 74.080, M5 içinse 95.140 Sterlin bedel talep ediyor ki bu fiyatlar standart M3 ve M5'in yaklaşık %35 üzerinde.

E2M Ferrari 458 Italia Emozione


İngiltere merkezli modifikasyon firmaı Evolution 2 Motorport, şu sıralar güçlendirmeyenin kalmadığı Ferrari modeli 458 Italia üzerinde yaptığı çalışmayı tanıttı.

Araç üzerinde bulunan ızgaraların tamamını kromajlı bir görünüme büründüren firma ön tampon altına bir splitter eklerken arka difüzörü biraz daha büyükmüş. Otomobile 21 inç çaplı jantlar uygulayan E2M kaput üzerine bir de küçük spoiler eklemiş.

Motor bölümü de dahil bir çok alana karbon fiberle müdahale eden firma 4.5 litre hacimli v8 ünitenin gücünü de 602 beygire yükseltmiş.

Volkswagen CrossPolo Urban White


Volkswagen CrossPolo ailesine bir özel versiyon daha katıldı. Urban White isimli araç bütün motor seçeneklerinde sunulacak bir donanım olacak.

Beyaz gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin 17 inç çaplı jantları da aynı renge boyanmış. Camları koyulaştırılan aracın yan aynaları da siyah renkli.


İç mekanda çift renkli koltuk döşemelerinde Alcantara kısımlar bulunurken orta konolda gri renkli kaplama kullanılmış. Tavan döşemesi siyah renkli seçilen Urban White'ın donanımında dijital klima da bulunuyor.

CrossPolo'nun bütün motor ve şanzıman seçeneklerine sahip olacak aracın Almanya fiyatları 18.975 Euro seviyesinden başlıyor.

Lotus Evora GTC


Lotus Evora ailesine bir yarış otomobili daha katıldı. Evora Cup'ta kullanılan GT4 aracının geliştirilmiş bir versiyonu olan otomobil daha da güçlenmiş.

Splitter ve deflektörlerle süslenen yeni ön tamponu genişletilmiş çamurluklarıyla uyumlu bir şekilde tasarlanan aracın jantlarının merkezinde tek bijon bulunuyor. Yeni yan eteklerin arka kısmına arka frenler için soğutma yarıkları açan Lotus arka kısımda büyük bir spoiler ve difüzör kullanmış.

Tavan, motor kaputu ve kapıları da karbon fiberden üretilen GTC'nin ağırlığı 1.130 kg'a indirilirken fren ve çekiş kontrol sistemlerinde yarış odaklı geliştirmeler yapılmış.

4 litre hacimli v6 motoru 450 beygir güç, 460 Nm tork üretebilen Evora GTC'de 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor.

Wheelsandmore Ferrari 458 Spider Perfetto


Ferrari'nin popüler roadster modeli 458 Spider üzerinde değişiklik yapan firmalara Wheelsandmore da eklendi. Otomobilin motoruna güç katan marka kullandığı karbon fiber parçalarla hafifleme de sağlamış.

Tasarımında büyük değişiklikler olmayan otomobilin arkada bulunan difüzörü ve yan aynaları karbon fiberden üretilirken istenirse motor ve bagaj bölümlerinde de aynı malzeme kullanılarak 30 kg'a varan hafifleme sağlanabiliyor. Bu arada aracın jantları 21 inç çaplı.

4.5 litre hacimli v8 motorunda da modifikasyona gidilen araç 647 beygir güç, 635 Nm tork üretebiliyor.

11 Mayıs 2012 Cuma

Lamborghini Gallardo MLE


Yavaş yavaş ömrünün sonuna yaklaşan Lamborghini Gallardo'nun özel versiyonları tanıtılmaya devam ediyor. İtalyan markanın Malezyalı müşterilerinden gelen talepleri değerlendiren Kuala Lumpur bayisi Gallardo'nun bu ülkeye özel bir versiyona kavuşmasını sağladı.

