27 Temmuz 2012 Cuma

JE Design Progressor


Porsche'nin popüler SUV modeli Cayenne için hazırlanan gövde kitleri arasına JE Design paketi de katıldı. Oldukça kapsamlı bir görünüm değişimi sunan firma motor modifikasyonunda da var.

Cayenne'in görünümünü büyük ölçüde değiştiren JE Design dev bir ön panjura sahip olan ön tampona dört adet sis farı eklerken ek hava yarıkları bulunan kaputun şeklini de değiştirmiş. Araç için 22 inç çaplı jant seçenekleri sunan firma çamurlukları genişletirken yan etekleri de paralel olarak büyütmüş.

Arka kısımda yeni egsos sisteminin çıkışlarına da ev sahipliği yapan sportif tampon tasarımı dikkat çekerken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoilere ek olarak kapak camının yanlarına deflektörler eklenmiş. Aracın hem daha güçlü görünmesi hem de daha başarılı yol tutuş özelliklerine sahip olması için süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

Cayenne ailesinin hem Diesel hem de benzinli motorları için modifikasyon kitleri sunan JE Design Cayenne Turbo temelli bir araç olan Progressor için sunduğu paketle çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motorun gücünü 610 beygire yükseltmiş.

Seat Exeo Ecomotive


Seat'ın eski nesil Audi A4 temellerini kullanan otomobili Exeo'ya yeni bir versiyon eklendi. İlk olarak İngiltere pazarında satışa çıkan düşük tüketim değerli araç hem sedan hem de station wagon kasa seçeneğiyle alınabiliyor.

Yakıt tüketim değerini daha da düşürebilmek için yuvarlanma direnci düşük lastikler, 16 inç çaplı jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi, start&stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi kullanan aracın tasarım olarak bir farklılığı bulunmuyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan aracın 118 ve 141 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor. Her iki güç seviyesinde de 4.5 litre/100 km'lik tüketim değeri sunan aracın fiyatıysa 20.040 Sterlin'den başlıyor.

NLC Panamera GP-970


Alman modifikasyon firması No Limit Custom da Porsche'nin beş kapılı modeli Panamera için hazırladığı görsel kiti tanıttı. Büyük kısmı karbon fiberden üretilen pakete sahip olan araç birçok rakibinden daha iddialı bir duruşa sahip.

Yeni ön tamponu sivriltilmiş köşelere sahip havalandırma yarıklarıyla dikkat çekerken ek hava çıkışlarına sahip yeni kaput üzerinde üç büyük çukur bulunuyor. Gövde için değişik renklerde film sunan NLC yan etekleri de genişletmiş.

Hem farlar hem de stoplar için çerçeveler sunan firma aracı 22 inç çaplı jantlarla donatırken arka kısımda daha sportif tasarımlı tampon, difüzör, spoiler ve siyah renkli çıkışlara sahip egzoz sistemi dikkat çekiyor.

26 Temmuz 2012 Perşembe

Abt AS7


Audi'nin S modellerinin sade tasarımından etkilenen firmalardan birisi de sanırım Abt. Audi S7 Sportback'e ciddi oranda güç kazandıran modifikasyon firması dış görünüşü değiştirmekte çok da istekli davranmamış.

Araca kendi üretimi olan 20 ve 21 inç çaplı jantları ekleyen Abt bunun dışında daha sert süspansiyon yayları veya yeni süspansiyon seviye ayarı sunuyor.

Aracın çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 520 beygir güç, 650 Nm tork elde edilirken maksimum sürat 290 km/s'e yükselmiş.

Lotus Evora GX


Motor sporlarına verdiği destekle dikkat çeken markalardan olan Lotus, Amerika kıtasında koşulacak olan Grand-Am Rolex Sports Car Series için hazırladığı Evora modelini tanıttı.

