26 Eylül 2013 Perşembe

Equus Bass 770


Bazen standartlaşmasından dert yandığımız otomobil dünyasında arada ilginç şeyler de olmuyor değil. A.B.D. merkezli Equus Automotive üç büyük Amerikalı üreticinin araçlarını tek otomobilde bir araya getirmiş. Üstelik klasik bir görünümle.

Marka bir Hyundai modelinin ismine sahip olsa da Equus'un bu aracı 60'lı yılların fastback tasarımlı Ford Mustang modellerinin görünümüne sahip. Büyük jantları da klasik görünüme sahip olan araçta LED stoplar ve geniş egzoz çıkışları kullanılmış.


İsmi de Mustang Boss modellerini hatırlatan aracın iç mekanıysa Chrysler ve GM modellerinden izler görmek mümkün. Yuvarlak göstergelere sahip olan otomobilde klasik görünümlü ses sistemi, şalterler, dokunmatik ekran ve bol bol kromaj kullanılmış.

Karbon seramik fren disklerine sahip olan aracın fren sistemi Brembo imzası taşırken yol tutuşun günümüz standartlarında olabilmesi için sertlik ayarlı süspansiyon sistemine yer verilmiş.

Kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motorunu da Chevrolet Corvette ZR1'dan alan Bass 770 640 beygir güç, 820 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 320 km/s.

İlgilenenler için aracın fiyatının A.B.D.'de bile 250.000 Dolar seviyesinden başladığını hatırlatayım.

4 yorum:

  1. fiyatı çok yüksek oysa güncel mustang civarı olsa amerikan gençleri için trendy haline gelebilirdi. bu parayla abd de tillahı alınır

    YanıtlaSil
  2. fiyati pek hos degil ama arac harika olmus. bayginlik geldi birbirinin aynisi olan modellerden, arada boyle gorunce insanin icine umut doguyor.

    YanıtlaSil
  3. Ferrari de eski arabaları F40 F50 355 gibi yeni teknolojilerle üretip tekrar piyasaya sürse satış rekoru kırar. Çünkü dünyada heyecan tutku tasarım diye bişey kalmadı otomotivde.
    Sıkıcı sunni arabalar üretilir oldu

    YanıtlaSil
  4. Bir Fastback hayranı olarak beni oldukça heyecanlandırmış olan bu araç, fiyatıyla da hayal kırıklığına yol açtı. Yahu, zamanında satış rekorları kırmış olan bir aracın, modernini yapıyorsun ve bu fiyatla ortamlara sürüyorsun? Ucuz yapsan zaten peynir ekmek gibi satılacak belli. Bunu, bu fiyata piyasaya süren adamda zerre ticaret aklı yok.

    YanıtlaSil