8 Eylül 2012 Cumartesi

Honda Accord


Tasarım detayları geçtiğimiz ay paylaşılan Amerikan pazarına özel Honda Accord'un teknik verileri de ortaya çıktı.Standart modellerinde sürpriz yaşatmayan otomobilin en ilgi çeken modeliyse hibrit versiyonu.


İç mekan görüntüleri de paylaşılan araçların burada tipik Honda özelliklerine sahip olduğu görülüyor. Üç adet dairesel göstergeden oluşan gösterge paneli ve göbeği büyük tutulan direksiyon simidi otomobili ağır gösterse de orta konsolun katlara bölünmüş olması havayı biraz daha yumuşatmış. En üstte bulunan navigasyon ekranı ve onun hemen altında yer alan radyo/navigasyon kumanda paneli şık bir duruş sergilerken dijital klima kumandaları ve start/stop düğmesi de bu alanın hemen altında bulunuyor.


Hibrit modelde sunulan köşeli tamponlar, 17 inç çaplı, özel tasarımlı jantlar ve küçük spoiler iç mekana da farklılıklar olarak yansımış. Ses sistemi kumandası dokunmatik bir ekrandan yapılan aracın navigasyon kumandaları, klima düğmelerinin altına alınmış. Gösterge tablosunda tek daire görülen modelin diğer bilgileri dijital ekranlardan alınıyor.

2.4 ve 3.5 litre hacimli benzinli motorlarını koruyan Accord'un dört silindirli motoru 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Modele göre 175 veya 179 beygir güç üretebilen motorun haricinde v6 ünitenin 278 beygir güç üretebilen tek versiyonu bulunuyor. Sedan modellerde 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulan bu motor coupé seçenekte manuel şanzımanla da alınabiliyor.


137 beygir gücünde 2 litre hacimli benzinli motoru 166 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla eşleştirilen hibrit model PHEV karmada 196 beygir güç üretebiliyor. 6.7 kWh kapasiteli pilleriyle sadece elektrik motorlu olarak kullanılabilen otomobilin şarj edilmesi motor yardımıyla veya standart bir prizden yapılabiliyor.

Hofele Starcruiser GT550


Mercedes M ailesi için sunulan gövde kitlerinin sayısı her geçen gün artıyor. Alman firma Hofele tarafından tasarlanan kitle birlikte daha sportif bir görünüm elde eden araç için bir de modifikasyon kiti sunuluyor.

Büyük hava girişlerine sahip, daha sportif görünümlü bir ön tamponla donatılan M Serisi için yeni LED gündüz farları, büyük yan etekler, 20 veya 22 inç çaplı jantlar ve farklı şekilde tasarlanmış çıkışlara sahip egzoz sistemi sunan Hofele süspansiyon sistemi için 40 mm'ye kadar alçaltma fonksiyonu da sunuyor.

Aracın daha da oturaklı görünmesini isteyen müşteriler için çamurluk genişletme kiti de sunan firma sportif arka tampon tasarımı ile bagaj kapağı camının üst ve altına yerleştirilen birer spoileri de donanıma katmış.


İç mekanda tasarım açısından bir yenilik olmasa da sunulan deri döşemenin değişik renk ve desenlerde seçilebilmesi sayesinde bu kısımda hava birden değişebiliyor. Bunun yanında konsol için farklı kaplamalar sunan Hofele özel paspaslar ve kapı eşik kaplamalarını da donanıma katmış.

ML 350 BlueTec için sunulan modifikasyon kitiyle birlikte 3 litre hacimli turbo Diesel motorun gücü 312 beygire torkuysa 700 Nm'ye ulaşıyor.

7 Eylül 2012 Cuma

Mercedes-Benz B200 Natural Gas Drive



Alman üretici Mercedes, geçtiğimiz aylarda testini sizlerle paylaştığım B200 modeline doğalgazla çalışan bir versiyon ekledi. Çevreye çok daha saygılı bir araç olan B200 NGD aynı zamanda performanslı da.


Hem iç hem de  dış mekan görünümü açısından diğer B Serisi modellerinden farksız olan araçla birlikte oldukça sportif görünen yeni ön tampon tasarımını da tanıtan Mercedes akıllı yerleşim sayesinde ne bagaj hacminden ne de iç hacimden ödün vermemiş.


Biri büyük ikisi de küçük olmak üzere toplam üç tüpte 125 litre doğalgaz saklayabilen otomobilde bir de 12 litre hacimli benzin deposu bulunuyor. 100 km'de ortalama 4.2 kg doğalgaz harcayan aracın motor gücüyse 156 beygir olarak kalmış.

