15 Haziran 2013 Cumartesi

BMW 4 Serisi Coupé


Münih merkezli üretici BMW, konsept halini geçtiğimiz yıl tanıttığı 4 Serisi Coupé'nin seri üretim versiyonlarının üzerindeki perdeyi de kaldırdı. 3 Serisi'nin iki kapılı modellerinin ismini de bu şekilde 4 yapan firma görünümde de bazı farklılıklar sunmakta.


Ön kısmında genişletilmiş böbrekler ve sportif görünümlü tampon seçenekleriyle sedan kardeşinden ayrılan otomobilin ön çamurluklarına hava çıkışları eklenerek hem görünüm farklılaştırılmış, hem soğutma performansı artırılmış, hem de aerodinamik verimlilik artırılmış. Bir Coupé klasiği olarak kapı camları çerçevesiz tasarlanırken arka kısımda yer alan ince LED stoplar 6 Serisi havası estiriyor.

İç mekanında büyük bir sürpriz olmayan otomobil bu bölümde birçok parçayı sedan kardeşiyle paylaşıyor. Arka koltukları iki kişilik tasarlanan araçta bu bölümde sabit kafalıklar görev yapıyor. Yerini aldığı 3 Serisi Coupé'den 26 mm daha uzun olan otomobilin genişliği 43 mm artarken yüksekliği 16 mm azalmış. 50 mm daha uzun aks mesafesi sunan 4 Serisi eskisine oranla 45 kg'a kadar daha hafif.


Kaputu altında da sürpriz barındırmayan 4 Serisi'nin benzinli motorları 2 ve 3 litre hacimli. 184 ve 245 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli ünitelerin yanında 306 beygir gücünde bir 6 silindirli ünite yer alacak. Tamamı turbo beslemeye sahip olan motorlardan Diesel olanlarda da 2 ve 3 litre hacim sunuluyor. Bu üniteler de 184 ile 306 beygir arasında güce sahip.

16 yorum:

  1. konseptin havasi gitmis, siradan bir bmw olmus. tabiki siradan bir bmw de harika bir cihazdir ama concept bambaskaydi. hele arka kisim hayal kirikligi yaratti bende.

    YanıtlaSil
  2. konseptteki ön tampon korunmalıydı. ama yaşasın yeni kral.

    YanıtlaSil
  3. Concept'e oranla sadeleştirilmiş ama yine de çok iyi. Allah nasip eder inşallah

    YanıtlaSil
  4. Konsept beni benden almıştı. BMW supercar mı yapıyor dedirtmişti, krom çerçeveye tutturulmuş yan aynalar, buzlu cama adam gibi uygulanmış L farlar, kapıya gömülü açma kolu ve harika ön arka tampon beni heyecanlandırsa da bu bütün hevesimi kursağımda bıraktı.
    Keşke 3'ün Coupesinin ilersine gidebilseydi.

    YanıtlaSil
  5. Su konseptlere fazla guveniyorsunuz. Ucan araba konsepti de yapsalar bilin ki ucmayacak. Konseptteki kapi kollari aynalar ve tampon hava girisleri cevresindeki cizgilerin oyle olmayacagi belliydi. Bence msport modeli guzel ama diger linelardaki on tamponlar bmw ye uygun degil sanki, ayrica 4 serisi 3 un ustunde cok pahali olacak deniyordu ki, amerika fiyatlari sadece 900 dolar artmis yani muthis bi artis yok, merak ettigim 316i veya 320i ed deki gibi 1.6 litre motorlar gelecek mi?

    YanıtlaSil
  6. Evet Onur bey bende merak ediyorum 1.6 motor gelecek mi 4 serisine?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da müşteri kitlesine pek hitap etmeyecek bir motor 1.6. Bunun nedeni vergilerin bu araçlarda büyük bir kazanç sağlatmaması. Bunun yanında filonun ortalama karbon salınımını düşürmek amacıyla 416 olmasa da 420 ED üretilebilir gibi duruyor. Bu sayede performans seviyesi de belli bir standartın üzerinde tutulabilir.

      Sil
    2. 520i için 170 bg 1.6 lt motor geldi. bmw 4 serisi için yeni motorlar açıkladı. 420i için 184 bg yazıyodu birkaç sitede aradım fakat motor hacmine ulaşamadım. sanırım 2.0 litrelik motor koydular 420i ye. çok ilginç değil mi? 520i 1800 kg 1.6 lt, 420i 1600 kg 2.0 lt. tahminim facelift ten sonra 1.6 motorun 420i ye yerleşmesi

      Sil
    3. Demek ki öncelik motor hacminin çok önemli olmadığı pazarlara verildi ki sürpriz olmadı.

      Sil
  7. ya arkadaşlar çok düşük ihtimal belki ama bence konseptin arka tamponu m4'te olcak.bir tahmin sadece.çünkü o kadar beğenilen tamponu harcamazlar diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harcarlar hem o arka farlari hem de tamponu.

      Sil
  8. bmw satışları garanti olduğundan tasarım riski almıyor. satışlarında ciddi düşüşler olsa konsept bire bir aktarılırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Apple'ın hikayesine dönmüş, satış garanti olduğundan eskisi gibi devrim yapmıyorlar.. Satışlar azalsın bu sefer de iPhoneu yeni baştan icat ettik diye çıkarlar, ağzımız açık seyrederiz... Halbuki başta ne kadar yenilikçi idi herifler.

      Sil
  9. bu degil de bugun 3 serisi GT gordum, fotolarda hos durmuyordu ama gozle gorunce araci dibim dustu. cok sahane olmus. 4 serisi ise yeni kral bunda suphe yok, keske concept daha cok korunsaydi tek istegimiz oydu yani. makyajla falan bir seyler yaparlar bakalim.

    YanıtlaSil
  10. Tek kapı X4 SUV ne zaman gelecek Onur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üç kapılı üretilecek mi bilemiyorum ama beş kapılı X4'ün seri üretime hazır hali bu yıl tanıtılacak. En geç 2014 yılı ikinci çeyreğinde piyasada olacaktır.

      Sil