Gallardo LP550-2 modellerini temel alan otomobilin dış görünüşü daha güçlü ve hafif olan LP570-4 Superleggera versiyonunu andırıyor. Bu modelden alınan ön tamponi yan etekler, arka tampon ve büyük difizör hem hafiflik hem de daha sportif görünüm sağlarken karbon fiber yan aynalar ve siyah renkli egzoz çıkışları da Superleggera'dan alınmış.

İç mekanında çift renkli deri ve Alcantara kullanılan araçta MLE (Malaysia Limited Edition) özel üretim plakaları da yer alırken Standart modellerde sunulan 19 inç çaplı jantlar siyaha boyanmış. Aracın gövde rengi seçenekleriyse beyaz, neon yeşili ve turuncuyla sınırlı.

5.2 litre hacimli v10 motoru 550 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen otomobil arkadan itişli olarak üretilecek ve sadece 20 örneği bulunacak. Vergi sistemi bizimkine benzeyen Malezya'da aracın başlangıç fiyatı yaklaşık 850.000 Dolar.

Fiat Linea


Ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan kompakt sedanlardan olan Fiat Linea makyajlandı. Bursa'da üretilen Linea'nın satış fiyatları da açıklandı.

Ana hatlarında bir değişiklik olmayan otomobilin ön tamponu daha sportif bir görünüm alırken ön panjur da makyajlanmış. Üst donanımlı modellerde kromajlı süslemeler dikkat çekerken arka tarafta makyajlanan tampon ve bagaj kapağının yanında rötuşlanmış stoplar da gözden kaçmıyor.


Asıl yeniliği iç mekanda sunan Linea'nun Grande Punto'dan kalma ön konsolu Punto ve Punto Evo modellerinde kullanılanla değiştirilmiş. Bu sayede daha modern bir görünüme kavuşan aracın bu bölümünde kalite seviyesinde de artış var.

Easy, Urban ve Lounge isimli üç değişik donanım seviyesine sahip olan yeni Linea'nın motor seçenekleri de tanıdık. 1.4 litre hacimli benzinli motoru 77 beygir güç, 115 Nm tork üretebilen aracın 1.25 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 95 beygir güç, 200 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 105 beygir güç, 290 Nm tork üretebiliyor.

İlk iki motor seçeneğiyle birlikte 5 ileri manuel şanzıman sunan Fiat 1.6 litre hacimli üniteyi 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunuyor.

Benzinli modellerinin kampanyalı giriş fiyatı 34.360 TL olarak açıklanan makyajlı Linea'nın en pahalı modellerinin giriş fiyatıysa 44.720 TL. Türkiye'de çok tutulan 1.25 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan Linea da 37.950 TL'lik başlangıç fiyatına sahip.

Hofele Cayster GT 670



Bir makyajdan bahsedildiğinde aklımıza genelde üreticilerin modellerini doğrudan yenilediği gelse de modifikasyon firmaları da kitlerinin çekiciliğini koruması için bu tür değişikliklere başvuruyorlar.

Hofele'nin geçtiğimiz yıl tanıtılan Cayster GT 670 isimli aracında kullanılan kit özellikle önden bakıldığında farklılaşmış. Daha sert hatlara sahip hava girişlerine sahip tampon bol bol LED ile ışıldarken yenilenen motor kaputunda karbon fiber çerçeveli hava çıkışları mevcut.

Yan görünüşe hakim olan genişlemiş çamurluklar ve etekler güçlü görünüme katkıda bulunurken jantlar 20 ve 22 inç çaplı seçeneklere sahip. Arka kısımda makyajlanan ve alt kısmına bir difüzör eklenen tamponla birlikte biri arka camın üst kısmındaü, diğeriyse altında bulunan iki spoiler gözden kaçmıyor.

Egzoz sistemi yenilenen aracın iç mekanında çift renkli deri döşeme sunulurken yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sisteminin en alt seviyesi standart modelde sunulandan 40 mm daha alçak.

Modifiye edilen motor seçeneklerinde de bir yenilik bulunmayan Cayster'ın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 315 beygir güç, 650 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilirken Cayenne S Hybrid modelinden 481 beygir güç, 737 Nm tork alınabiliyor.