6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla satılacak olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 9.1 saniye sürerken maksimum sürati 200 km/s.

DMC Lamborghini Gallardo SOHO


Lamborghini'nin Gallardo ailesini yenilemesine kısa süre kalmış olsa da araç üzerinde yapılan çalışmalar son sürat devam ediyor. Son modellerin yanında otomobilin makyaj öncesi versiyonları da değişimden payına düşeni alıyor.

Makyaj öncesi kasa için üretilen büyük hava girişli ön tampon, geniş yan etekler, sabit spoiler ve tampon altına yerleştirilen difüzör karbon fiberden üretilirken stopların da şekli makyajlı modellerdeki gibi olmuş.

İç mekan için değişik renklerde deri döşeme ve karbon fiber kaplama sunan DMC, 500 ve 520 beygir güç üretebilen v10 motorlar için sunduğu modifikasyon kitiyle gücü 40 beygir, torkuysa 30 Nm artırabiliyor.

Geliştirme çalışmaları sonrası 322 km/s maksimum sürate ulaşabilen araca dört çıkışlı egzoz sistemi de ekleyebilen DMC bu üniteyi kullanarak 28 beygir güç, 50 Nm tork artışı sağlayabilmiş.

Hennessey VR1200 Twin Turbo Coupé


A.B.D. merkezli modifikasyon firması Hennessey Performance yeni bir araç tanıttı. Kendi başına çok da ilginç durmayan bu cümle Cadillac CTS-V temelli otomobili gördüğümüzde insanı farklı düşüncelere sevk ediyor.

Modifiye ettiği araçların dış görünümlerini çok değiştirmemekle ünlü olan firma aslında bu otomobili de çok farklılaştırmamış. Karbon fiber gövde kitinde yer alan ön splitter, ek hava çıkışlarına sahip kaput, yan etekler, arka spoiler ve difüzörün yanında aracın genişletilen çamurluklarının içerisine 20 inç çaplı jantlar yerleştirilmiş.


İç mekana geçildiğinde göze çarpan ilk detay yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri. Bunun yanında konsol, kapı içleri ve kapı eşiklerinde karbon fiber kaplamalar, koltuklar ve kapı içlerinde yeni deri döşemeler dikkat çekiyor.

Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan aracın Brembo'dan alınan fren sisteminde önde 8, arkadaysa 6 pistonlu kaliperler, 383 mm çaplı karbon seramik disklere kumanda ediyor.

Gelelim otomobilin akıllara zarar motoruna. 7 litre hacimli v8 ünite çift turbo besleme yardımıyla 1.226 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. Ayarlanabilir turbo basınç seviyesi sayesinde istenildiğinde 800 ve 1.000 beygire de indirilebilen güç manuel veya otomatik şanzımanla arka tekerleklere aktarılıyor.

12 örneği üretileceği açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.9 saniye olarak açıklanırken maksimum sürat 389 km/s'i buluyor.

6 Eylül 2012 Perşembe

Ford Mondeo


Geçtiğimiz saatlerde sizlerle paylaştığım Mondeo haberinde bu aracın yeni motor seçeneğinin yanında hatchback gövde seçeneğinin bir fotoğrafını da eklemiştim. A.B.D. merkezli üretici şimdi de aynı aracın station wagon versiyonunu tanıttı.


Oldukça şık çizgilere sahip hatchback ve station wagon modellerin hatları B sütununa kadar sedan kardeşle aynı olsa da buradan sonra farklılıklar başlıyor. Daha bombeli bir tavan yapısına sahip olan hatchback versiyon, bagaj kapağı oldukça dik inen station wagon gibi LED stoplar ve gizlenmiş egzoz çıkışlarına sahip.

Daha önce de belirttiğim gibi Ford'un 1 litre hacimli yeni EcoBoost motorunu kullanacağı açıklanan otomobillerin Avrupa pazarında satılacak kuvvetli turbo Diesel versiyonları da olacak.

Ford Transit ve Transit Connect


Ford'un yeni model atağı devam ediyor. Fiesta'nın makyajlı yüzünün ardından şimdi de sıra ticari araçlarda. Türkiye'yi de ilgilendiren araçlar hem yeni Transit hem de Transit-Tourneo Connect ailesinden oluşuyor.

