5 Mart 2013 Salı

Ford Tourneo Courier


Ford'un Türkiye'de üreteceği küçük ticari aracı Tourneo Courier Cenevre'de tanıtıldı. Şık bir tasarıma sahip olan ticarinin tasarım detayları ailenin diğer üyelerini andırıyor.

Platform kardeşleri Fiesta ve B-Max'ten esinlenerek tasarlanmış olan ön kısmında tipik Ford panjuru kullanan Tourneo Courier şişkin çamurluklar ve çift renkli jantlarla sportif bir duruş sergiliyor. Çift kayar kapıyla donatılan otomobilin bagaj kapağı da oldukça büyük.


İç mekana geçildiğinde Fiesta'dan alınan ön konsolun kadife kaplı olduğu görülürken yarı deri döşeme koltuklar farklı bir görünüm sunmakta. Sürücü koltuğu altı ve vites konsolunda büyük depolama alanları sunan Ford ön koltuk sırtlıklarına da katlanabilir tepsiler eklemiş.


Kaputu altında kullanılan motorlardan benzinli olanı 1 litre hacim ve turbo beslemeyle 100 beygir güç sunarken 1.5 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteler 75 ve 95 beygir gücünde.

Bu arada ilginç şekilde aracın Türkiye pazarında dört koltuklu bir versiyonu sunulacağı da açıklandı.

9 yorum:

  1. çok şık olmuş ve kalite de gayet artmış gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. olmayacak duaya amin diyen adam6 Mart 2013 08:42

    yüksekliği genişliğinden fazla araçlar klubünün yeni üyesi. satar bence bu.

    YanıtlaSil
  3. 4 koltuk? ee o boşluk nolucak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de garipsedim. Daha liks bir model için düşünmüş olabilirler bu opsiyonu ama Türkiye'de tam tersine tavandan koltuk çıkan modeli olsa daha çok satar.

      Sil
  4. tam detayını bilmemekle beraber 4 koltuk türkiye pazarı regülasyonlarına uymak için yapılmış bir şey diye duymuştum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz yıla kadar böyle bir regülasyon yoktu. Nedir detayı?

      Sil
  5. zamanında fiat, albea ve palio larda kapı kartonlarının sert plastiğini kumaşla kaplardı. hadi kapı iyi de, o göğsü öyle kaplamak nedir yahu ? hem de hafif ticari. ama yine de hoş ayrıntıları var.

    YanıtlaSil
  6. Otomobil şirketlerinin tek bir tasarımı tüm araç gruplarına uygulama anlayışından tiksiniyorum. Bu kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Yanlış anlaşılmasın Ford'un tasarımını beğenmediğimden değil genel olarak böyle bir uygulama ortaya çıkmaya başladı son yıllarda.

    YanıtlaSil
  7. Turneo Transit'in Türkiye'de daha az satan binek araç ruhsatlı versiyonu olduğu için büyük ihtimalle mevzuata uysun diye 4 koltuklu yapmışlardır. Transit Courier'de büyük ihtimal opsiyonel tavan koltuğu bile olabilir:)

    YanıtlaSil