18 Ağustos 2012 Cumartesi

Lotus Exige V6 Cup


Lotus'un yarış aracı geliştirmesinin sonu gelmiyor. Marka tarihinde önemli yeri olan pistler tekrardan Exige modelinin özel hazırlanmış versiyonlarıyla şenlenecek gibi görünüyor.

Dışarıdan bakıldığında kırmızıya boyanan büyük ve sabit çeki demirleri, ön tamponun alt kısmına eklenen karbon fiber splitter. motor kaputunun üzerinde büyünan büyük spoiler ve yeniden şekillendirilen difüzör gibi farklılıklara sahip olan otomobil 1.080 kg ağırlığında.

Normal sürüş, spor ve yarış modlarına sahip olan otomobil bu fonksiyon yardımıyla sürüş karakterini değiştirebilirken ayarlanabilir süspansiyon sistemi, yarış koltukları, takla kafesi, yangın söndürme sistemi, tek hareketle yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi ile 4 veya 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri pistin gerektirdiği donanımlar arasında.

Kompresör beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motoru 350 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 273 km/s.

BMW Zagato Roadster


Pebble Beach'te BMW ve Zagato rüzgarı esiyor. Mayıs ayında tanıtılan ve Zagato tasarımı bir gövdeye sahip olan Z4 temelli otomobilin üzeri Ağustos ayında açıldı.

Sürpriz olmayan bir şekilde ana hatları coupé kardeşininkiyle aynı olan otomobilin küçük Z harfleriyle bezenen ön panjuru, büyük hava girişlerine sahip genişletilmiş ön tamponu, 19 inç çaplı jantları, yüksek yan etek çizgisi ve ön çamurluklar arkasında bulunan solungaçları Mayıs ayında tanıtılan araçla aynı olan otomobilin ek hava çıkışlarına sahip kaputu da şık görünüyor.


Arkaya geçildiğinde bagaj kapağı çizgisinin alçaltıldığı görülürken şişkin çamurluklar, siyah renkli stoplar ve çift çıkışlı egzoz sisteminin korunduğu göze çarpıyor. Koltukların arkasında yer alan sabit takla barları şık görünürken bagaj kapağı, bu barlara doğru çift bombeli bir şekilde uzanıyor ki Zagato'nun çift tümsekli tavan tasarımı da bu şekilde roadster gövdeli araca taşınmış oluyor.

İç mekan tasarımı Z4 ve Coupé kardeşiyle aynı olan otomobilin bu bölümünde Z armalı koltuklar ve çift renkli deri döşeme kullanılmış.

Fiat 500 Turbo


Fiat, A.B.D. pazarında piyasaya süreceği 500 Turbo modelini tanıttı. Avrupa'da satılan 500 Abarth'ın motoruyla donatılan otomobil görünüm olarak da bu modele benziyor.

Tamponlar ve yan eteklerde 500 Abarth modelinden alınan parçalar kullanılırken 16 inç çaplı jantlar diğer 500 modellerinde de sunulan opsiyonlar arasından seçilmiş. Bazı yerleri siyaha boyanan jantlar siyah zeminli farlarla uyumlu olmuş. Arka tarafta küçük bir spoiler ve bir de difüzör kullanan Fiat, Abarth egzozunun tek çıkışlı olan versiyonunu otomobile eklemiş.

İç mekanında sportif koltuklar, yeni bir vites topuzu ve sportif görünümlü direksiyon simidi gibi aksesuarlar olan aracın opsiyonel donanım listesinde 368 watt çıkış gücü sunan Beats by Dr. Dre ses sistemi bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli motoru 135 beygir güç, 203 Nm tork üretebilen 500 Turbo'da 5 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunuluyor. Aracın başlangıç fiyatıysa 19.500 Dolar olarak açıklandı.

Shelby GT500 Cobra


Shelby, geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz kurucusu Carroll Shelby anısına ürettiği tek örnek GT500 modelini tanıttı.

Genişletilmiş gövdesiyle dikkat çeken aracın gövdesi, Shelby'nin konsept araçları üzerinde kullandığı kombinasyonlardan olan buz mavisi-beyaz renklere boyanmış. 20 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin kaputunda da daha büyük bir hava emiş yarığı açılmış.

Arka çamurluklarına da hava girişi eklenen aracın ön çamurluğu arkasında özel logolar bulunurken 5.8 litre hacimli motorunun sahip olduğu yeni kompresör besleme gücü 850 beygirin üzerine çıkarmış.