Amerika kıtasında E Serisi van modellerinin yerini alacak olan Transit'in yeni neslinde bu kıtaya giderken gerek duyacağı sert yüz kazandırılırken üretimi artık Türkiye'de yapılmayacak olan Connect modellerinde çok daha Avrupai bir hava sezilebiliyor.


İnce yapılı farlar ve şişkin çamurluklara sahip olan Connect ailesinde Avrupa pazarına uygun motor seçenekleri bulunacakken Transit'te işler biraz daha farklı. Avrupa'da 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan aracın Amerika kıtasında 3.5 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli v6 ve büyük hacimli bir Diesel motoru daha bulunacak.

Audi RS5 Cabriolet


Audi A5 ailesinin en güçlü üyesi RS5'in üzeri açıldı. Bir üredir casus fotoğrafları etrafta dolanan araç tasarım ve performans olarak büyük bir sürpriz sunmuyor.

4.649 mm boy, 1.860 mm en ve 1.380 mm ve yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.751 mm. Bagaj hacmi 380 litre olan RS5 Cabriolet'nin tavanı açıldığında bu hacim sadece 60 litre azalıyor. 8 gövde rengi seçeneği sunan otomobilin 4 tavan rengi seçeneği bulunuyor.


Makyajla birlikte otomobile eklenen yeni LED farlar, alt kısmı griye boyanan ön ve arka tampon, oval şekilli çift egzoz çıkışı, bagaj kapağı üzerinde bulunan karbon fiber spoiler ve metal yan ayna kaplamalarıyla RS ailesinin bir üyesi olduğunu belli eden RS5 Cabriolet'nin standart donanımında 19 inç çaplı jantlar sunulurken 20 inç çaplı modeller opsiyonel olarak alınabiliyor.

50 km/s sürate kadar açılıp kapanabilen kumaş tavanın açılması 15 saniyede tamamlanırken kapanması 17 saniye sürüyor. İç mekanında da bir sürpriz bulunmayan araçta alüminyum pedal seti, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve 0 konumu aşağıyı gösteren göstergeler gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

4.2 litre hacimli v8 motoru 450 beygir güç, 430 Nm tork üretebilen otomobil 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman S Tronic ve dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro ile 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanan aracın sürat limitörü 280 km/s'e ayarlanabiliyor.

Ford Mondeo


Hatırlarsanız dün yazdığım makelede Ford'un 1 litre hacimli EcoBoost motorunun makyajlanan Fiesta'da da kullanılacağını duyurmuştum. Bugün gelen haberse biraz daha ilginç zira aynı ünite markanın büyük otomobili Mondeo'da da kullanılacak.

Mondeo'nun kaputu altında 125 beygir güç, 170 Nm tork üretecek olan turbo beslemeye sahip ünite overboost fonksiyonu sayesinde kısa süreliğine 200 Nm tork üretebiliyor.

Mini John Cooper Works GP


Duyurusu geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan en yüksek performanslı Mini modeli John Cooper Works GP'nin teknik verileri de açıklandı.

2.000 örneği üretilecek olan otomobilin tasarımına baktığımızda serinin en güçlüsü olduğunu kolayca anlayabiliyoruz. Kaput üzerinde bulunan hava emişinin etrafı, yan aynalar ve ön tamponun alt kısmında kırmızıya boyanırken tavanda mat gri tercih edilmiş. 17 inç çaplı jantlarında siyah renk tercih edilen otomobilin ön panjur, arka spoiler, splitter, far ve difüzöründe de bu renk kullanılmış.


İç mekanında da sportif detaylar bulunan aracın kalın yapılı direksiyon simidi, kapı içleri ve ön konsol gibi siyah renkli deriyle kaplanmış. Koltuklarında deri ve süet karışımı döşemeler kullanılan araçta kırmızı renkli dikiş iplikleri görev yapıyor.

Tavanı da gösterge zeminleri gibi siyah olan aracın kokpit ve kapı içleri piyano siyahına boyanırken arka koltuklar iptal edilerek yerine kırmızı renkli bir kule gergisi yerleştirilmiş. Özel paspaslarla da donatılan otomobilin ağırlığı 1.160 kg'a inmiş.

Egzoz ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi araca özel tasarlanırken fren sistemi de güçlendirilmiş. 6 pistonlu kaliperlere sahip olan frenlerde ön aksta 330, arka akstaysa 280 mm çaplı diskler görev yapmakta.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 218 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 6.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 242 km/s'i buluyor.

Ortalama yakıt tüketim değeri 7.1 litre/100 km olarak açıklanan otomobilin İngiltere pazarında fiyatı 28.790 Sterlin seviyesinden başlıyor.

