27 Mart 2013 Çarşamba

Jaguar XJR


Jaguar'ın 2013 New York otomobil fuarında sergileyeceği tek sportif model XKR-S GT değil. İngiliz marka A.B.D.'ye büyük sedan modeli XJ'in en güçlü versiyonunu da getirecek.

Görünümünde küçük değişiklikler yapılan araçta daha agresif bir ön tampon, 20 inç çaplı ve koyu renkli jantlar, R logoları, kırmızı zeminli jaguar armaları, sportif görünüm sunan yan etekler, dörtlü egzoz çıkışları, ince spoiler, kırmızı fren kaliperleri ve hava çıkışlarına sahip kaput bulunuyor.


İç mekanında da değişiklikler bulunan otomobilde çift renkli deri döşeme, kontrast renkli dikiş iplikleri, kırmızı zeminli göstergeler, R logoları ve 12 hoparlörlü, 380 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi standart olarak sunuluyor.


Süspansiyon sistemi daha sportif bir ayara sahip olan XJR'ın diferansiyel ve direksiyon sistemi de yenilenirken opsiyonel donanımlar arasına karbon fiber ve piyano siyahı kaplamalarla 825 Watt çıkış gücü sunan, 18 hoparlörlü bir ses sistemi eklenmiş.

Kaputu altında görev yapan 5 litre hacimli v8 ünite 550 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen otomobil 8 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 280 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder