29 Ağustos 2013 Perşembe

Volkswagen Golf R


Volkswagen Golf ailesi de güçlenmeye devam eden araçlar arasında yerini alıyor. Yeni nesil Golf'ün en güçlü versiyonu Frankurt'ta görücüye çıkacak.

Markadan beklendiği gibi görünümü sade tutulan aracın geniş hava girişlerine sahip ön tamponu ve metalik renge sahip yan aynaları dikkat çekerken 18 veya 19 inç çaplı ısmarlanabilen jantların tasarımları da farklı.

GTI'a göre 5 mm alçaltılan aracın arkasında koyu renkli stoplar, spoiler, hafifçe rötuşlanmış tampon ve dörtlü egzoz çıkışları görülebiliyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen yeni Golf R standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle satılacak. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanan aracın 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan versiyonları 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşırken yine 6 ileri vitesli DSG ile aynı iş 4.9 saniye sürüyor.

12 yorum:

  1. param olsa alirim dedigim tek golf modeli. golf ailesinin geri kalanini at cope. bakmayin turkiye'de oyle taptiklarina bir esprisi yok avrupa'da anca daha iyisine parasi yetmeyen aliyor oyle golf alip ferrari'ye biniyormus gibi hava atan yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ömründe golf e bindinmi boşuna kimseye efsane demezler ;) ha bu arada avrupada golf alıp bi golf parası kadarda masraf yapan var rahat ol sen

      Sil
  2. üstteki yorumu çok tuttum. özetlemiş olayı :))
    megane 4 rs i bekliyoruz artık :)

    YanıtlaSil
  3. alla alla parası olmayan adam çöp arabaya biner demek ne demek her ürün kendi fiyat aralığı ile kıyaslanır. kim golfe binince kendini ferrariye biner sanıyormuş merak ettim şimdi. tasarımı bence de yetersiz ama fiyat kalite performans oranları iyidir o yüzden tercih ediliyor golf.

    YanıtlaSil
  4. metalik renge sahip yan aynalar ne demek ağbii?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audi'nin S ve RS ailelerinden tasarım detayı alıyor demek tam olarak.

      Sil
  5. Bir golf tdi sahibi olarak 105 hp 250 nm olan motoruyla bile tatminkar performansi olan sinifinin (bence) en iyisi olan golfun yaris versiyonuna bayildim desem az gelir.asik oldum bu arabaya.baska bi ulkede yasiyo olsam dusunmeden alacagim bir araç olmus.olmus yani...ya dayanamicam bizi bu araclara bindirmeyenler utansin

    YanıtlaSil
  6. Golf un cok sisirildigini dusunuyom, bir sekilde dogus holding tarafindan kalite algisi yaratildi sanirim, 7 sene onceki golf icin kimse 'ama o araba golf' demezdi

    YanıtlaSil
  7. turkiye fiyati hakkında tahmin varmıdır

    YanıtlaSil
  8. biz anca 105'lik tdi motorluya binebiliyoruz tabi büyüklerimiz saolsun.neyse sövmiyim araçtan bahsedecek olursak aşık oldum bu araca.astra opc,focus rs(her ne kadar yenisi henüz çıkmamış olsa da) dinlemez deler geçer.tasarımı da olması gereken ayarda.hele rengi...yalnız 5 kapılısı da olsaydı tadından yenmezdi :) fiyatı da s3'ün liste fiyatıyla aynı olur(160 bin tl) yalnız donanımı o fiyattaki s3'e göre çok daha iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekleme: yalnız işin ilginç tarafı 0-100 hızlanmaları hem manuel şanzımanda hem dsg'de s3'ten daha iyi görünüyor.şaşırtıcı.

      Sil