9 Mayıs 2013 Perşembe

Volkswagen Design Vision GTI


Wörthersee'ye özel bir önem veren Volkswagen, sportif Amarok konseptinin ardından süperspor Golf GTI konseptini de tanıttı. Üreticinin geçtiğimiz yıllarda sergilediği GTI W12 konseptini andıran aracın performansı tahmin edildiği gibi etkileyici.

Üç kapılı Golf temelleri üzerine geliştirilen araç standart GTI'dan daha kısa, alçak ve geniş. Ek hava girişlerine sahip genişletilmiş ön tamponun altında bir splitter bulunurken farların inceltilmiş olması LED aydınlatmaları dışarıya çıkarmış. İnce yapılı yan aynalara sahip olan araçta 20 inç çaplı jantlar ve genişlemiş yan etekler dikkat çekerken kapıların alt kısmından C sütununa doğru uzanan siyah şerit çamurlukların ne kadar genişlediğini gösteriyor.


B sütunu iptal edilen otomobilin kapı camları da çerçevesiz hale getirilmiş. Arka kısmında daha büyük bir spoiler, çift çıkışlı egzoz sistemi, ince yapılı stoplar ve difüzör bulunan aracın fren sisteminde 380 ve 356 mm çaplı karbon seramik diskler görev yapıyor.

İç mekanında bir Audi R8 havası estiren konseptin gösterge paneli ve orta konsolu dijital. Büyük kısmı Alcantara ile kaplanmış olan yaşam alanında yüksek yan desteklere sahip koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, karbon fiber kaplamalar ve bazı Porsche modellerinde gördüğümüz kumaş kapı kolları dikkat çekiyor.


Kaputunun altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor bulunan araç 503 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve yarı otomatik şanzımana sahip olan konsept 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s.

2 yorum:

  1. ön ve arka farlar bir sonraki golf e gelsin

    YanıtlaSil
  2. standart gti'nin tasarım olarak bunun yarısı kadar sportiflik içermesini isterdim.

    YanıtlaSil