17 Ağustos 2012 Cuma

McLaren X-1


Pebble Beach Concours d'Elegance her yıl olduğu gibi bu sene de sürprizlerle dolu. Geçtiğimiz haftalarda güncellediği MP4-12C modelinin yarış amaçlı konsepti 12C Can-Am Edition'ı tanıtmasının üzerinden bir hafta geçmeyen McLaren şimdi de özel üretim bir aracının üzerindeki perdeyi kaldırdı.

İsmi henüz açıklanmayan bir zengin için üretilen tek örnek otomobil MP4-12C temelleri üzerine geliştirilmiş olsa da karbon fiberden üretilmiş gövde panellerinin tamamı yeniden şekillendirilmiş. McLaren özel araç bölümü tasarımcıları arasında düzenlediği yarışma sonucunda otomobilin görünümüne şekil veren araç sahibi dış mekanı piyano siyahına boyatırken metalik renkli parçaların tamamı alüminyum bloklar oyularak şekillendirildikten sonra nikelle kaplanmış.


4.658 mm boyuyla temellerini kullandığı araçtan 109 mm daha uzun olan X-1, 2.097 mm genişliğiyle 188 mm daha geniş. Farklı tasarıma sahip tavana rağmen 1.199 mm'lik yüksekliği değişmeyen aracın 1.400 kg civarındaki ağırlığı da hemen hemen aynı kalmış. LED stoplar, büyük bir difüzör ve şekli değişmiş seviye ayarlı spoiler ile birlikte aracın en dikkat çekici yeri şüphesiz arka tekerleklerin önünü kaplayan karbon fiber kapaklar.

Kırmızı renkli deri döşeme ve karbon fiber kaplamaların hakim olduğu iç mekanda tasarım değişikliğine gitmeyen alıcı metal parçaları yine nikel kaplatırken kapı içlerine yerleştirilen tek örnek plakaları konsepte özel.

Motor bölümünde de değişiklik yapılmayan aracın çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 625 beygir güç, 600 Nm tork üretmeye devam ediyor.

Kia Sorento


İlk fotoğrafları basına iki ay önce dağıtılan Kia Sorento'nun detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Daha şık bir duruşa sahip olan yeni modelin Avrupa'da satılacak olan motor seçenekleri arasında Türkiye için de iyi haber var.

Hava sürtünme katsayısı 0.34 (cX) seviyesine çekilen aracın sadeleştirilen hatları daha tok bir görünüm sunarken motor ve donanımına göre çapları 19 inçe ulaşan jantları şık bir görünüm sunmakta. LED gündüz farları ve stopları artık günümüzün standartları arasında bulunurken panoramik cam tavan da donanımda mevcut.

Yolcularını, daha küçük modellerde de kullanılan tasarım anlayışıyla şekillendirilmiş kokpitle karşılayan Sorento yine bu modellerden alınan direksiyon simidiyle iç mekanda bir sedan havası yakalayabilmiş. Deri döşeme, ahşap kaplama ve metal görünümlü süslemelerin yanında metal pedal seti sunulması da hoş bir dokunuş olmuş.


Yüksekliği 10 mm alçaltılarak iç mekana ulaşımı kolaylaştırılan aracın ikinci  koltuk sırasında 30, üçüncü sıradaysa 9 mm'lik diz mesafesi artışı sağlanmış. Elektronik yardımcıları da zenginleşen Sorento'da şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı, geri görüş kamerası ve hill holder bulunuyor.

Opsiyonları arasına elektrik kumandalı, ısıtma ve havalandırma fonksiyonlarına sahip ön koltuklar, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar ve üçüncü koltuk sırası için havalandırma ızgaraları da eklenen Sorento'nun büyüyen fren diskleri artık 320 mm çaplı.

Amerika kıtasında satılan modellerde bulunan 2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorları 174 ve 280 beygir güç üretmeye devam edecek olan Sorento'nun Avrupa'da satılacak olan 2.4 litre hacimli benzinli motoru 192 beygir güç, 242 Nm tork üretebilirken 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite 197 beygir güç, 436 Nm tork üretebilmekte.

Türkiye'nin garip vergi sisteminde değeri astronomik olarak artan bu motorların yanında sunulacağı açıklanan 2 litre haicmli turbo Diesel üniteninse 150 beygir gücünde olacağı açıklandı. İki ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek olan Sorento'nun hem otomatik hem de manuel şanzımanlı modelleri 6 ileri vitese sahip olacak.