Senner Nissan Juke



Nissan'ın oldukça popüler olan kompakt crossover modeli Juke üzerinde yapılan güçlendirme çalışmalarıyla sık karşılaşmıyoruz. Bu durumun farkında olan Autohaus Morchel, Senner Tuning'den yardım isteyip sattığı araçların arasına daha güçlü bir Juke kattı.

Dışarıdan bakıldığında karbon fiber yan ayna muhafazaları, 20 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi farklılıklar sunan aracun modifiye edilen süspansiyon sistemi de gövdeyi 35 mm alçaltmış.

Kaputu altında da çalışmalar yapılan aracın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 225 beygir güç, 275 Nm üretebiliyor. Aracın satış fiyatıysa 32.730 Euro olarak belirlenmiş.

PRIOR Mercedes-Benz M Serisi


Mercedes'in yenilenen M ailesi için gövde kitleri üretmeye başlayan firmaların ardından PRIOR Design bir önceki nesil modelleri de unutmadığını gösterdi. Üreticinin izlediği yol şimdiye kadar ürünlerini tanıtan şirketlerinkiyle benzerlik taşıyor.

Büyük hava girişlerine ve yan kısımlarda hava çıkışlarına sahip olan ön tamponda LED sis farları da bulunurken ön panjur siyaha boyanmış. İstenirse kaputu da daha sportif bir tasarıma kavuşturan firma yan eteklerle birlikte çamurlukları da genişletmiş.

Arka kısmında daha sade fakat hala sportif görünen değişiklikler sunan aracın arka tamponu yeniden şekillendirilirken yeni egzoz çıkışlarının dörtgen yapısı AMG modellerine gönderme yapıyor.

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Chevrolet Corvette ZR1 Indianapolis 500 Pace Car


Bu yıl 96. kez koşulacak olan Indianapolis 500 sonunda bir Pace Car edindi. 2010 ve 2011 yıllarında olduğu gibi yine bir Chevrolet'nin üstleneceği görev bu sefer Corvette ZR1 tarafından icra edilecek.

Corvette'in 60. yaşını kutlayan Chevrolet 6. nesil modellerin de son üretim yılını bu şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Daha önce organizasyonda Pace Car görevine 22 kere getirilen Chevrolet bu prestijli görevi 10 kere Corvette'e vermiş.


2012 yılında Pace Car olarak görev yapacak olan Corvette ZR1 beyaz gövde rengi ve gri şeritleriyle dikkat çekiyor. Gövdesi üzerinde çeşitli grafiklere yer verilen otomobilin tavanında da ek ışıklandırma bulunuyor.

647 beygir güç ve 818 Nm torkla bu işi yapan en güçlü seri üretim otomobil ünvanını da eline alan Corvette'in 60. yaş kutlamaları kapsamında üretilecek olan bütün modellerinde "60th Anniversary" logoları bulunacağı açıklandı.

Ferrari 458 Italia ve California


2010 yılında alev alma problemi nedeniyle geri çağırılan Ferrari 458 Italia'nın ikinci büyük operasyonu da duyuruldu. Üstelik bu sefer yanında bir de küçük kardeş var.

Yaklaşık 13.000 araçlık üretimin 206'sını etkilediği düşünülen problemin sebebiyse krank milini işleyen makinelerden birisinin doğru kalibre edilmemesi nedeniyle istenilen toleransların çok üzerine çıkan parçaların motorlarda yer bulabilmesi.

Aşırı derecede titreşime neden olabilen bu durum en kötü durumlarda krank milinin kırılmasına ve motorun işlevselliğini yitirmesine neden olabiliyor.

HMS C63 AMG


Modifikasyon firmalarıyla dolup taşan Almanya'dan bu işle uğraşan bir üretici daha çıktı. Bu tür firmaların oynamayı sevdiği bir otomobil olan Mercedes C63 AMG üzerinde çalışan mühendisler etkileyici performans artışı elde etmiş.

