1 Aralık 2012 Cumartesi

speedART SP81-R


Porsche'nin şık roadster modeli Boxster'ın üzerinde yapılan çalışmalar başladı. Porsche modifikasyonu düşünüldüğünde aklımıza gelen ilk markalardan olan speedART ilk olarak sportif model Boxster S modelini ele almış.

Çift renkli gövdesiyle dikkat çeken otomobilin ön tamponu altına bir splitter eklenirken yan eteklerde de genişletme yapılmış. Far çerçeveleri siyaha boyanırken 20 ve 21 inç çaplı jantlar opsiyonlar arasına eklenmiş. Arka kısımda sabit spoiler ve makyajlı arka tampon alt alanı dikkat çekerken sunulan daha sportif süspansiyon sistemleri gövdeyi alçaltmış.


İç mekanda kişiselleştirilebilir renkler kullanan speedART koltuklarda baklava desenli Alcantara döşeme kullanırken kapı eşiklerinde özel kaplamalar bulunuyor.

3.4 litre hacimli Boxer motoru standart haliyle 315 beygir güç üretebilen Boxster S, speedART tarafından sunulan ilk peketle 20 beygir güç, 20 Nm tork artışına sahip oluyor. İkinci etap modifikasyonda 35 beygir güç, 30 Nm tork artışı elde eden firma 80 beygirlik güç artışı içinse turbo besleme sunuyor.

30 Kasım 2012 Cuma

BRABUS ML B63


Alman modifikasyon devi BRABUS en iyi yaptığı şeyi yapmaya devam ediyor. Mercedes M ailesinin geçtiğimiz yıl tanıtılan en sportif modeli ML63 AMG için bir performans kiti hazırlayan firma aracın görünümünde de değişiklikler yapmış.

Yenilenen ön tampon çok daha köşeli bir yapıya kavuşurken LED gündüz farları yerlerini korumuş. Daha geniş yan eteklerle donatılabilen aracın arka tamponunda da daha köşeli bir tasarım anlayışı görülürken aynı kısımda biyik bir difüzör kullanılmış. Çapları 23 inçe kadar büyüyen jant seçeneklerine sahip olan aracın bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenirken yenilenen egzoz sisteminin çıkışları farklılaşmış.


İç mekanda şimdilik metal pedal seti ve Brabus armalı kapı eşik kaplamaları haricinde bir farklılık sunmayan aracın süspansiyon sistemine yüksekliği azaltan bir ünite eklenmiş.

Araçta kullanılan çift turbo beslemeli 5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 620 beygir güç, 820 Nm tork elde edebilen BRABUS performans verilerinde hissedilir fark yaratmayı başarmış. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen dev aracın maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Vilner Audi S5


Bulgar modifikasyon firması Vilner, özel siparişle hazırladığı otomobillere bir yenisini ekledi. Diğer araçlarında olduğu gibi bunda da performans artışı sunmayan firma Audi S5'in özellikle iç mekanında harikalar yaratmış.


Füme renkli folyo kaplamaya sahip olan otomobilin ön panjur, jantlar ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler gibi parçaları piyano siyahına boyanırken asıl farklılık iç mekanda göze çarpıyor.


Daha sportif bir direksiyon simidiyle donatılan otomobilde çift renkli deri döşemenin haricinde kapılar, sütunlar ve tavanda süet döşemeler görmek mümkün. Özellikle vites konsolunda piyano siyahı kaplamalar görülebilen aracın kapı içleri, koltukları ve hatta tavanında baklava desenli deri döşemeler bulunuyor.

Smart ForJeremy


Bu yıl Los Angeles otomobil fuarında seri üretim araçların yanında bir de ilginç konsept sergilendi. Tasarımcı Jeremy Scott tarafından şekillendirilen otomobil Smart ForTwo ED temelleri üzerine geliştirilmiş ve sınırlı üretimi düşünülmekte.