Rolls-Royce Phantom Coupé Aviator


İngiltere'de pilot lisansına sahip olan ikinci kişi olan ve aynı zamanda Rolls-Royce firmasının kurucularından Charles Stewart Rolls, markanın havacılık temalı Phantom Coupé versiyonuna ilham kaynağı oldu.

Schneider Trophy sahibi ve motoru Rolls-Royce tarafından üretilmiş Supermarine S6B deniz uçağına da adanan otomobilin gövdesinin büyük bölümü metalik griye boyanırken kaput ve cam çevrelerinde mat renk tercih edilmiş.


İç mekanda, tavan da dahil bir çok noktada turuncuya çalan kiremit renkli deri döşemeler dikkat çekerken orta konsolun üst kısmında kullanılan alüminyum kaplama havacılık temasına göndermeler yapıyor. Daha çok kromajlı parçalara sahip olan kapıların da altına inildiğinde özel tasarım bardaklıkların çevresinin de alüminyumdan üretildiği görülebiliyor.

Deri paspaslara sahip olan otomobilin ayak basılan yerlerinde bile ince alüminyum şeritler bulunması detaya verilen önemi sergilerken ön konsolun orta kısmında ahşap kaplama da unutulmamış. Sadece 35 örneği üretileceği açıklanan aracın orta konsoluna da kronometreli bir analog saat yerleştirilmiş.

Vivid Nissan GT-R II


Nissan'ın süperspor otomobili GT-R'ı modifiye etmeyen kalmadı gibi. Son olarak A.B.D. merkezli Vivid Racing de başarılı satış rakamlarına ulaşan aracın gücünü artırdı.

Dışarıdan bakıldığında 21 inç çaplı jantlar, yeni süspansiyon sistemi sayesinde yaşanan alçalma ve yeni egzoz çıkışlarıyla standart versiyonlardan ayrılabilen otomobilin çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motoru artık 605 beygir güç üretebiliyor.

Abt AS8


Audi'nin amiral gemisi A8'in en güçlü modeli S8'in standart versiyonları bile oldukça güçlü olsa da Abt gibi bazı firmalar bu gücün yeterli olmadığı görüşünde.

Otomobilin görünümünde bir değişiklik yapmayan Abt çapları 19 ile 21 inç arasında değişen jantlarını uyguladığı aracın süspansiyon sistemine bir seviye alçaltıcısı eklemiş.

Çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları sonucunda 640 beygir güç, 780 Nm tork üretebilir hale gelen araç 0'dan 100 km/s'e 4.2 saniyede ulaşabilirken 200 km/s sürate ulaşması 13 saniyenin biraz daha üzerinde bir zaman alıyor.

Bu güç artışını da yeterli bulmayan müşteriler için 675 beygir güç, 840 Nm tork sunabilen bir kit geliştirilmiş. Bu paketle birlikte otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniyeye inmiş.

Daha önce 4.2 litre hacimli TDI motorla donatılan A8 modelleri için hazırladığı modifikasyon kitlerini tanıtmış olan Abt bu aracın maksimum süratinin 290 km/s'te elektronik olarak sınırlandırıldığını da açıkladı.

Jaguar XF ve XJ


İngiliz üretici Jaguar iki ay önce XF ve XJ ailelerinde yaptığı yenilikleri, yeni motor ve şanzıman seçenekleriyle birlikte tanıtmıştı. Şimdiye kadar sadece arkadan itiş sistemiyle sunulan otomobillere dört tekerlekten çekiş sistemi de bu ay eklendi.

Normal şartlarda gücün büyük bölümünü arka aksa aktaran sistem gerekli gördüğü hallerde dağılımı %50 ön, %50 arka olacak şekilde düzenliyor. İlk etapta sadece kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli v6 üniteyle sunulacak olan sisteme 8 ileri vitesli otomatik şanzıman da eklenmiş. Donanımında Start/Stop da bulunacak olan otomobiller 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

16 Ağustos 2012 Perşembe

Hennessey HPE700 E63 AMG


Yıllar boyunca hünerini, modifiye ettiği Amerikan otomobilleri üzerinde gösteren firma Hennessey, kazandığı tecrübeyi yüksek performanslı bir Mercedes modeline aktardı.

E63 AMG için bir gövde kiti de hazırlayan üretici karbon fiberden üretilen ön splitter, arka difüzör ve ince yapılı spoiler yanında 20 inç çaplı jantlar da sunmakta.

