17 Mart 2013 Pazar

MANSORY SPERANZA


MANSORY'nin G Serisi Mercedes modelleri üzerine geliştirdiği kitlere bir yenisi eklendi. G500 temelli aracın görünümüyle birlikte performansında da değişiklikler var.

Gövde üzerinde bulunan parçaların hemen hemen tamamında değişiklik yaşanan aracın ön tamponunda geniş hava girişleri ve LED aydınlatmalar dikkat çekerken ön panjur ve farlar da yenilenmiş. Kaputun ön kısmında hava girişi, üzerinde de hava çıkışı açılırken yan aynalar da karbon fiberle kaplanmış.


Çamurlukları ve basamakları genişletilen otomobilin jant çapları 24 inçe çıkarken stopları koyulaştırılmış. Arka kısımda da daha sportif bir duruşa sahip olan aracın tamponu yenilenirken stepneye özel bir muhafaza tasarlanmış.

İç mekanı da baştan yaratılan G500'de bordo renkli karbon fiber parçalar, petek desenli deri döşeme, metal pedal seti ve özel paspaslar gibi donanımlar bulunurken orta konsolun üzerine büyük bir dokunmatik ekran eklenmiş.

Kaput altında bulunan 5.5 litre hacimli v8 motor da baştan yaratılmış. Pistonlardan egzoz sistemine kadar yenilenen ünite 700 beygir güç, elektronik olarak sınırlandırılmış 900 Nm tork üretebiliyor.

5 yorum:

  1. Merhaba, Cabrio ve Coupe G'lerin üretiminden neden vazgeçildi acaba? Tam olarak bir bilginiz var mı? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arz ve talep dengesizliği. Kısa aks mesafesinin iptal edilmesi üretim maliyetlerini düşürürken insanları daha pahalı modele yönlendirerek bir taşla iki kuş vurmuş oluyor.

      Sil
    2. Üretim maliyetini tam olarak ne şekilde düşürüyor?

      Aralarında ne kadar fark var bilmiyorum fakat çok abartılı olucağını zannetmiyorum, zaten o ayarda bir arabayı alabilecek zenginlerin aradaki o ufak farka pek takılacağını zannetmiyorum.

      Özellikle orta doğu pazarında coupe ve cabrio'yu çok seviyorlar.
      Keşke devam ettirselermiş.

      Sil
    3. Görünüm olarak kısaltılmıl bir G olsa da ürün geliştirmesi 5 kapılı kardeşiyle hemen hemen aynı maliyete çıkıyor aracın. Sonuçta tip onaylarını almak için yapılması gereken şeyler es geçilemiyor aynı aracın kısaltılmış versiyonunda.

      Gerçi 6x6 gibi abuk bir seçenek üzerinde zaman harcayacaklarına kısa aks mesafeli versiyonu geliştirmeye başlayabilirlerdi yeniden ama o da imajla ilgili bir karar sanırsam.

      Sil
    4. Açıkçası ben 6x6 için deli olan bir insanım. Evet abuk bir seçenek ama bilmiyorum çok eğlenceli gözüküyor, farklı bir araç, sıradışı. Keşke kısa versiyonuda devam ettirselermiş hepsi bir arada gitseymiş koskoca Mercedes, Gla gibi saçma ve çirkin bir araba yapacaklarına efsane olan G kasayı tüm çeşitleri ile devam ettirselermiş.

      Sil