30 Ekim 2013 Çarşamba

Audi Fleet Shuttle Quattro


Audi'nin bir konsept çalışması da sürpriz bir şekilde karşımıza çıktı. Yakında sinemalarda olacak Ender's Game filminde hareket halinde göreceğimiz konsept markanın geleceği hakkında da ipuçları veriyor.

Daha önce i Robot filmi için benzer bir çalışma yapmış olan Audi bu filmde sergilediği RSQ'nun tasarım detaylarını sonradan R8'de kullanmıştı. Frankfurt otomobil fuarında sergilediği konseptlerin yapısıyla benzerlikler gösteren bu aracın da bazı detaylarını yollarda görebilmemiz mümkün.


İnce yapılı LED farlara sahip olan otomobilin ön panjuru yerinde bulunan cam altıgen şekilli. Burnuna kadar uzanan ön camı tavan ve yan camlarla birleşen otomobilin iki kapısı RSQ'da olduğu gibi arkadan menteşeli ve yukarıya doğru açılıyor.

Aydınlatmalı tekerleklere de sahip olan konseptin arkasına geçildiğinde köşeli hatlar ve ince yapılı stoplar görülebiliyor. Dört kişilik oturma kapasitesi sunan Fleet Shuttle Quattro'nun iç mekanında da bölgeleri ayrı ayrı kumanda edilebilen ambiyans ışıklandırması bulunuyor.

4 yorum:

  1. yeni mini geliyo

    YanıtlaSil
  2. i, robot'taki konsept gerçekten etkileyiciydi. ne yazık ki otomobil tasarımında çıtalar çok oynak. audi şu ön ızgara saplantısından kurtulmalı bence yaratıcılıklarını engelliyor.

    YanıtlaSil
  3. şu tekerlek olayını oturtamadım ben kafamda?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratikte çalışması gerekmiyor. RSQ'da da küre vardı tekerlek yerine :)

      Sil