Araç için yeni süspansiyon sistemi de geliştiren Hennessey çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yaptığı çalışmaların ardından 700 beygir güç, 1.088 Nm tork elde edebilmiş.

Hyundai Genesis


Hyundai markasına lüks sınıfta farklı bakılmasını sağlayan Genesis 2013 model yılı için güncellendi. Donanımı zenginleşen otomobilin motor seçeneklerinden birisiyse eksildi.

LED gündüz farları artık daha çok modelde standart olarak sunulurken orta konsolda bulunan renkli dokunmatik ekranın büyüklüğü artırılmış. 64 GB depolama kapasitesine sahip olan yeni ses ve navigasyon sistemi sesle de kumanda edilebiliyor.

Blue Link isimli sisteme de sahip olan Genesis GM'in OnStar sisteminde sunduğu gibi kaza anında ilgili birimlere haber veren Blue Link aracın çalınması halinde yer bulma ve otomobili yavaşça durdurma gibi özellikler de sunmakta. Güvenlik donanımına eklenen bir diğer kalem de şeritte kalma asistanı.

Artık 4.6 litre hacimli v8 motorla sunulmayacak olan Genesis'in 3.8 litre hacimli v6 ve 5 litre hacimli v8 motorlarıysa 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte hayatlarına devam ediyor. V6 motor 333 beygir güç, 396 Nm tork üretebilirken sadece sportif R Spec paketiyle sunulacak olan v8 motor 429 beygir güç, 511 Nm tork üretebiliyor.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

SPI Nissan GT-R P600


Özellikle turbo beslemelerle oynamayı çok seven modifikasyon firmalarından olan Switzer Performance Innovation daha önce gücünü 1.000 beygire kadar yükselttiği Nissan GT-R için bir giriş kiti hazırladı.

Dış görünüşünde yapılan tek değişiklik yeni tasarım 19 inç çaplı jantlar olan otomobilin yenilenen egzoz sistemi motor gücünü yükseltirken araçtan çıkan sesin seviyesini de artırmış. Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motoru 600 beygir güç üretebilen GT-R'ın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.6 saniye sürüyor.

Bu süreye inilmesinde motor elektronik kontrol ünitesi üzerinde yapılan düzenlemelerin yanında Michelin Pilot Supersport lastiklerin de payı olduğunu belirten Switzer kitin tamamını 12.990 Dolar karşılığında satışa sunuyor.

McLaren GT 12C Can-Am Edition


McLaren'in yarış araçları üretiminden sorumlu yeni kolu McLaren GT, Pebble Beach Concours D'Elegance sırasında sergilenecek olan konsept yarışçısını tanıttı.

MP4-12C ailesinin en güçlü elemanı olan Can-Am Edition ana hatlarıyla MP4-12C GT3'e benzese de bazı farklılıkları yok değil. Büyük bir splitter ile donatılan ön tamponunda ek hava giriş ve çıkışları bulunan aracın bagaj kapağı ve ön çamurluk üzerinde de hava çıkışları yer alıyor.


Gövdesi genişletilen otomobilin büyüyen hava emiş yarıkları yenilenen motor soğutma sistemine daha fazla hava iletirken genişleyen çamurluklar iz mesafesini artırmış. Arka kısmında kullanılan karbon fiber spoiler ve difüzör büyük boyutlarıyla dikkat çekerken hem kaput hem de tampon üzerinde soğutma kanalları açılmış.

Hafifletilmiş jantlar, yeni süspansiyon ve fren sistemlerine sahip olan aracın ağırlığı 1.200 kg olarak açıklandı. İç mekanında döşeme ve kaplamaların büyük çoğunluğu yerine karbon fiber plakalar kullanılırken Recaro marka yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, takla kafesi, üzerinde ayar düğmeleri bulunan oval direksiyon simidi, dijital gösterge tablosu, klima ve yangın söndürme sistemi konseptin donanımları arasında bulunuyor.

Çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motorunun ürettiği 630 beygir güçle bu güne kadar tanıtlan en güçlü MP4-12C olma ünvanını da eline alan araç Amerika kıtasında koşulan yarışlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış.

Toyota Yaris R1A


Toyota ralli dünyasında daha sık karşımıza çıkacak. İşi sağlama almak isteyen Japon marka ilk olarak R1A kategorsinde yarışacak olan Yaris modelini tanıtıyor.

Üç kapılı Yaris kasasını kullanan aracın hafifletilmiş jantları ve tavanında bulunan havalandırma deliği dışında tasarımında büyük bir yenilik bulunmuyor. İç mekanında FIA tarafından zorunlu koşulan takla kafesi, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, tek hareketle yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi ve yangın söndürücü bulunan otomobilin kumanda paneli de yenilenmiş.