Özel porselen beyazı gövde rengi ve ön panjur, farlar, güvenlik kafesi, yan aynalar ve büyütülmüş jantlar gibi yerlerde kullanılan kromajla dikkat çeken aracın en çarpıcı kısmıysa şüphesiz arkasında yer alan kanatlar. Arka çapraz görüşü kısıtlıyor olsalar da aracın stopları olarak da görev yapan kanatların çok dikkat çektiği bir gerçek.


İç mekanı da oldukça dikkat çekici olan otomobilin kabini beyaz deri döşemeyle donatılırken çoğu yerde göze çarpan kromajlı kaplamalar ilginç bir duruş sergiliyor. Kapı içleri ve koltuklarda baklava desenleri kıllanılırken emniyet kemerlerinin dört noktadan bağlantılı olması, U şekilli direksiyon simidi gibi yarış otomobillerini hatırlatıyor.

75 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 0'dan 60 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 125 km/s. 17.6 kWh kapasiteli pilleriyle otomobilin menzili 145 km.

Jaguar F-Type


Jaguar'ın şık roadster modeli F-Type 2012 Los Angeles otomobil fuarında yeni ve özel donanımlara kavuştu. Performans artışı sağlanmasa da eklenen aksesuarlar görünümü daha da etkileyici hale getiriyor.


Fotoğraflarda görülen turuncu ile birlikte toplam 6 özel gövde rengi tanıtılan araca Black Pack isimli bir paket seçeneği de eklenmiş. Bu pakette ön panjur, yan hava çıkışları, takla barları, difüzör ve kaputta bulunan hava çıkışları parlak siyaha boyanırken aynı renk iç mekanda direksiyon simidi, vites konsolu ve gösterge tablosunda da görülebiliyor.

Bu paket dışında sunulan aksesuarlar arasında ön tampon altına eklenen splitter, genişletilmiş yan etekler, kırmızıya boyanan direksiyon arkası vites artırma kulakçığı, gövde rengi dikiş iplikleri ile altın rengine boyanan motor çalıştırma düğmesi ve çekiş kontrol sistemi selektörü bulunuyor.

Kia Forte Sedan


Kia, 2012 Los Angeles otomobil fuarında yeni Forte Sedan modelini tanıttı. Kore'de K3, Avrupa'daysa Cerato olarak tanınan otomobilde kullanılan motorlar arasında tahmin edildiği gibi Diesel bulunmuyor.

Tasarım olarak Avrupalı kardeşinden farksız olan otomobil önceki nesilden daha büyük iç ve dış boyutlara sahip. İki motor seçeneğine sahip olan aracın iki de donanım seviyesi bulunuyor.


Giriş seviyesi modelde kullanılan 1.8 litre hacimli motor 148 beygir güç, 177 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan otomobilde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunulmakta.

Daha güçlü bir Forte Sedan isteyen müşteriler için 2 litre hacimli üniteyi öneren Kia bu araçta 173 beygir güç, 208 Nm torkla birlikte 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor.

Küçük hacimli motora sahip olan araçta 15 inç çaplı jantlar standart, 16 inç çaplılarsa opsiyonel olarak sunulurken 2 litre hacimli motorla birlikte standart jant çapları 16, opsiyonlarsa 17 inçe yükseliyor.

29 Kasım 2012 Perşembe

Kia Sorento


Ağustos ayında ilk detayları basınla paylaşılan Sorento'nun A.B.D. pazarında satılacak modelleriyle birlikte geriye kalan özellikleri de su yüzüne çıktı.

Basit bir makyaj operasyonuna girmiş gibi görünse de aracın parçalarının %80'inden fazlasının yenilendiğini söyleyen Kia, yeni Sorento'nun yeni bir şasi, motor ve direksiyon sistemiyle donatıldığını açıkladı. Artık elektro hidrolik bir direksiyon sistemine sahip olan aracın donanımına LED gündüz farlarına sahip olan xenon farlar, kör nokta uyarı sistemi ve çapları 19 inçe kadar çıkan jantlar eklenmiş.