2013 yılında yürürlüğe girecek olan GX kurallarına uyan yarış aracında kapılar, tavan ve motor kaputu karbon fiberden üretilirken camlarda pleksiglas kullanılmış. Genişletilmiş çamurluklar, sarı renklı aydınlatma grubu, 4 adet sis farı, karbon fiber splitter, yan etekler ve difüzör gibi donanımlara sahip olan otomobilin küçültülen tamponunun üzerinde büyük bir spoiler bulunuyor.


Amerikan standartlarında daha kalın bir takla kafesiyle donatılan aracın karbon fiber ön panelinde dijital göstergeler dikkat çekerken Sparco marka yarış koltuğu, Alcantara kaplı direksiyon simidi, yan camlar için ağ ve yangın söndürücü de donanıma eklenmiş.

Yapı olarak Evora GTC'ye benzeyen araç 1.150 kg ağırlığında. 4 litre hacimli v6 motoru 440 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen otomobilde 6 ileri vitesli sıralı şanzıman görev yapıyor.

Üretimi sipariş üzerine yapılacak olan aracın fiyatıysa 335.000 Dolar seviyesinden başlıyor.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Loder1899 Ford Mondeo


Ford'un D segmentinde bulunan otomobili Mondeo da modifiye edilen araçlar arasında bulunuyor. Ford grubu araçları üzerinde çalışmalar yapan Loder1899, markanın bu modeli üzerinde görsel ve performans artırıcı işlemler yapmış.

Mondeo'nun ön tamponu altına bir splitter ekleyen firma 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri sunuyor. Süspansiyon sistemi için 35 mm alçaltma sunan Loder1899 arka kısımda hatchback modeller için iki adet spoiler sunarken çift çıkışlı egzoz sistemi ve tampon altı difüzör de donanımlar arasında.

Mondeo'nun bütün turbo Diesel modelleri için modifikasyon kiti sunan Loder1899 2.2 litre hacimli üniteye sahip aracın gücünü 244 beygire, torkunuysa 490 Nm'ye yükseltiyor.

Citroën C3


Citroën'in küçük hatchback modeli C3'ün Brezilya'da satılan modelleri makyajlandı. Avrupa makyajının da habercisi olan aracın motor seçenekleriyse değişmemiş.


Sportif görünen ön tamponunda LED gündüz farları bulunan aracın jant seçenekleri de zenginleşirken arka kısımda bir değişiklik yok. Asıl makyajı iç mekanında yaşanan otomobilin gösterge tablosu, havalandırma ızgaraları ve orta konsolu yenilenmiş.

Brezilya pazarında iki adet flex-fuel motor seçeneği bulunan otomobilin 1.5 litre hacimli ünitesi 94, 1.6 litre hacimli motoruysa 124 beygir gücünde.

Wald Toyota GT86


Wald International tarafından görsel kitle donatılan araçlar arasına Toyota'nın sportif coupé modeli GT 86 da katıldı. Japon firma, küçük coupé'nin ilk fotoğraflarını da paylaştı.

Otomobilin yeni ön tamponunda sunulan yeni sis farları ve ek parçalar bu kısımda daha sportif bir hava yaratırken çapları büyüyen jantlar ve çamurlukların çevresine kadar uzanan yan etekler dinamik duruşu pekiştiriyor.

Bagaj kapağında büyük bir spoiler bulunan aracın arka tamponunda yoğun değişiklikler bulunuyor. Büyük boyutlara sahip olan yeni difüzör ve bu parçanın orta kısmına eklenen sis farıyla geri vites ışıkları dört çıkışlı egzoz sistemiyle birlikte sunuluyor.

Audi R8


Audi, markasını süperspor otomobil kategorisinde temsil eden R8'i makyajladı. Tahmin edildiği gibi görünümünde radikal değişiklikler bulunmayan ailenin motorlarındaki güçlendirme çalışmalarıysa sevindiriyor.

Otomobilin en dikkat çekici değişikliği artık standart donanımda sunulan ve tasarımı değiştirilen LED farları. Bu parçaların altında bulunan hava emiş yarıkları daha yumuşak hatlara sahipken jant seçeneklerinde yenilikler bulunuyor.