Maksimum 1.4 litre hacimli motorların mücadele verebildiği R1A kategorisinde araçlar üzerinde kapsamlı modifikasyon çalışması yapılmasına izin verilmediğinden Yaris'te yeni egzoz sistemi, seviyesi ayarlanabilen süspansiyon sistemi ve daha kısa oranlı son dişli gibi yenilikler mevcut.

1.33 litre hacimli benzinli motoruyla satılacak olan aracın fiyatıysa vergiler haric 22.500 Euro.

Nissan Juke Midnight Edition


Nissan Juke ailesine eklenen paket donanımların sayısı artıyor. A.B.D. pazarı için tanıtılan Midnight Edition isimli model de performansı artırmadan görünümde küçük oynamalar yapıyor.

1.200 Dolar ödeme gerektiren paket 500 Dolar gibi bir indirim sunsa da siyaha boyanmış yan ayna ve arka spoiler ile yine aynı renkte sunulan 17 inç çaplı jantlarla pek de büyük bir değişim yaşanmamış.

Range Rover


Lüks SUV segmentinde ilk akla gelen isimlerden birisi olan Range Rover yeni nesil modellerini 2012 Paris otomobil fuarında sergileyecek olsa da aracın yüksek çözünürlükte fotoğrafları internete sızdı.

Uzun süredir ana hatları değişmeyen bir tasarıma sahip olan aracın bu nesilde de büyük bir sürpriz yapmaması bekleniyordu ki beklenen oldu. Özellikle yandan bakıldığında güncel modelleri andıran çizgiler ön ve arkada Evoque'un fütüristik tasarım anlayışıyla şekillendirilmiş aydınlatma grubuyla birleşince ortaya Ford Explorer'ı az da olsa hatırlatan bir araç çıkıyor.


Cam yüzeyleri daha alçak olan yeni Range Rover'ın iç mekanında Evoque'un tasarım anlayışı kendisini daha rahat gösteriyor. Silindir şekilli vites seçme kolu, büyük dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli aracın geleceğe dönük yanını yansıtırken bütün konsolun deri kaplı olması ve geniş ahşap yüzeyler klasik Range Rover modellerine göndermeler yapıyor.

İlk etapta üç motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan Range Rover'ın 3 ve 4.4 litre hacimli turbo Diesel üniteleri gibi kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 benzinli motoru da tanıdık olsa da gövde üzerinde bolca alüminyum kullanılması sayesinde elde edilen 420 kg hafifleme, hem tüketim hem de performans rakamlarında iyileşme sağlayacaktır.

FPV Pursuit


Geçtiğimiz günlerde GT'nin RSPEC isimli sınırlı üretim modelini tanıtan FPV şimdi de aynı aracın pick up versiyonunu sergiledi. Sadece 75 örneği bulunacak olan aracın başlangıç fiyatı 57.990 Avustralya Doları.

Sadece siyah gövde rengiyle üretilecek olan otomobilin üzerinde bulunan grafikler kırmızı renkli. Yan aynaları, jant iç kısımları ve bagaj kapağında yer alan Pursuit yazısı da kırmızıya boyanan aracın iç mekanında piyano siyahı kaplamalar bulunuyor.

Motoru temel olarak GT RSPEC ile aynı olan Pursuit kompresör beslemeli, 5 litre hacimli v8 motordan 427 beygir güç, 545 Nm tork alabilmiş. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan araç otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

14 Ağustos 2012 Salı

Wald Lexus GS F Sport


Tanıtımı geçtiğimiz yıl yapılan yeni nesil Lexus GS ailesi daha sonra sportif versiyon F Sport'a da kavuşmuştu. Daha çok abartılı gövde kitleriyle dikkat çeken Wald International bu sefer daha sade bir paketle bu aracın görünümünü değiştirmeye çalışmış.

Zaten iddialı bir görünüm ortaya koyan GS serisi için geliştirilen kit oldukça sade. Hem ön hem de arka tamponun altına yapılan eklemelerle görünümü daha sportif kılan Wald International yan etekleri de makyajlarken sunduğu 19 ve 20 inç çaplı jantların bir kısmını gövde rengine boyamayı ihmal etmemiş. Firma, yüksek süratlerde daha fazla yere basma kuvveti isteyen müşterileri için arka cam üstü ve bagaj kapağına entegre edilen birer spoiler de sunmakta.