Tamamı karbon fiberden üretilmiş bir gövde kitine sahip olan otomobilin ön tamponu baştan yaratılmış. Daha geniş hava girişleriyle dikkat çeken bu parçanın alt kısmına bir splitter ve LED aydınlatmalar yerleştirilmiş. Yan etekleri ve çamurlukları genişleyen aracın arka tamponunun alt kısmı yeni bir difözöre kavuşurken bagaj kapağının üzerine de yeni bir spoiler yerleştirilmiş.

19 inç çaplı jantlarla da dikkat çeken aracın gövdesi altında da ciddi değişiklikler var. Egzoz sistemi yenilenen C63'ün frenleri daha da güçlendirilirken süspansiyon sistemi de daha sportif bir hale getirilmiş.

Kaputu altında yer alan 6.2 litre hacimli v8 üniteye kompresör besleme uygulanan aracın değişik seviyede güç üretebilen üç versiyonu bulunuyor. En güçsüz versiyon 625 beygir güç, 805 Nm tork üretebilirken 640 beygir güç, 840 Nm tork ile 690 beygir güç, 876 Nm tork üretebilen modeller onu izliyor.

8 Mayıs 2012 Salı

Nissan Sylphy


Çin'de çok dikkat çekmeden önemli modeller tanıtan markaların başında Nissan geliyordu. Bu ülkede Sylphy ismiyle tanınan kompakt sedanı tanıtan üretici yeni kompakt sedan platformuyla Avustralya'da Pulsar ve A.B.D.'de Sentra ismini alacak olan otomobili de sergilemiş oldu.

Yuvarlak hatlara sahip tasarımı göze çok batmayan aracın LED teknolojisine sahip farları ve ön panjurunun tasarımı Nissan ailesinin diğer modellerinde de bulunuyor. Stoplarında da LED kullanılan Sylphy arka görünümünde özellikle Toyota'yı hatırlatan bir duruş sergiliyor.


İç mekanında da sadelik ön planda olan aracın üç kollu direksiyon simidi üçgen göbeğe sahip. Açık renkli döşemeler ve ahşap kaplamayla hem lüks hem de ferah bir görünüme sahip olan üst donanımlı modellerde navigasyon sistemi ve çift bölgeli otomatik klima donanımda yer alıyor.

Kaputunun altında 1.8 litre hacimli benzinli bir motor kullanılacağı açıklanan aracın şanzımanı da yeni geliştirilmiş sürekli değişken oranlı (CVT) bir ünite olacak.

Jeep Wrangler Dragon


Çin'e geri dönüş yapan Chrysler grubunun Pekin'de sergilediği tek konsept 300 Ruyi değil. Ülkedeki arazi aracı tutkunlarının da kalbini çalmak isteyen firma Jeep markasının araziyle en çok özdeşleşen modeli Wrangler'ı dikkat çekici bir hale getirmiş.

Siyah renkli gövdesinin üzerinde bulunan ejderha motifleriyle dikkat çeken aracın aydınlatma grubu da koyu renkli seçilirken 18 inç çaplı jantlar, ön panjur, far çevreleriyle araç üzerinde bulunan logolar altın rengine boyanmış. Farlar ve sinyallerinde LED teknolojisi kullanılan konseptin lastikleri de 35 inç çaplı. Bagaj kapağı üzerinde bulunan yedek lastik koruması da ejderha motifli olan aracın kaputunun alt kısmında yer alan karbon fiber plaka üzerinde de aynı şekli görmek mümkün.


İç mekanında da dışarıda olduğu gibi bir renk kombinasyonu göze çarpan Wrangler Dragon, siyah ve altın renkli deri döşemenin haricinde direksiyon, ön yolcu tutunma kolu ve gösterge panelinde de altın renkli parçalara yer vermiş.

Kaputunun altında 3.6 litre hacimli v6 motor bulunan araç 284 beygir güç, 347 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan konseptte arazi şanzımanı da bulunuyor.

Chrysler 300 Ruyi


A.B.D. merkezli üretici de bu yıl Çin'de ejderha temasına sadık kalan üreticilerdendi. Bu pazara geri dönen marka Pekin'de 300C'nin oldukça etkileyici görünüm sunan bir konsept modelini sergiledi.

