17 Nisan 2013 Çarşamba

Volvo S60 Polestar


Volvo'nun geçtiğimiz yıl konsept versiyonunu sergilediği S60 Polestar'ın seri üretim modeli de tanıtıldı. Öncelikle Avustralya pazarına özel 100 adetlik sınırlı üretime girecek olan otomobil göreceği ilgiye göre diğer pazarlarda da satışa sunulacak.

Tasarımı konsept modeli andıran araç R-Design paketli S60 modellerine daha yakın bir görünüm sunuyor. Sportif tasarımlı ön tampon, yeni yan etekler, arka tampon altına eklenen difüzör ve bagaj kapağı üzerinde bulunan ince spoiler aerodinamik değişiklikleri tamamlarken siyaha boyanan 19 inç çaplı jantlar ve aynalar sportif görünümü sürdürüyor.


Yenilenen egzoz sisteminde daha geniş çıkışlar bulunan otomobilin iç mekanına geçildiğinde şeffaf üst kısımlı vites topuzu, armalı yan etekler ve sınırlı üretim plakası eklenen direksiyon simidi dikkat çekiyor.

Brembo imzası taşıyan fren sisteminde önde 336, arkadaysa 302 mm çaplı diskler görev yapıyor. Turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 350 beygir güç, 500+ Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

1.684 kg ağırlığa sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

4 yorum:

  1. Fiyat bilgisi de olsaymis m3 ve c63 amg'ye gore durumuna bakardik, bir de s60 yakinda makyajlanacak, neden makyajli kasa degil de guncel versiyon uzerinden gitmisler anlamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Avustralya pazarını bu nedenle tercih ettiklerini düşünüyorum. Makyajlı modelleri geç piyasaya sürecekler orada büyük ihtimalle.

      Sil
  2. Bu arada gorunen o ki; psikolojik atasi eski kasa s60 R'daki gibi adaptif suspansiyon yok zannedersem (four c turevi).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlanabilir Öhlins amortisörler ve karbon fiber kule gergisi varmış. Daha detaya inilmemiş.

      Sil