28 Mart 2013 Perşembe

Acura MDX


Honda'nın lüks yan markası Acura, büyük SUV modeli MDX'in yeni nesil modellerini 2013 New York otomobil fuarında tanıttı. Aracın görünümü, iki ay önce Detroit'te sergilenen konsept modeliyle hemen hemen aynı.

Köşeli tasarımı ve tamamı LED farlarını konsept modelden aynen alan aracın tamponları biraz daha sade bir görünüme bürünürken jant görünümleri de değişmiş. 18 veya 19 inç çaplı jantlarla donatılabilen MDX'in LED ön ve arka sis farlarıysa seri üretime farklı şekilde geçmiş. 4.917 mm boya, 1.961 mm genişliğe ve 1.717 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.819 mm.


Oldukça teknolojik görünümlü bir kokpite sahip olan aracın üç kollu direksiyon simidi üzerinde birçok kumanda butonu bulunurken açık mavi aydınlatmaya sahip göstergelerin ortasında büyük bir bilgi ekranı yer alıyor. Deri döşemeyle birlikte ahşap ve metal kaplamalara da sahip olan MDX'in orta konsolunda bulunan iki dev ekrandan üstteki navigasyon, alttakiyse havalandırma ve ses sistemini kumanda ediyor.


Üç koltuk sırasına sahip olan aracın ikinci ve üçüncü koltuk sıraları elektrikli olarak katlanabiliyor. Otomobilde sunulan bir diğer ilginç özellikse ön koltuklar arasında bulunan dev eşya gözü. Kol dayanağının altında çift katlı göze yer veren Acura bu bölümün hemen önüne konumlandırdığı küçük tepsiyi kaydırarak altına büyük bir ek hacim yerleştirmiş.


Kaputu altında 3.5 litre hacimli bir v6 motor görev yapan araç 290 beygir güç, 362 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan MDX önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

2 yorum:

  1. orta konsoldaki ekranlar konusunda hangi marka eşeğin bi tarafına su kaçıracak diyoduk, acura oldu.

    YanıtlaSil