MANSORY Mercedes-Benz C Serisi Coupé


Mercedes'in şık Coupé modellerinden C Serisi Coupé MANSORY tarafından hazırlanan gövde kitiyle çok daha dikkat çekici bir görünüme büründü.

Birçok karbon fiber parçadan oluşan kitte geniş hava girişleri ve LED aydınlatmalara sahip ön tampon, ek hava çıkışlarına sahip kaput, karbon fiber yan aynalar, genişletilmiş çamurluklar, karbon fiber ön panjur, yeni yan etekler, daha sportif tasarımlı arka tampon, difüzör, yeni egzoz çıkışları, tavan ve bagaj kapağı üzeri için düşünülmüş spoiler bulunuyor.


İç mekanında tasarım değişikliği bulunmayan otomobilin kapı içleri, ön konsol ve direksiyon simidinde de bol bol karbon fiber kaplama görmek mümkün. Değişik renk ve desenlerde sunulan deri döşeme de donanıma alınırken işlemeli paspaslar, alüminyum pedal seti ve aydınlatmalı kapı eşik kaplamaları

mcchip-dkr Mercedes-Benz SLS AMG MC700


Mercedes'in süperspor otomobili SLS AMG'yi modifiye edenler kervanına mcchip-dkr da katıldı. Araç için dış görünüş modifikasyonu sunmayan firma kaputun altı için iddialı bir kit hazırlamış.

Otomobilde görev yapan 6.2 litre hacimli v8 motora bir kompresör besleme uygulayan firma 680 beygir güç, 770 Nm tork değerlerine ulaşmış. İthalat için, TÜV belgesi bulunmayan versiyonları da üretilen kitse 706 beygir güç, 793 Nm tork üretiyor.

Tamamen yenilenen egzoz sistemiyle birlikte sunulan paketlerin fiyatlarıysa sırasıyla 69.900 ve 78.999 Euro.

5 Eylül 2012 Çarşamba

Ford Fiesta


Şu sıralar popüler araçların yenilenmesiyle hareketli günler geçiren otomobil dünyasında bir yenilik de Ford'dan geldi. A.B.D. merkezli üretici B segmentinde başarılı satış rakamlarına ulaşan şık aracı Fiesta'yı makyajladı.

Aslında bu makyajın geleceği aylar öncesinden belliydi. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Fiesta ST konsepti ve bu aracın seri üretime daha yakın versiyonunda yenilenmiş ön panjur, tampon ve LED gündüz farlarına sahip ön aydınlatma grubu görev yapıyordu. Yeni tasarım jantların da eklenmesiyle dış görünümdeki değişiklikler tamamlanmış oldu.


İç mekana geçildiğinde tasarımın farklılaşmadığı görülürken yeni döşeme ve ön panel için renk seçenekleri dikkat çekiyor. Donanımına start/stop eklenen Fiesta'da yeni arayüz SYNC kullanılırken MyKey isimli programlanabilir anahtar da Avrupa pazarında ilk olarak bu araçla birlikte karşımıza çıkıyor.

Daha önce A.B.D.'de satılan Ford modellerinde kullanılan anahtar, aracın çocuklara verilmesi durumunda maksimum sürat ve radyonun ses seviyesinin sınırlanmasına izin veriyor. Emniyet kemeri takılmadan aracın ses sisteminin açılmaması ve güvenlik donanımlarının devreden çıkarılamaması da bu donanımın özellikleri arasında.

Kaput altında tanıdık motorlar sunan Fiesta daha önce Focus'ta tanıtılan turbo beslemeye sahip 1 litre hacimli üniteyle de donatılacak.

Chrysler 300 Glacier Edition


Chrysler, 300 ailesi için sunduğu yeniliklerle birlikte bir de Glacier Edition isimli özel versiyon tanıttı. 300S temelli bir tasarım anlayışına sahip olan otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Araca özel buz mavisi gövde rengi sunmaya başlayan Chrysler ön panjur, farlar ve yan aynalarda siyah renk kullanırken diğer 300 modelleri gibi Glacier Edition'da da siyah renkli tavan opsiyonu sunulmaya başlamış. Ön ve arka tamponunun tamamı gövde rengine boyanan otomobilin 19 inç çaplı jantları da füme renkli.


İç mekanında elektrik kumandalı ve ısıtmalı ön koltuklar, özel koltuk döşemesi, piyano siyahı konsol kaplaması ve özel paspaslar dikkat çeken aracın vitesleri direksiyon simidi arkasında bulunan kulakçıklardan kontrol edilebiliyor.

300 ailesinin performansı artırılan motorlarına da sahip olan araçta sunulan 3.6 litre hacimli motor 304 beygir güç, 358 Nm tork üretebilirken 5.7 litre hacimli v8, 368 beygir güç üretebilmekte. Her iki araçta da 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulmakta.

Mazda6 Estate


Yeni nesil modelleri geçtiğimiz ay tanıtılan Mazda6'nın station wagon gövdeye sahip olan versiyonu da gün yüzüne çıktı.

Henüz detaylı bilgileri paylaşılmayan aracın tasarımı C sütununa kadar sedan kardeşiyle aynı. Açılı bir bagaj kapağına sahip olan otomobilin 2 ve 2.5 litre hacimli benzinli motor seçenekleri sedan modelle birlikte tanıtılmıştı.

Diesel motor konusunda da büyük bir sürprizi olmayan Mazda, bir süredir kullandığı 2.2 litre hacimli üniteyi Euro6 emisyon standartlarına uygun hale getirmiş. Bu ünitenin iki değişik güç seviyesine sahip versiyonu olacağı da açıklandı.

Volkswagen Golf


Volkswagen'in 7. nesil Golf'ü ile ilgili dün yaptığım haberin ardından otomobilin fotoğraflarının sahte olup olmadığını soranlar çoktu. Gerçekten de Volkswagen grubunun son yıllarda benimsediği tasarım diline uyan aracın bir önceki nesilden çok farklı görünmediği resmi tanıtımıyla anlaşıldı.

6. nesil modellere oranla daha uzun, geniş ve alçak olan Golf 4.255 mm uzunluğa, 1.799 mm genişliğe ve 1.452 mm yüksekliğe sahip. 14 mm uzayan aks mesafesi sayesinde arka koltuklarda 15 mm daha fazla diz mesafesi sunan otomobilin bagaj hacmi de 380 litreye ulaşmış. Trendline donanımında 15 inç çaplı jantları standart olarak sunan otomobilin opsiyonel olarak sunulacak jant çapları 19 inçe kadar uzanıyor.


Şık görünümlü iç mekanda orta konsolda bulunan ekranın boyutları donanıma göre 5, 5.8 veya 8 inç olabiliyor. En küçük ekranda sadece temel bilgiler, siyah-beyaz olarak görülebilirken diğer seçeneklerde renkli ekranlar yakınlaşma sensörüyle elin ekran üzerine geldiğini anlayıp göreve erken başlayabiliyor. Bu bölümde navigasyon sistemi opsiyonel olarak sunulurken Bluetooth bağlantısı, AUX ve iPod girişleri, USB port ve SD kart girişi donanıma göre standart veya oopsiyonel donanımda bulunuyor.

Teknoloji meraklıları araçta bol bol malzeme bulacak. Güvenlik donanımları arasında adaptif hız sabitleme sistemi, kör nokta uyarısı, kaza erken anlama sistemi, 360 derece kamera, acil durum frenleme sistemi, şerit takip radarı, XDS elektronik kilitli diferansiyel, yorgunluk göstergesi, otomatik park etme sistemi, yol işareti tanıma kamerası ve adaptif farlar gibi kalemler bulunan Golf'ün sürücü profili belirleme sisteminde 5 ayrı ayar bulunuyor. Bu ayarlardan Eco'da klima ve motordan güç çeken diğer sistemler, en düşük yakıt tüketimine ulaşmak için optimize ediliyor.

Kaputu altında büyük bir sürpriz olmayan aracın kullandığı MQB platformu eskisine oranla 100 kg'a kadar ağırlık tasarrufu sağladığından tüketim değerleri daha da aşağıya çekilmiş. Benzinli motorları 1.2 ve 1.4 litre hacimli olan otomobilin bu üniteleri sırasıyla 85 ve 140 beygir güç üretebiliyor. Büyük hacimli motorda kullanılan silindir devre dışı bırakma sistemi sayesinde her iki ünite de 4.9 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketim değerine sahip.

Turbo Diesel motorları da 1.6 ve 2 litre hacimli olan Golf bu ünitelerde 105 ve 150 beygir güç sunuyor. Ortalama yakıt tüketim değerleri sırasıyla 3.8 ve 4.1 litre olan bu ünitelerin yanında küçük hacimli motorla birlikte BlueMotion donanımının sunulacağı ve bu aracın ortalamayı 3.2 litre/100 km'ye kadar indireceği açıklandı.