Yeni gövde rengi ve tonlarıyla da dikkat çeken R8'in arka kısmında şekli değiştirilen LED stoplar dikkat çekerken stoplar altında bulunan hava çıkışları da daha yumuşak hatlara sahip. Tamponu da hafifçe makyajlanan aracın egzoz çıkışlarının oval çıkışları tam birer daireye dönmüş.


İç mekanında daha az değişiklik olan otomobilin gösterge iğneleri ve vites değiştirme kulakçıkları makyajlanırken modeline göre standart veya opsiyonel olarak sunulan donanımlar arasında alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, krom süslemeli kumanda düğmeleri, deri veya Alcantara kaplı konsol, kapı içleri ve koltuklar bulunuyor.

Aileye yeni katılan Plus isimli modelde standart olarak sunulan karbon seramik fren diskleri diğer modellerde opsiyonel donanımda bulunurken v8 motorlu araçlarda 18, v10 motorlulardaysa 19 inç çaplı jantlar standart donanımda.

Gelelim kaputun altına. R8'in 4.2 litre hacimli v8 motoru hacim değiştirmeden gücünü 430 beygire, torkunuysa 430 Nm'ye ulaştırmış. 5.2 litre hacimli v10 motorun verileri 525 beygir ve 530 Nm tork olarak değişiklik göstermezken ailenin yeni üyesi Plus'ta bu veriler 550 beygir ve 540 Nm olarak gerçekleşiyor.

Otomobilin 6 ileri vitesli manuel şanzımanı değişmezken 6 ileri vitesli R Tronic şanzıman yerini çift kavramalı, 7 ileri vitesli S Tronic ünite almış. Bu şanzımanla donatılan v8 motorlu modeller 302 km/s maksimum sürate ulaşabilirken coupé model 4.3, Spyder ise 4.5 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaşabiliyor. Manuel şanzımanlaysa bu süreler 4.6 ve 4.8 saniye.

5.2 litre hacimli motorla donatılan R8 coupé manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşırken maksimum sürati 316 km/s olarak açıklanıyor. Aynı araç S Tronic şanzımanla 3.6 saniye ve 314 km/s şeklinde verilere sahipken Spyder manuel şanzımanla 4.1 saniye 313 km/s ve 3.8 saniye 311 km/s şeklinde hızlanma ve maksimum sürat verileri sunmakta.

Sadece coupé gövde seçeneğine sahip olan Plus modeli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşırken maksimum sürat 319 km/s olarak açıklanıyor. Otomatik şanzımanlaysa veriler 3.5 saniye ve 317 km/s olarak gerçekleşiyor.

Tamamında dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulan araçların Almanya pazarı için fiyatları 113.500 ile 173.200 Euro arasında değişiyor.

24 Temmuz 2012 Salı

Ford C-Max Energi


Ford'un geçtiğimiz yıl Detroit otomobil fuarında tanıttığı hibrit C-Max modelinin teknik verileri yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. Tahmini tüketim değeri Chevrolet Volt'a oldukça yakın olan otomobilin motor performansı da isteneni verebilecek gibi görünüyor.

Ön panjurda kullanılan kromaj, jantlar ve ön çamurluk üzerinde bulunan priz kapağı dışında standart modellerden farklı olmayan aracın iç mekan tasarımında da bir değişiklik yokken donanımda farklı gösterge paneli ve ek bilgi ekranları bulunacak.

2 litre hacimli benzinli motorla birlikte çalışan elektrik motoru karma kullanımda 191 beygir güç üretebilirken ortalama tüketim 2.48 litre/100 km olarak açıklanıyor. Sadece elektrikle 32 km yol yapabilen aracın menziliyse 885 km'yi buluyor.

Ford Mustang GT Red Tails


Ford, Mustang'in yeni bir tek örnek versiyonunu tanıttı. 2. Dünya Savaşı sırasında Red Tails olarak bilinen bölük tarafından kullanılan Mustang P-51 avcı uçaklarından esinlenen otomobile 00051 numaralı VIN verilmiş.