K-Tek Renault Mégane RS


Renault Mégane ailesinin en güçlü üyesi RS, İngiltere'de Renault modelleri üzerine çalışmalar yapan K-Tek Racing tarafından daha da güçlendirildi.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun elektronik kontrol ünitesi üzerinde yapılan programlama sonucunda 305 beygir güç, 440 Nm tork alınabilmiş ki bu veriler Ford Focus RS'inkilerle birebir örtüşüyor.

İngiltere dışına vergiler hariç 395 Sterlin'e sunulan bu güncelleme istenirse geri dönüşümlü de yapılabiliyor. Eski ECU verilerini yüklemek isteyen müşteriler 234 Sterlin ek ücret ödeyip buna imkan tanıyan aparatı satın alabiliyor.

Nissan Project 370Z


Nissan, firmanın Facebook sayfası takipçilerinin önerileriyle hazırladığı 370Z modelini yavaş yavaş tanıtmaya başladı. Görünümünde değişiklik yapılan aracın motoru da sonunda ciddi şekilde güçlenmiş.

Öne doğru uzayan yeni tamponunun alt kısmına büyük bir splitter ekleyen Nissan çamurlukları genişletirken yan etekleri de büyükmüş. Araca 19 inç çaplı jantlar takan firma arka tamponu da makyajlarken yeni egzoz sisteminin büyüyen çift çıkışı ve büyük bir spoiler dikkat çeken diğer değişiklikler.

Vites kolu ve direksiyon simidi yenilenen araçta Recaro'dan alınan koltuklar kullanılırken göstergeler ve iç mekan döşemeleri farklılaştırılmış. Ön kule gergisi ve yeni bir fren sistemine sahip olan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

3.7 litre hacimli v6 motoruna büyük bir turbo besleme eklenen aracın kesin performans verileri açıklanmasa da gücün 500 beygir seviyesinin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé


2012 Olimpiyat Oyunları kapanış törenini izleyen dikkatli sporseverlerin gözlerinden Rolls-Royce'un üç adet Phantom Drophead Coupé modeli kaçmamıştır. Televizyonlardan tasarım olarak kardeşlerinden farklılığı alnaşılmayan aracın özelliği detaylarda gizli.


Üçü de beyaz olan özel üretim bu otomobiller tasarım olarak olmasa da özel logolarla kardeşlerinden ayrılıyor. Markanın ünlü logosu Spirit of Ecstasy'nin altında bulunan Rolls-Royce anagramı "London 2012" ile değiştirilirken aynı logo yan sinyaller üzerinde de kullanılmış.


Jantların sabit duran orta kısımlarında da marka amblemi yerine Latince Olimpiyat sloganı "Citius, Altus, Fortius" (Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü) ve yine London 2012 amblemi yerleştirilmiş. Dİreksiyon simidinin merkezinde Olimpiyat meşalesi resmedilirken kapı eşiklerinde aracın 3 otomobillik seri içerisinde olduğu bilgisi işlenmiş.

13 Ağustos 2012 Pazartesi

Overfinch Range Rover Sport GTS-X



Range Rover modelleri üzerine özelleşen İngiliz modifikasyon firması Overfinch Range Rover Sport temelleri üzerine geliştirdiği aracı tanıttı.

Oldukça kapsamlı bir değişim geçiren SUV, LED aydınlatma, sis farı ve ek hava girişlerine sahip köşeli bir ön tamponla donatılırken ön panjurun çerçevesi piyano siyahına boyanmış. 22 inç çaplı jantlara sahip olan araçta yeni yan etekler, daha köşeli bir arka tampon, yeni tasarım egzoz çıkışları ve daha büyük bir spoiler de görev yapmakta.

Range Rover Sport'un arkadan görünüşünü olumsuz yönde etkileyen stepnenin altını da bir panelle kapatan Overfinch kendi logosunu, yenilediği fren sisteminin kaliperleriyle birlikte kaput ve bagaj kapağına yerleştirmiş. Aracın yüksek süratlerde stabilitesinin iyileşmesi için süspansiyon sistemi de alçaltılmış.


İç mekanda yeni deri döşemeleri karbon fiber kaplamalar ve özel paspaslarla sunan firma gösterge tablosunu da yenilerken kapı eşik kaplamalarını da yenilemiş.

Range Rover Sport'un kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motorunu modifiye eden firma üniteden 575 beygir güç, 700 Nm tork alabilmiş.0'dan 96 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 233 km/s.