Tamamında start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi bulunan araçların fiyatlarıysa Almanya pazarında 16.975 Euro seviyesinden başlayacak.

BMW 114d


Münih merkezli üretici BMW, 1 Serisi için sunacağı giriş modelini Mayıs ayında 114i ismiyle tanıttıktan sonra bu aracın da altında konumladığı 114d'nin haberini verdi.

BMW ailesinde gittikçe daha çok yer bulan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan otomobil 95 beygir güç, 235 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 12.2 saniye sürerken maksimum sürati 185 km/s olarak açıklandı.

EfficientDynamics paketi kapsamında start/stop, fren enerjisi geri kazanım sistemi, düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler, elektro-hidrolik direksiyon ve optimum vites değişim göstergesini donanımında sunan aracın ortalama yakıt tüketimi 4.1 litre/100 km olarak gerçekleşiyor.

4 Eylül 2012 Salı

Volkswagen Golf


Birkaç gündür internette dolanan fotoğrafların gerçek olduğu anlaşıldı ve Volkswagen Golf'ün 7. nesil modellerinin ilk resmi fotoğrafları basına dağıtıldı. Aracın teknik verileri de yakında bizimle olacak.

Beklendiği gibi genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan otomobilin hem ön hem de arkasında daha köşeli çizgiler dikkat çekiyor. LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu daha ince bir tasarıma sahipken jantlarda kullanılan yeni çizgiler aracı daha farklı kılmış.


İç mekana geçildiğinde bir Volkswagen modeli kullanmış olan sürücülerin aşina olduğu bir kokpitle karşılaşılırken kalite bakımından yine sınıfın üst standartlarının belirlendiği görülebiliyor. Gömülmüş çift daire şekilli gösterge tablosu ve havalandırma ızgaraları markanın diğer modellerinde de görülürken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve oldukça büyüyen navigasyon ekranı dikkat çekici yenilikler.


Vites kolunun etrafına yeni kumanda düğmeleri yerleştiren Volkswagen araçta elektromekanik park freni kullanmış. Havalandırma kumanda düğmeleri dairesel olan aracın konsolu için değişik tipte kaplama seçenekleri sunuluyor.

Land Rover Defender


Land Rover'ın her yıl ufak tefek yeniliklerle genç tutmaya çalıştığı arazi aracı Defender'ı bir kere daha güncelledi. Klasik tasarımında değişiklik olmayan aracın donanımında değişiklikler göze çarpıyor.


İki yeni gövde rengiyle piyasada olacak 2013 model Defender'ın tavanı da artık 5 kontrast renkte sunuluyor. İç mekanında yeni döşemeleriyle dikkat çeken aracın donanımına Bluetooth bağlantısı ve daha güçlü bir müzik sistemi de eklenmiş.

Motoru geçtiğimiz yıl yenilenen aracın kaputu altında bir değişiklik bulunmuyor.

3 Eylül 2012 Pazartesi

Citroën DS3 Cabrio


Fransız üretici Citroën, başarılı hatchback modeli DS3 ile 2012 Paris otomobil fuarında bir sürpriz yapacak. Firmanın rakibi olarak gördüğü Fiat 500c ve Mini modellerinden sonra DS3 de üzeri açılabilen bir versiyona kavuşuyor.

3.95 metre boya, 1.71 metre ene ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin ana hatları metal tavanlı kardeşininkinden farksız. Bez tavana sahip olan aracın ağırlığı, aynı motor ve donanıma sahip, üzeri açılmayan modellerinkinden 25 kg daha fazlayken 245 litre hacimli bagajı arka koltuklar katlanarak genişletilebiliyor.


Bu sınıfta 5 kişilik oturma kapasitesi sunan tek araç olarak tanıtılan otomobilin 3 boyutlu görünüm sunan yeni stop tasarımı Survolt ve Revolte konseptlerinden esinlenmiş. Tavanın şeklinden dolayı bagaj kapağı açılma şekli de değiştirilen otomobilin tavanı üç değişik renkte sunuluyor.

İç mekan tasarımı da tanıdık olan otomobilin ön konsol ve kapılarında kullanılan kaplama da 6 ayrı renkte sipariş edilebiliyor. Tavanı Fiat 500c'dekine benzer bir şekilde açılıp kapanan DS3 Cabrio'da bu iş 16 saniye sürerken 120 km/s sürate kadar yapılabiliyor.