İç mekanına bakıldığında gösterge tablosunda ortada yer alan hız göstergesinin iç kısmına renkli bir ekran eklendiği görülen aracın orta konsolunda da büyük bir dokunmatik ekran bulunuyor. Kia'nın yeni nesil telematik sistemine sahip olan ilk araç olan yeni nesil Sorento'da programlanabilir elektrikli bagaj kapağı ve tam boy panoramik tavan da opsiyonel olarak sunulmakta.

Tamamen yenilenen 3.3 litre hacimli motoru 290 beygir güç, 341 Nm tork üretebilen Sorento'nun 2.4 litre hacimli ünitesi de 191 beygir güç, 245 Nm tork üretebiliyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçlarda 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulmakta.

AC Schnitzer ACS1 Sport



Alman modifikasyon firması AC Schnitzer, BMW 1 Serisi'nin tepesinde bulunan M135i için hazırladığı modifikasyon kitini tanıttı. Otomobilin görünümünde değişiklikler yapan firma önemli bir performans artışı da elde etmiş.

Aracın ön tamponuna çift parçalı bir splitter ekleyen AC Schnitzer yeni alt panjur ve çapları 20 inçe kadar büyüyen jantlar da sunuyor. Yenilenen egzoz sistemi için farklı çıkışlar da sunan firma bagaj kapağı üzerine de daha büyük bir spoiler eklemiş.

İsteyen müşteriler için daha sportif ayarlı bir süspansiyon sistemi de sunulurken iç mekanda farklı vites kolları, alüminyum i-Drive kumandası, metal pedal seti ve yeni el freni kolu bulunuyor.

Aracın standart haliyle 320 beygie güç üretebilen turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoruna da el atan firma maksimum gücü 360 beygire ulaştırmış.

Manhart MH5 S-Biturbo


Manhart Racing, ilk tanıtımını Nisan ayında yaptığı, BMW M5 temelleri üzerine geliştirilen otomobili MH5 S-Biturbo'nun kesinleşen detaylarını paylaştı.


Araç için gövde kaplaması sunduğu görülen firmanın karbon fiber aerodinamik paketinde ön splitter, arka difüzör ve bagaj kapağı üzerine yerleştirilen spoiler bulunuyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilde seviye ayarlı süspansiyon sistemi de kullanılmış.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 646 beygir güç, 773 Nm tork elde edebilen Manhart Racing aracın maksimum süratini 316 km/s olarak açıkladı.

Toyota RAV4


İlk resmi fotoğrafları dün paylaşılan araçlardan bir diğeri olan Toyota RAV4 teknik verileri ve daha da çok fotoğrafla karşınızda. Los Angeles'ta yapılan tanıtım nedeniyle sadece tek bir motor seçeneğine sahip olan aracın Avrupa'da kullanacağı motorlarsa farklı olacak.


Sade ve şık olsa da çok orijinal olmayan tasarımı hakkında dün yorumlar yaptığımız aracın yeni iç mekan fotoğraflarına baktığımızda çift renkli deri döşeme, ambiyans ışıklandırması ve hafifçe sürücüye dönük tasarlanmış orta konsol gibi farklılıkları görebiliyoruz. Toyota, küçük SUV modelinin opsiyonel donanımına kör nokta uyarısı ve çapraz trafik sensörleri de eklemiş.

A.B.D. pazarında ilk etapta 2.5 litre hacimli benzinli motorla satılacak olan araç 176 beygir güç, 233 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan otomobil önden çekişli veya dört tekerlekten çekiş sistemli olarak ısmarlanabilecek.

Porsche Cayman


Yeni modelinin haberini daha dün yaptığım Cayman'ın teknik verileri de açıklandı. İlk olarak Los Angeles otomobil fuarında görücüye çıkacak olan otomobil Mart ayından itibaren satışa çıkacak.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan Cayman'ın Boxter'dan farklı olan yanları arasında ön tamponda bulunan sis farlarının yerleşimi ve daha yükseğe konumlandırılmış arka spoiler gösterilebilir. Hıza göre yüksekliği ayarlanabilen spoilerin açısı da Boxster'da olduğundan farklı.

