5 Eylül 2013 Perşembe

Citroën Cactus


Fransız üretici Citroën de bu yıl Frankfurt'a konsept araç getiren firmalar arasında yer alıyor. 2007 yılında aynı salonda tanıtılan C-Cactus konseptinin geliştirilmiş bir hali olan otomobilde yenilikçi teknolojiler kullanılmış.

4.21 m boya, 1.75 m genişliğe ve 1.53 m yüksekliğe sahip olan aracın yerden yüksekliğiyse 21 cm. Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilde LED farlar, ince yapılı yan aynalar ve büyük jantlar gibi alışılmış konsept özellikleri yer alırken tampon ve kapılarda içleri hava dolu kesecikler bulunuyor. Tam boy B sütunu bulunmayan aracın C sütunu da havada duruyormuş gibi görünüyor.


İç mekanında tasarımı daha köşeli olan aracın direksiyon simidinin üst ve altı düzleştirilmiş. Tek parçadan oluşan ön koltuklara sahip olan konseptin hem gösterge paneli hem de orta konsolunda ekranlar kullanılmış. Otomobilin ilginç özelliklerinden bir diğeri de yolcu hava yastığının tavana gizlenmiş olması.

Pillere sahip olmayan bir hibrit olarak nitelendirilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değeri 3 litre/100 km'nin altında kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder