20 Eylül 2013 Cuma

Caterham AeroSeven Concept


Uzun süredir tasarımlarına dokunmadan Lotus 7 modellerini üretmeye devam eden Caterham Formula 1 takımından da aldığı cesaretle yeni bir araç geliştirdi.

İngiliz üreticinin konseptinde büyük bir değişim beklememek gerekiyor zira otomobil eskiden olduğu gibi minimal donanıma sahip bir roadster. Klasik araçlarındakine benzeyen bir ön panjura sahip olan araçta büyük bir splitter, LED far, stop ve dış ambiyans ışıklandırması, difüzör ve yüksek tasarımlı takla barları dikkat çekerken ön cam ve tavan gibi donanımlarsa kullanılmamış.


Karbon fiber gövdesi geliştirilmiş bir Seven temeli üzerine oturtulan aracın iç mekanında yarış koltukları, merkezi yerleşimli dijital gösterge paneli, yarış koltukları, çok noktadan başlantılı emniyet kemerleri ve araç fonksiyonları için üzerinde kumanda elemanları bulunan direksiyon simidi görev yapıyor.

Kaputu altında Ford temelli, atmosferik emişli ve 240 beygir güç üretebilen bir motor görev yapan konseptin 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyenin altında bir sürede ulaştığı belirtildi.

5 yorum:

  1. saçma bunu nerde kullanıcan consept yapmışlar ama bi yararı yok...anca consept kalır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güncel araçlarından çok farklı değil bu konsept. İngiltere'de büyük pazarı var bu tür araçların. Bir track day kültürü olduğu için insanlar alıyor genelde.

      Sil
    2. pist arabası gördümü hemen pikniğe gidilmez bunla kafası, track day falan ne bilecek hocam bizim millet, boşver.

      Sil
    3. yoksa şu her pazar istanbul parkta turlayan sen misin arkadaşım?

      Sil
  2. aston martin cc100 ama 8 bit

    YanıtlaSil