Siyah gövde renginin yanında nırmalde kromajlı olan kapı kolları ve yan aynalar gibi parçaları da karartılmış olan otomobilin aydınlatma grubu da bu karartmadan payına düşeni almış. Sportif görünümlü ön ve arka tamponlarla donatılan aracın yan görünümünü 22 inç çaplı jantlar süslüyor. Yan eteklerinde de hafif bir şişiklik görülebilen 300 Ruyi'nin ön panjuru da 3 boyutlu görünümüyle gözden kaçmıyor.


İç mekanı daha çok lüks teması üzerine kurulan 300 Ruyi'de mavi gösterge aydınlatmaları ve çift renkli deri döşemenin yanında koyu renkli ahşap kaplama ve üzerlerine özel desenler işlenmiş olan koltuk sırtlıkları dikkat çekiyor.

Kaputu altında kullanılan motoru görünümü kadar etkileyici olmayan konseptin 3.6 litre hacimli v6 ünitesi 296 beygir güç, 353 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobil gücünü arka aksa aktarıyor.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Nissan Patrol Simpson 50th Anniversary Edition

Nissan'ın büyük arazi aracı Patrol Avrupa ve A.B.D. için yenilenmiş olsa da Avustralya ve Rusya gibi pazarlarda hala bir önceki nesil kullanılmakta. 50 yıl önce Avustralya'nın Simpson çölünü geçmeyi başaran ilk aracı kullanan Reg Sprigg ve kullandığı araç olan G60 Nissan Patrol anısına üretilen özel versiyon da bu başarılı modelin gücünü gösterecek gibi duruyor.

İnceltilen tampon, ek spotlar, zemin korumaları, yan basamaklar, ön koruma barı, ek hava yarıkları ve port bagaj raylarına sahip olan aracın iç mekanında navigasyon, geri görüş kamerası ve 41 litre hacimli özel bir çanta bulunuyor.

8.500 Dolar tutarında ek donanımı bedavaya sunan aracın manuel şanzımanlı versiyonu 56.990 Dolar'a satılırken otomatik şanzıman için 3.000 Dolar ek bedel isteniyor. Simpson 50th Anniversary Edition'dan toplam 500 adet üretileceği de açıklandı.

NOVITEC ROSSO 458 Spider


Ferrari 458 Italia ailesinin üzeri açılabilen modeli 458 Spider, NOVITEC'in Ferrari modellerini modifiye eden kolu NOVITEC ROSSO tarafından güçlendirildi.

Görünümünde de değişiklikler yapılan otomobilin ön tamponunda bulunan hareketli deflektörler biraz daha uzatılırken alt kısıma da bir splitter eklenmiş. Bu parçalar gibi karbon fiberden üretilen havalandırma çıkışları ve yan ayna süslemeleri farklılık yaratırken yan eteklerde de makyaja gidilmiş.

Önde 21, arakdaysa 22 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin sinyal ve stopları siyaha boyanırken arkada bulunan difüzör daha da büyümüş. Aerodinamik yapının daha da işlevsel kullanılabilmesi için arkaya bir de spoiler eklenmiş.


Modifiye edilen süspansiyon sistemini 35 mm'ye kadar alçaltabilen firma seviye ayarıyla şehir içerisinde kullanımı kolaylaştırıyor.

İç mekanda bakılan her noktada deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar görebileceğiniz otomobilin kaputu altında da karbon fiber bolluğu dikkat çekiyor.

Çoğu aracının aksine bu otomobilde aşırı besleme tercih etmeyen NOVITEC ROSSO, 4.5 litre hacimli v8 motorun gücünü 609 beygire, torkunuysa 569 Nm'ye ulaştırmış. Maksimum sürati 325 km/s'in üzerine çıkan aracın yaydığı ses de, 21 kg hafifletilmiş yeni egzoz sistemi sayesinde daha etkileyici.

