9 Mayıs 2013 Perşembe

Volkswagen Amarok R-Style


Wörthersee'nin en iddialı üreticilerinden olan Volkswagen bu yıl da organizasyonda farklılıklar peşinde. Daha önce sergilenecek olan araçların çizimleri medyaya dağıtılmış olsa da resmi fotoğrafları su yüzüne çıkan ilk araç pick up Amarok'un sportif bir versiyonu oldu.

İki kişilik bir araç olan R-Style konseptinde alıştığımız Amarok modellerinin aksine iki kapı bulunuyor. Gövdesi alçaltılan pick up 22 inç çaplı jantlarla donatılmış. Yenilenen ön tamponun altına bir splitter ekleyen Volkswagen ön panjuru da makyajlarken farlara LED aydınlatmalar eklenmiş. Çamurlukları da genişletilen pick up basamaklar ve füme renkli yan aynalara da sahip.


İç mekanı da oldukça sportif görünen konseptte yüksek yan desteklere sahip koltuklar, karbon fiber ve alüminyum konsol kaplamaları, Alcantara döşemeler ve sportif görünümlü bir direksiyon simidi bulunurken orta konsol üzerine üç analog gösterge eklenmiş.

Kaputunun altında Touareg ve Porsche Cayenne'de de görev yapan 3 litre hacimli bir turbo Diesel motorla donatılan konsept 272 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabiliyor.

4 yorum:

  1. bu konseptten sonra bir king cab versiyonun gelme ihtimali var mı sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amarok'un çok güçlü bir versiyona kavuşması konseptlerde kalacak gibi. En azından Diesel versiyonlar için durum böyle. Avrupa'da çok satabilecek bir motor değil. Amerika kıtası için de benzinli motor kullanacaklardır güçlü seçenekte.

      Sil
    2. yok sormak istediğim tek sıra koltuklu versiyon idi

      Sil
    3. Bu tip bir motorla olması zor ama single cab versiyonu var zaten Amarok'un.

      http://onurkoray.blogspot.com/2010/09/volkswagen-amarok.html

      Sil