6 Mayıs 2013 Pazartesi

Seat León Cup Racer


Seat, yeni nesil León'un pistlerde boy gösterecek versiyonlarından birisini tanıttı. İki farklı versiyonu bulunan aracın gelecekte WTCC'de yarışacak 1.6 litre hacimli motorla donatılmış bir versiyonunun üretilmesi de gündemde.

Genişletilmiş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, ek havalandırma yarıklarına sahip kaput, farklı tamponlar, splitter, büyük bir difüzör, merkezi egzoz çıkışı ve farklı bir spoiler ile donatılan aracın yan etekleri de genişletilmiş.


LED farlarla donatılan yarış aracında farklı bir süspansiyon sistemi görev yapıyor. İç mekanda beklenen değişiklikleri sunan León  Cup Racer'da yarış koltuğu, karbon fiber parçalar, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, takla kafesi, dijital gösterge tablosu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürme sistemi bulunuyor.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 330 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen araçta 6 ileri vitesli DSG ve elektronik kontrollü diferansiyel kilidi standart olarak sunulurken sıralı şanzıman ve mekanik kilitli diferansiyel ek ücret karşılığında alınabiliyor.

DSG ile donatılan versiyon vergiler hariç 70.000 Euro karşılığında satılırken uzatılmış vites değiştirme koluna sahip ikinci versiyonun fiyatı 95.000 Euro.

2 yorum:

  1. beklentilerimin uzerinde cikti bu arac; cok hos olmus.

    YanıtlaSil
  2. "Olmuş" dedirtiyor, ancak bir de pist performansını görmek lazım. Aerodinamiğide önemli aracın. Bu arada DSG şansıman olması ise hayli ilgi çekici...

    YanıtlaSil