Kia K9


İlk olarak 2012 yılının başında tanıtılan büyük sedan K9'un satışına başlandı. Henüz sadece Güney Kore pazarında satılacak olan arkadan itişli sedanın iç mekan fotoğrafları da dağıtıldı.

5.090 mm boya, 1.900 mm genişliğe ve 1.490 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 3.045 mm'yi bulmuş. Büyük BMW ve Lexus modellerini andıran bir dış tasarıma sahip olan otomobilde bu sınıfın yeni favorisi olan tamamı LED aydınlatma grubu donanıma eklenmiş.


İç mekanına geçildiğinde genel hatlarda kardeş Hyundai'nin büyük sedan modellerini örnek aldığı görülen K9'un koltuk şekilli elektrikli koltuk ayarlama düğmeleri Mercedes modellerini hatırlatıyor. Vites kolu da BMW'ye göndermeler yapan araçta arka koltuk eğlence sistemi, ön yolcunun arkasında oturan yolcu için ön koltuk yatırma kumandası ve 17 hoparlörlü ses sistemi gibi donanımlar bulunuyor.

İlk etapta 3.8 litre hacimli v6 motorla satılacak olan araçta 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken v8 motor seçeneği büyük ihtimalle bir sonraki model yılında yollarda olacak.

Volkswagen Passat R-Line


Volkswagen, sportif R-Line paketini yeni Passat ve Passat Variant modellerine de uyguladı. Hem dış hem de iç tasarıma yenilikler getiren paket motor kaputu altında bir değişiklik sunmuyor.

Ön ve arka tamponları daha sportif bir tasarım anlayışıyla şekillendirilen araçların yan etekleri de buna uygun olarak makyajlanmış. Bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler eklenen R-Line modellerinde 17 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken 18 inç çaplı jantlar opsiyon listesinde. Süspansiyon sistemine de el atılan bu Passat modelleri 15 mm alçaltılmış.


İç mekanına R-Line logolu kapı eşiği kaplamalarının üzerinden geçilerek ulaşılan otomobillerde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metalik gümüş konsol kaplaması, çift renkli sportif koltuklar ve alüminyum padal seti bulunuyor.

Ön panjuruna küçük bir "R" logosu eklenen araçların fiyatları Almanya'da 30.225 Euro seviyesinden başlıyor. Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde de R-Line görüntü paketi sunan Volkswagen bu aksesuarları 990 Euro karşılığında satıyor.

Arrinera Venocara


Seri üretime hazır haliyle geçtiğimiz yıl tanıştığımız Polonyalı süperspor otomobil Venocara'nın teknik verileri ve performans değerleri açıklandı.

Gerek köşeli tasarımı gerek yukarıya doğru açılan kapılarıyla Lamborghini'nin büyük modellerini hatırlatan otomobilin iç mekanında artık üretilmeyen Audi modellerinden alınmış havalandırma ızgaraları, klima kumandaları ve vites topuzu dikkat çekiyor.


Fren sistemine 380 ve 350 mm çaplı diskler kullanılan Venocara'nın kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motoru 650 beygir güç, 820 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı yaklaşık 1.300 kg olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniye sürerken 200 km/s'e ulaşmak 8.9 saniye alıyor.

Maksimum sürati 340 km/s olarak açıklanan otomobilin fiyatıysa 100.000 Sterlin.

Imperium Audentia GTC


Yeni nesil Bentley Continental GTC için hazırlanan görsel modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. Imperium, sınırlı üretileceği açıklanan paketini dünya çapında satışa sundu.

Tamamı karbon fiberden üretilen parçalardan oluşan gövde kiti sportif tasarımlı bir ön tamponla başlıyor. Alt kısmında bir splitter bulunan tamponun üst kısmındaysa yenilenen ön panjur bulunuyor. Arkasına hava girişleri eklenip aşağıya doğru genişletilen yan etekler aracı alçaltılmış gibi gösterirken jantlarda değişiklik yapılmamış.

Arka kısımda köşeli egzoz çıkışları ve bu çıkışların gömüldüğü yeni tampon dikkat çekerken alt kısımda bulunan difüzör de hoş bir ek olmuş.