Amerikan hava kuvvetlerinde görev yapan ilk siyahi pilotları barındıran Red Tails, Tuskegee Airmen olarak da bilinen bir grup. Mat gri gövde renginin üzerinde kırmızı, sarı ve siyah renkli grafikler bulunan araçta 20 inç çaplı siyah jantlar standart olarak sunuluyor. Daha önce tanıtılan ve SR-71 Blackbird'ün ismini taşıyan tek örnek Mustang modeli gibi bu araçta da cam tavan bulunuyor.


Ön panjurunda sis farları bulunmayan otomobilde kullanılan yol tutuş paketinde Brembo fren sistemi ve sertleştirilmiş amortisörler bulunmakta. Bagaj kapağının üzerinde bulunan spoiler büyürken sol ön çamurluğun hemen arkasında bulunan egzoz çıkışları arkadakilere eşlik ediyor.

İç mekanında deri ve Alcantara kaplı koltukları üzerinde Recaro ve Red Tails logoları işli olan aracın paspasları da özel üretim. Alüminyum pedal seti ve Alcantara kaplı direksiyon simidine sahip olan otomobilin arka koltukları yerinde güçlendirici elemanlar bulunuyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan aracın teknik verileri açıklanmamıl olsa da 5 litre hacimli v8 motoruna uygulanan kompresör besleme sayesinde ünitenin gücünün 500 beygir seviyesinin üzerinde olduğu biliniyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

HAMANN CYRANO


Porsche'nin dört kişilik lüks otomobili Panamera üzerinde yapılan çalışmaların sonu gelmiyor. Alman modifikasyon firması HAMANN da aracın Turbo modeli için hazırladığı yeni performans kitini tanıttı.

Uzun burunlu olduğundan ismi CYRANO konulan aracın yenilenen ön tampon ve kaputunda bol bol havalandırma deliği dikkat çekerken 60 mm genişletilmiş çamurluklar ve yine genişletilmiş yan eteklerde de hava yarıkları bulunuyor.

22 inç çaplı jantlarla donatılan aracn süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken bagaj kapağının üzerine sabit bir spoiler eklenmiş. Daha iddialı bir duruşa sahip olan arka tamponda da havalandırma çıkışları bulunurken yeni egzoz sisteminin dev çıkışları bu parçanın ortasına alınmış.

İç mekan için değişik renk ve desenlerde deri ve Alcantara döşeme sunan HAMANN özel paspas takımları ve karbon fiber kaplamaların yanında değişik renklere boyanmış göstergeler ve metal pedal seti de sunmakta.

Çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmaların ardından 603 beygir güç, 870 Nm tork üretebilir hale gelen motoru sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen CYRANO 200 km/s sürate 12.6 saniyede ulaşabilirken Sport Chrono paketiyle birlikte bu sürelerde 0.2 saniyelik düşüşler oluyor. Aracın maksimum süratiyse her iki durumda da 315 km/s.

Volkswagen Gol ve Voyage



Volkswagen'in Güney Amerika pazarında çok tutulan modellerinden Gol ve sedan kardeşi Voyage makyajlandı. Markanın Avrupa'da sunduğu tasarım detaylarına sahip olan yeni araçlarda eski nesil motorlar görev yapmaya devam ediyor.


Yenilenen ön yüzüyle Avrupalı kardeşlerinden neredeyse farksız hale gelen araçların arka tamponları da makyajlanırken jant ve jant kapağı tasarımları arasına yenileri eklenmiş. İç mekanda da ufak yenilikler sunan ikilide makyajlı havalandırma ızgaraları, yenilenen havalandırma kumandaları, değişik döşemeler ve yeni bir ses sistemi bulunuyor.

Hem benzin hem de E85 ile çalışabilen iki motor seçeneğine sahip olan araçların 1 litre hacimli ünitesi 72 beygir güç, 95 Nm tork üretebilirken 1.6 litre hacimli motor 101 beygir güç, 151 Nm tork sunuyor.