28 Mart 2013 Perşembe

Kia CUB


Kia'nın 2013 Seul otomobil fuarında tanıttığı konsept kardeş firma Hyundai'ninkinden biraz farklı. Gelecekte firmayı temsil edecek spor aracı tanıtan Hyundai'nin yanında Kia küçük bir hatchback ile yetinmiş.

Yuvarlak hatlara sahip olan otomobilin önünde Kia'nın panjurunun ince yapılı bir örneği bulunurken tampon sportif bir tasarıma sahip. Kaput üzerinde ek hava çıkışları açılan konseptin yan aynalarının yerini ön çamurluklar üzerine yerleştirilmiş kameralar almış.


19 inç çaplı jantlarla donatılan CUB üç kapılı gibi görünse de aslında beş kapılı bir otomobil. Arka kapı menteşeleri geride olan aracın ön kapılarının dış yüzeyinde ilginç görünümlü deflektörler görev yapıyor. Bagaj bölümü daha sade çizgilere sahip olan otomobilde LED aydınlatma grubu ve ön tamponun kopyası gibi duran bir arka tampon dikkat çekiyor.


Çerçevesiz camlara sahip kapılardan içeriye girildiğinde sade fakat fütüristik bir iç mekan tasarımıyla karşılaşılıyor. Siyah renkli deri döşeme, sarı dikiş iplikleri ve metal kaplamalar sportif bir havaya da sahip. Üçüncü boyutu dikkat çekecek şekilde tasarlanan havalandırma çıkışları, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve akıllı telefonlara ev sahipliği yapabilen ince orta konsolu otomobilin diğer dikkat çekici detayları.

Kaputu altında pro_c'eed GT'de kullanılan turbo beslemeli, 1.6 litre hacimli motor görev yapan CUB 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor.

2 yorum:

  1. Opel Adam'ı anımsattı bana.

    YanıtlaSil
  2. opel adam'dan daha adama benzeyen bir otomobil olmus

    YanıtlaSil