İç mekanında Boxster'dan farksız olan otomobilin ikinci neslinde takip mesafesi ayarlı hız sabitleme sistemi, Burmester ses sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi gibi opsiyonlar ilk defa sunuluyor.


Motorlarında küçük performans artışları bulunan araçlardan 2.7 litre hacimli Boxer motora sahip olanı 275 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s hızlanmasını 5.4 saniyede tamamlayabilen otomobilin maksimum sürati 266 km/s olarak açıklanırken ortalama tüketim değeri de seçilen şanzımana göre 7.7 ile 8.2 litre/100 km arasında değişiklik gösteriyor.

Boxster S'te kullanılan 3.4 litre hacimli Boxer motor 325 beygir güç üretirken bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye alıyor. Maksimum sürati 283 km/s olan aracın ortalama tüketim değeriyse 8 ile 8.8 litre/100 km aralığında.

6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlarla alınabilen araçlarda 18 ve 19 inç çaplı jantlar kullanılacak. Cayman'ın Almanya satış fiyatlarını da açıklayan Porsche giriş modeline 51.385 Euro fiyat biçerken Boxster S'in fiyatı 64.118 Euro seviyesinden başlıyor.

Acura RLX


Honda'nın lüks yan markası Acura amiral gemisini yeniliyor. İstenen satış rakamlarına ulaşamayan RL'in yerine piyasaya çıkacak olan otomobilin şimdiye kadar üretilmiş en güçlü, en konforlu ve teknolojik olarak en gelişmiş sedan Acura modeli olduğu söyleniyor.

New York'ta tanıtılan konsept halinden çok da farklı görünmeyen otomobilde yeni nesil Acura modellerinin tamamında görebildiğimiz ön panjur tasarımı kullanılırken tamamı LED farlar ve alt kısmına bombe verilmiş bir ön tampon da dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın yan çizgisi pek heyecan vermezken bagaja doğru uzayan C sütunu biraz hantal bir görünüm yaratmış. Oldukça sade bir arka tasarıma sahip olan RLX'in egzoz çıkışları da gizlenmiş.


İç mekanında hoş bir görünüm sunan RLX'te üç kollu direksiyon simidi, ahşap kaplamalar, ön konsolu da saran deri döşeme, büyük bir navigasyon ekranı ve ses sistemini kumanda eden büyük dokunmatik ekran dikkat çekiyor.


Acura modellerinde görmeye alıştığımız 3.5 litre hacimli v8 motorla donatılan yeni sedan 310 beygir güç, 368 Nm tork üretebiliyor. Silindir deaktivasyon özelliği ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi de standart olarak bulunacak.

28 Kasım 2012 Çarşamba

Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary


Jeep'in başarılı arazi performansına sahip modellerinden Wrangler'a bir özel model daha eklendi. Daha önce tanıtılan araçlar gibi Mopar listesinden parçalara sahip olan 10. yıl versiyonunda teknik yenilik de neredeyse bulunmuyor.

Siyah renkli çamurluklar, vinç kullanımına izin veren kapaklı tamponlar, ek sis farları, 17 inç çaplı, siyah renkli jantlar, koyu renkli stoplar, siyah renkli depo kapağı gibi aksesuarlara sahip olan araç üç veya beş kapılı olarak alınabiliyor.


Standart olarak açılabilir kumaş tavanla sunulan araçta opsiyonel olarak alınabilen sert tavan gövde rengine de boyanabiliyor. Arazi kullanımı için özel lastiklerle satılacak olan özel seride 1.25 cm yükseltilen süspansiyon sistemi de görev yapıyor.

İç mekanında kırmızı renkli deri döşemelerle dikkat çeken 10th Anniversary'nin hem dışında hem de içinde özel versiyon logoları yer alıyor.

3.6 litre hacimli v6 motoru 285 beygir güç, 352 Nm tork üretebilen otomobil standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken 5 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyon listesinde yer alıyor.

Toyota RAV4


Birkaç gündür düşük çözünürlüklü fotoğrafları ortalarda dolaşan yeni nesil Toyota RAV4 sonunda resmen tanıtıldı. İlk etapta fotoğrafları paylaşılan aracın teknik verileri yakında açıklanacak.


Daha güçlü görünen bir tasarıma kavuşan RAV4'ün görünümü insana tanıdık geliyor. Mitsubishi Outlander ve Subaru Forester gibi araçları andıran küçük SUV önden bakıldığında yeni nesil Auris ve Verso'nun izlerini taşıdığını hissettiriyor.

Daha kompakt tasarımlı bir orta konsola sahip olan yeni nesil RAV4, ön konsolun yatay orta kısmında deri döşeme de sunuyor. Mavi renkli gösterge aydınlatmasına sahip olan otomobilin direksiyon simidi de üç kollu.

Porsche Cayman


Los Angeles otomobil fuarında sergileneceği açıklanan Porsche Cayman'ın ilk resmi fotoğrafları paylaşıldı. Boxster'ın coupé modeli olarak da tanımlanabilen Cayman'ın tasarımında büyük bir sürpriz yok.


Ön ve arka kısmının tasarımı Boxster'dan aynen alan otomobilin tavanıysa bir önceki nesil Cayman'ın çizglilerini taşıyor. İç mekan fotoğrafları paylaşılmasa da bu bölümde de bir sürpriz beklenmiyor.

Kaputu altında hafif güç artışları bulunan aracın 2.7 litre hacimli motoru 275 beygir güç üretebilirken Cayman S'te kullanılan 3.4 litre hacimli motor 325 beygir güç üretebiliyor.

Jaguar XFR-S


İngiliz üretici Jaguar, XF ailesinin en sportif versiyonunu tanıttı. Bir süredir duyduğumuz söylentileri de gerçeğe dönüştüren bu otomobil hem performans hem de görünüm olarak farklılıklar sunuyor.

R-S serisi araçlarda görmeye alıştığımız mavi rengiyle dikkat çeken otomobilde büyük hava girişlerine sahip ön tampon, uzatılmış yan etekler, ön çamurluklar arkasında açılan hava çıkışları, siyaha boyanmış krom parçalar, 20 inç çaplı jantlar, büyük bir bagaj üstü spoiler, difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi gibi aksesuarlar dikkat çekiyor.


Sade bir iç mekana sahip olan aracın konsol kaplamaları yenilenirken koltukların yan destekleri yükseltilmiş. Koltuk, kapı içi ve ön konsolu deriyle kaplanan otomobilde kontrast renkte dikiş iplikleri kullanılmış.

Yeni bir diferansiyel ve daha sportif ayarlı elektronik yardımcılarla donatılan XFR-S'in kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 542 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.6 saniye sürerken maksimum sürat 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Chrysler Town & Country S


Chrysler, S ailesine, 200 ve 300 modellerinin ardından yeni bir araç ekledi. Los Angeles otomobil fuarında tanıtılacak olan araç bir MPV olan Town & Country'den başkası değil.

Sadece dört gövde rengi seçeneği bulunan aracın görünümünde yapılan yenilikler kozmetik amaçlı. Far zeminleriyle birlikte standart modellerde parlak kromajlı olan bazı yüzeyler siyaha boyanırken 17 inç çaplı jantların iç kısımları da bu renkte.


İç mekanda da bol bol siyah renk kullanılırken donanım da zengin tutulmuş. Piyano siyahı konsol kaplamaları, deri koltuklar, navigasyon, tavana yerleştirilen ve iki koltuk sırasına yayın yapabilen eğlence sistemi, USB ve HDMI girişlerine sahip Blu-Ray oynatıcı gibi aksesuarlar aracın standart donanımına eklenmiş.


Sadece 3.6 litre hacimli v6 motorla sunulacak olan araç 283 beygir güç, 352 Nm tork üretebiliyor. Sportif süspaniyon sistemiyle de donatılan Town & Country S'te 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.